neděle 6. prosince 2015

Vánoční nákupy I.

Krásnou neděli přeji.
Včera jste se mohli podívat na můj vánoční seznam přání, dnes jsem vám nafotila, co už jsem zatím stihla jako dárky koupit. Moji nejbližší mají aktuálně zákaz chodit na blog, aby nezjistili co je pod stromem čeká, tak pevně doufám že to dodrží.

Nakupovat pro mámu, která má za oceánem daleko větší nabídku značek, za mnohem lepší ceny, je trochu peklo. Zrovna včera jsem jí to říkala když jsme si volaly na skypu. Smála se, že je to pravda, že mě chápe:)
Nejvíc je stejně nejvíc vděčná, když jí pošlu kupu knížek, které zrovna vyšly, kalendář z mých fotek a nějaké české skladkosti.  To všechno musím ještě zařídit, ale zatím jsem jí koupila Daily Reviving Concentrate od Kiehls. Jedná se o vyživující olej na pleťpro denní použítí. Máma si mi už kolikrát stěžovala na to, že má díky klimatizacím na Floridě vysušenou pleť, tak snad jí bude vyhovovat. Má podporovat přirozený obranný systém pleti a zajišťuje svěží a jasný vzhled. 
Já jsem s Kiehls vždy byla spokojená, tak doufám že jsem se trefila.



Nevím jak vám, ale mě se nejhůře nakupuje pro mého muže. Je to asi nejskromnější člověk kterého znám. Nikdy nic nepotřebuje, všechno má a žádný dárek nechce. Osud nás kdysi asi dal dohromady už z toho důvodu, aby vyvážil moje touhy po nových věcech a utrácení a jeho nenáročnost:) 
Vesmír je díky tomu nejspíš v rovnováze.
Zatím mám pro něj první dárek, a jsem opravdu zvědavá co vymyslím dál.

Protože jsme spolu nedávno kupovali nové levisky, vybrala jsem mu k nim svetr. Je poměrně klasický a jednoduchý, protože má takové věci rád. 
K nákupu jsem se nechala zlákat přes stránky plnapenezenka.cz
Stránky které nabízejí cashback za nákup jsem se naučila používat u mamky, jelikož podobné služby jsou v Usa poměrně dlouho zavedené. Jde o to, zaregistrovat se, vybrat si přes portál obchod, ve kterém chcete nakoupit a po nákupu si nechat připsat procenta z utracené částky na váš účet. Docela mě mrzí že jsem si už dřív nevšimla že je na portálu i booking.com, protože tam standartně utrácíme za hotely docela vysoké částky a mohli jsme tím příjemně ušetřit. 



U podobných stránek mi jde především o přehlednost, jakmile stránka není jednoduše používatelná, tak obvykle rychle odcházím, protože nemám čas se učit jak s ní mám zacházet, a hledám jiný web.
Tady jde jen o to, vstoupit po registraci do eshopu ze kterého chcete nakupovat, přímo přes web plnapenezenka.cz
Procentuální cashback je u každého eshopu jiný a vyplácí se už od 1,-. Mě se připsal asi hodinu po tom, co jsem nákup uskutečnila. Po registraci navíc dostanete odměnu 50,-
Od Mall mi baliček přišel asi za da dny, a svetr vypadá velmi dobře. Vybrala jsem ho kvůli složení bavlny a vlny, takže si myslím, že by mohl mít úspěch.


Pak tu máme nějaké nákupy pro kamarádky. Tam je to naštěstí docela jasné. Jde jen o to vědět správnou velikost, popř. barvy paletek, která rády používají.

Kamarádky čtou můj blog, a často je zdrojem jejich inspirace. Dobře pro mě, protože když jedna kamarádka viděla článek o vánočních paletkách MAC, hned si zasteskla jak by ji potřebovala. Teď jen opravdu doufám, že jsem vzala tu co ji tak nadchla, vzhledem k tomu že má paměť není moc dobrá:)




Uznávám že tenhle dárek je trochu neplánovaný a vůbec nevím jestli se obdarované bude líbit. Ale když jsem tu sametovou teplákovku viděla, přišla mi super pohodlná a měkoučká. Spíš lituji, že jsem ještě jednu nevzala sobě. Ještě po ní asi mrknu v obchodech, ale předpokládám, že bude dávno pryč:)



Co se vlasů a vlasové kosmetiky týče, jsem okolím braná za odborníka:D
Takže pro kamarádku co má teď velké problémy s vlasy jsem vybrala tyhle produkty Kevin.Murphy.
Jsou vyloženě pro zničené vlasy které zrevitalizují a já věřím, že jí brzy pomůžou.


Hrubě pletený rolák jsem koupila pro mámu, ačkoliv vím že roláky nesnáší. Vlastním ho taky a hrozně jsem si ho oblíbila, protože ten rolák je kolem krku takový nízký a příjemný, takže jsem zvědavá jestli ho bude nosit, nebo mi ho pošle zpátky:)


Poslední dva dárky jsou opět kosmetické, co si budeme povídat, tam prostě sazím na jistotu podle toho, kterou značku má která kamarádka ráda, nebo vím že by se jim něco konkrétního hodilo. Čerpám samozřejmě i ze svých zkušeností, a že jsem toho za ty roky na blogu vyzkoušela:)

Tónovaný krém na zakrytí očních kruhů Clearly Corrective Dark Cirkle Perfector. Já sama ho mám na zdrcadle a díky bohu funguje velmi dobře:)


Pro kamarádku co stejně jako já miluje oční linky. Gelová linka Urban Decay a nejlepší řasenka od MAC:)



Zatím toho nemám nakoupeno mnoho, ale třeba vás něco inspiruje, a já zas doufám, že mi do komentářů hodíte nějaké vaše tipy na dárky pro kamarádky nebo rodinu:)

13 komentářů:

  1. Vybrala jsi samé krásné dárky :) Bylo by mi ctí mít takovou kamarádku jako jsi ty, která by na mě o Vánocích takhle myslela :) Většinou jsem to totiž právě já, kdo na své blízké tímhle stylem myslí a všímá si, kdo u čeho řekne nebo si posteskne, že by to chtěl. Pak mě jen mrzí, že to tak nepůsobí oboustranně a já si většinou o to, co bych chtěla, musím vyloženě říct a myslet třeba na finanční situaci a podobné okolnosti.
    Co se týče dárků, tak ty hlavní už mám pokoupené. Dělám Ježíška asi 5-6 lidem, takže to není tak hrozné :)
    Tátovi jsem koupila krásnou šálu z Marks&Spencer, kterou jsem nosila v hlavě už asi měsíc. Můj táta je úplně ten samý typ člověka, jako je tvůj muž, takže to s ním mám vždycky těžké. Tentokrát jsem ale vsadila na praktičnost, protože vím, že táta chodí v oblecích a v zimě nosí černý kabát, a ačkoliv má odpovídající čepici, šálu nikoliv, tak to byla sázka na jistotu. Otázkou zbývá, jestli ji bude nosit :D
    Pro bráchu jsem letos vybrala krásné černé tričko z A3 Sportu, a je značky Adidas. Kromě černé barvy disponuje silným barevným "mávnutím štětce" přes hrudník (zelená a žlutá barva) s černým vyvedeným nápisem Adidas. U bráchy se to má tak, že si musím v hlavě představit, jak by danou věc nosil. Nevezme na sebe úplně všechno a nebere si servítky, takže by mi klidně mohl říct, že to nosit nebude. Ale myslím, že mám dobrý vkus, a že se mu bude líbit :) Aspoň táta mě o tom ujišťoval :)
    Pro dárek pro babičku jsem zašla do Yves Rocher, kde jsem jí koupila krásný set kosmetiky s vůní ovsa. Babička má ráda čisté vůně, nic extravagantního, takže tohle byla sázka na jistotu. Set obsahuje tělové mléko, sprchový gel, tekuté mýdlo a kulaté tuhé mýdlo (to jediné je s vůní kokosu, na který nevím, jak se babička bude tvářit, protože vůně je dost umělá a silná, ale určitě si s ním nějak poradí :)). I babička je podobný typ osobnosti jako je tvůj muž, takže výběr dárku taky není žádná hračka :)
    V poslední řadě tu je dárek pro sestru (9 let), pro kterou jsem vybrala jen takovou drobnost - domeček z pevného kartonu pro panenky. Ona ho tedy využije spíš pro hraní se zvířátky Littlest Pet Shop, ale to nevadí :)
    Ještě budu muset vymyslet dárek jednu pro kamarádku a nevím, jestli i pro mámu, to si budu muset ještě rozmyslet.
    Zvažuji dokoupení i nějakých menších dárků, třeba figurku nějaké postavy ze Star Wars (je na klíče, nohy slouží jako baterka) pro bratra, nebo nějakou knížku pro sestru. To už jsou jen drobnosti :)
    Snad jsem to s komentářem moc nepřehnala :D a snad jsem taky posloužila jako menší inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko moc děkuji že sis dala s komentářem takovou práci. Myslím, že sis dala s výběrem dárků pro své blízké opravdu velkou práci a že z nich budou mít jistě velkou radost. Už to, že se snažíš vybrat něco, co by je opravdu potěšilo, je skvělé. A i když Vánoce nejsou jen o dárcích, taky mě mrzí, když vidím že si někdo s výběrem nedal vůbec žádnou práci. Na druhou stranu, někteří lidé prostě nakupovat dárky neumí, a proto je lepší narovinu říct co by mohl koupit. Jedna kamarádka mi k narozeninám vyráběla úplně úžasné dárky. Před dvěma rokama podle mě vyrobila papírovou panenku, a na ni papírové oblečení. Strašně moc mě to tenkrát potěšilo, a budu si ji navždy schovávat. Takové dárky jsou opravdu kouzelné. Ještě mě napadlo, možná místo firurky ze Star Wars pro bratra, by si ho na ten nový díl mohla rovnou vzít do kina:)

      Vymazat
  2. Jsou to krásné dárky, určitě s nimi uděláš velkou radost :) ten pánský svetr je bomba, hlavně kvůli materiálu, vlna je na zimu super hřejivá...já mám letos velmi omezený rozpočet, ale nějaké dárky vymyšlené mám, taťkovi udělá vždy radost předplatné nějakých inteligentních časopisů a novin, takže to mám lehké, sice je to už ode mě předvídatelné, ale má to rád. Mamině vždy udělá radost kosmetika, také přemýšlím o Kiehls. S kamarádkami jsme kvůli studentsým rozpočtům dárky zrušily, ale děláme si místo toho takový mejdan, každá přinese něco na zub a k pití a uděláme si fajn večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, myslím že mejdan je super řešení:) A předplatné pro taťku se mi taky zamlouvá:) Kiehls určitě zkus, já jsem zatím byla se všemi produkty spokojená:)

      Vymazat
  3. Koupila jsi rodině a kamarádkám krásné dárky :) Já už mám pokoupené a kupovala jsem spíše dekorativní kosmetiku, nějakou bižu nebo dobroty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaké jedlé dárky budu ještě také pořizovat:)

      Vymazat
  4. Ja som zhodou okolnosti oba produkty od Kiehl´s testovala a nevyhovoval mi ani jeden, ale mam od tejto znacky inych favoritov, vybrat si v ich obchode pre mna nie je problem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí:( ten krém proti kruhům mi přijde super a ten olej uvidím podle mamky:)

      Vymazat
  5. Musím říct, že jsi nakoupila opravdu pěkné dárečky :) a s tím kupováním dárků pro mužskou část je opravdu vždy největší problém :D ale letos jsem to překvapivě zvládla dřív než dárky ženské, sama doteď nevím jak je to možné.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne veci, od teba by som sa rada dala obdarovať :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelé darčeky, určite sa budú všetci tešiť! No, ja darčeky zvyknem vyberať na poslednú chvíľu, akurát pre muža už mám. Tam vždy vysondujem čo by chcel a nakupovanie je už jednoduchšie. Tento rok dostane komiks a moleskine zápisník :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné dárky, je vidět, že si s nimi dáváš práci ;-) Pro mě je také velmi těžké vymyslet něco pro mužskou část. U táty jsem aspoň zjistila, že pokud nemůže dárek sníst nebo vypít, nemá pro něj žádnou hodnotu a během minuty ho odloží a už o něm neví. Takže letos dostane několik kvalitních čokolád ruční výroby. Minulý rok dostal pořádnou šunku a paštiku a takhle pojedu asi už pořád :-D Mamča miluje různé doplňky do domácnosti a i když toho má už hodně, nic lepšího jsem zatím nevymyslela (možná předplatné oblíbeného časopisu o bydlení by se mohlo líbit, tak příští rok), letos dostane dekorační polštář od slovenské designérky, protože polštářků není nikdy dost :-D Ale radši jsem se zeptala, jestli ho má ještě kam dát. Oblečení, kosmetika, šperky, s tím jsem u ní nikdy neuspěla. Snoubenec je taky oříšek, všechno má, nic nepotřebuje, ale v létě slyšel v rádiu reklamu na koncert filmového skladatele, který přijede do Prahy a nadšeně o tom mluvil, takže dostane lístky, sice o tom ví, ale tak snad mu to i tak udělá radost. A pak nějaké drobnosti, o kterých si myslím, že by mohli trochu zaujmout, nejčastěji mu kupuji společenské hry, které miluje, takže letos aspoň jednu oblíbenou, kterou ještě nemá, také dostane. Kamarádky většinou vymyslet zvládnu bez problémů, pak se ještě trápím u babičky, která klasicky nic nechce, takže většinou nějaké masti, kávu nebo potravinové doplňky na klouby apod. A brácha asi něco do auta, které si doma vyžebral, mi to taky jednou trochu usnadnil :-) Občas je to boj, ale když to konečně vymyslím, hrozně se těším, až to předám a mám problém to vydržet, nebo nevykecat :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.