sobota 19. prosince 2015

Nejlepší vlasová kosmetika 2015

Krásný sobotní den.
V týdnu jsem vám napsala článek o nejlepších kosmetických produktech za rok 2015, a u vás měl velký úspěch.
Myslím, že ještě více se vám bude líbit můj výběr vlasové kosmetiky, protože přeci jenom, péče o vlasy je moje malá vášeň a už jsem spoustu produktů vyzkoušela. Vše je samozřejmě z mého pohledu, a produkty které vyhovují mě, nemusí vždy sedět vám a vašim vlasům. Každopádně i z toho důvodu jsem vám vybrala např. kondicionery a masky od více značek, abyste měli na výběr:)
Já svůj oblíbený šampon také jednou za čas vystřídám jinou značkou, kterou též ráda používám.

Šampony a kondicionery:

Sans - Nourishing Hair Wash
O kosmetice Sans jsem vám psala už v přechozím článku. 
Tento bez-sulfátový vlasový šampón je nadopovaný nejsilnějším přírodním antioxidantem, aminokyseliny a ceramidy. Hodí se i pro barvené vlasy, protože tento produkt prodlužuje stálost barvy, čemuž napomáhá i druhý produkt na fotce.Vyživující vlasová péče s mangovým máslem a avokádovými lipidy.
Oba produkty jsou bez sulfátů a siiokonů. 
Sans netestuje na zvířatech.



Kevin.Murphy - Maxi.Wash
Hodně vyjímečný šampon, který jsem u jiné značky ještě neviděla. Jedná se o detoxikační šampon. Ideální pokud chcete z drogerkové kosmetiky, která bývá plná silikonů, přestoupit na čísté produkty. Tento šampon odstraňuje nečistoty z vlasů a pokožky a zabraňuje jejich usazování. Je hluboce čistící a obsahuje esenciální oleje. 

Kevin.Murphy - Un.Tangled
Bezoplachový kondicioner pro snadné rozčesávání se aplikuje do vlhkých vlasů, které pak stačí jen rozčesat. Zvyšuje pevnost, lesk a pružnost vlasů. Obsahuje extrakt z pouštní limetky, kakadu či australského citroníku. Celkově vlasy posiluje, regenruje a chrání před působením horka. 
Vlasy pak úžasně voní limetkách:)

Kiehls - Amino Acid Shampoo
Šampon Amino Acid Shampoo obsahuje aminokyseliny, kokosový olej a hodí se pro všechny typy vlasů.
 Já bych ho po své zkušenosti doporučila pro suché a namáhané vlasy, které velmi dobře a rychle zhydratuje.
Neobsahuje parabeny ani silikony. Po umytí mám lesklé, zdravě vypadající vlasy vonící po kokosu:)

 Kevin.Murphy - Plumping.Wash
 Kondicioner Plumping.Rinse
Oba produkty jsou zaměřené na zvětšení objemu, takže se vyplatí je používat dohromady a podpořit tak výsledek. Hodí se pro jemné vlasy, protože kořen zázvoru jim dodá pevnost a vitalitu. Šampon svým složením zpevňuje vlasové kořínky a vlasy jsou díky tomu méně náchylné k vypadávání. Kondicioner složením posiluje a regeneruje vlasy a díky bambuckému máslu vlas hydratuje.

 Alpecin
A dva tipy na šampony od mého muže. První je Alpecin, který se dá koupit v lékarně. Jedná se o kofeinový šampon, který stimuluje vlasové kořínky a má zabránit vypadávání vlasů. I já si ho jednou za čas zkusím. Vlasy jsou po něm na omak pevnější a drsnější. Lépe drží tvar a nepoletují.

 Nettle - Unterkram
Druhý tip, jsem mému muži koupila v obchodě s bio potravinami. Jedná se o kopřivový šampon, vhodný proti lupům. Je vhodný pro vegany, netestovaný na zvířatech a má certifikát organického a ekologického zemědělství. Neobsahuje syntetické tensidy.  
Krásně voní po kopřivách a vlasy jsou po něm krásně lesklé, zcela bez lupů





Masky a oleje

Kiehls - Sunflower Color Preserving Deep Recovery Pak
 Maska obsahuje vitamíny B3, B5, B6 a olej z meruněk. Hodí se pro barvením zničené vlasy, které zaceluje a prodlužuje životnost jejich barvy. Maska má středně hutnou konzistenci, která se dobře nanáší a z vlasů nestéká. Můžete ji použít i místo kondicioneru, vlasy se pak lehce rozčesávají a jsou lesklé.

 Kevin.Murphy - Hydrate-Me.Masque
Hydratační a vyhlazující maska mě po Fashion Weeku zachránila vlasy. Po tom co byly moje vlasy 4 dny v kuse tupírovány, přečesávany a kulmovány vypadaly dost příšerně. Resp. jsem měla problém je vůbec rozčesat díky tomu nánosu laku a tužidla. Tahle maska to z nich všechno dokázala dostat a vlasy byly zase úžasně hladké a lesklé. 


Kiehls - Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate
Posledním mnou zkoušeným produktem byl vlasový olej. Má velmi jemnou a tekutou konzistenci, takže se dobře vtírá a vlasy ho ihned absorbují (narozdíl třeba od ricinového oleje).
Působí proti suché kůži na hlavě a vyživuje ji.
Obsahuje olej z avokáda, rozmarýnu a světlice barvířské. Má výraznou bylinkovou vůni a pozor na uzávěr, který je na správné dávkování lehce nepohodlný. Při mytí vlasů si dejte záležet na opravdu dobré opláchnutí. Vlasy jsou po něm vyživené, lesklé a ozdravené. 
Po delším používání si všimnete výrazných pozitivních změn na jejich struktuře. Určitě doporučuji jeho použití, pokud máte vlasy suché nebo poškozené barvením.

Produkty pro objem, lesk etc.

Kevin.Murphy - Anti.Gravity
Mnohoúčelový produkt je ve své podstatě fluid pro zvětšení objemu vlasů. Nanáší se do vlhkých vlasů a hodí se pro neposlušné a jemné vlasy. Je to zřejmě jediný produkt, který je schopen na mých dlouhých vlasech vykouzlit objem.


Sans - pH&Shine corrector
  Díky kombinaci vitamínů  a ovocných enzymů uhlazuje vlasovou kutikulu, díky čemuž vlasy lépe odrážejí světlo a vypadají zdravě a uhlazeně.
Produkt obsahuje výtažek z jablečného octa, a podle toho je také cítit. Já osobně s tím problém nemám, ale dokážu pochopit že to ostatním bude vadit. Vyhodou je, že chvíli po nanesení to již z vlasů není cítit. Problém s vůní může nastat maximálně při aplikaci.

Kevin.Murphy - Body.Mass
Poměrně nový produkt od KM a pro mě velký poklad. Jedná se o dvouúčelový přípravek. Napomáhá prodloužení růstové fáze vlasů a zároveň zkracuje fázi vypadávání. Hodí se pro všechny kdo s padáním vlasů bojují a chtějí aby jim vlasy rychleji rostly.

Jedna stylingová záležitost z drogerie. Tento lak a tužidlo používám moc ráda, protože je na ně spoleh a jedná se o poměrně kvalitní výrobky navíc v poměru cena x výkon.

Kartáče na vlasy 

Tangle Teezer
Dlouhá léta používám Tangle Teezer a jsem s ním spokojená, jen díky tvaru mi občas vyletí z ruky:)
 Stává se vám to taky? Kompaktní verzi mám vždy v kabelce.


Kevin.Murphy - Smoothin.Brush
Na doma mám tento hřeben z přírodního bambusu a kančích štětin. Dobře se v ruce drží, oproti tangle teezer, a myslím že se výborně hodí na rozčesávání dlouhých vlasů. Vlasy jsou po rozřesávání uhlazené, lesklé a nepoletují. Ráda bych měla ještě jeho menší vezri, kteoru bych mohla nosit v kabelce.

Kevin.Murphy - Fresh.Hair
Tento suchý šampon jsem označila za nejlepší ve své kategorii, ze všech které jsem vyzkoušela.
V porovnání s ostatními, nevysušuje pokožku hlavy a nazmatňuje vlasy. Jeho aplikace je velmi rychlá a snadná díky tomu, že ve vlasech zprůhlední. 
Navíc díky vysokému obsahu antioxidantů absorbuje z vlasů zápach jako např. kouř. 
Jeho možnost použití je velmi široká. Nepoužívám ho místo mytí vlasů. ale když potřebuji vytvořit účes, ale vlasy jsou moc rozlítané, nebo potřebují osvěžit. 



Tak co říkáte na můj výběr? Je toho hodně, ale musela jsem vám to všechno ukázat:)


14 komentářů:

  1. Výběr je to široký a já tedy produkty vůbec neznám, až na ten šampon Alpecin :) A teda TT už používám asi 2 roky, taky mám ten kompaktní a pak ještě takový zvláštní tvar, ale to tak asi úplně TT nebude. A občas se mi stane, že mi vyletí z ruky :D
    Vlasy máš opravdu nádherné, jde vidět, že se o ně staráš
    Přeju Ti Iny krásné vánoční svátky plné pohody a hlavně do nového roku jen to nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru děkuji ti. O vlasy mě hrozně baví se starat. A dle toho, co jsem všechno vyzkoušela, si dovolím tvrdit, že se ve vlasové kosmetice i vyznám:) I tobě krásné svátky a děkuji:)

      Vymazat
  2. Ahoj, díky za krásný článek plný takových vlasových laskomin. Už jsem na Tvé doporučení koupila suchý šampon od KM a je opravdu nenahraditelný a že jsem jich už zkoušela dost. Moc se mi líbí olej Kiehls - Magic Elixir, ten si asi v nejbližší době pořídím :-).
    Hezký předvánoční čas:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i tobě pěkný předvánoční čas:) Jsem hrozně ráda že si dala na moji radu a koupila ten suchý šampon. Já jsem s ním hrozně spokojená.

      Vymazat
  3. No ten KM vyzerá veľmi sľubne. Rada by som ho niekedy vyskúšala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na hřeben TT také nedám dopustit. Od té doby co jsem ho poprvé použila tak se jiným nečešu, řekla bych, že pro dlouhé vlasy je to ideální hřeben :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď moc spokojená s tím kartáčem se štětinami, protože vlasy pak nepoletují. Ale v kabelce mám taky TT:)

      Vymazat
  5. Za mě je TOP vlasová kosmetika od obyč a velmi levné drogerkové značky Balea... Nic lepšího jsem dosud neměla... Bez silikonů, za pár korun, plní to, co slibuje... Spokojenost :-) A Tabgle Teezer mám také, to je nej hřeben + na zemi ho mám často, mrška jedna kluzká :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě TT často skončí až ve vaně, když se češu v koupelně:)

      Vymazat
  6. Chcem sa ťa opýtať, kde sa dajú objednať na internete? Lebo si nechem kúpiť fake šampóny :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, nejlepší je najít si salon a koupit to osobně. To je nejmenší risk:)

      Vymazat
  7. Produkty vypadají všechny moc dobře :) uvidíme, co přinese Ježíšek, jinak si naježím sama po Vánocích, na KM jsem hodně namlsaná, tak musím hodně přemýšlet, co vyberu :D detoxikační šampon je horký kandidát, k tomu nějaká regenerující maska a vlásky si budou užívat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře :). Tangle Teezer mám taky a nedám na něj dopustit!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.