čtvrtek 27. května 2021

Velký test primerů Smashbox

Krásný den. 
Nevím jak to máte vy, ale pro mě je primer součástí dokonalého make-upu a proto ho před aplikací líčení nikdy nevynechám. Ač nemám problém s mastnou pletí a líčení mi poměrně dobře drží, vidím naprosto zásadní rozdíl mezi tím, když primer použiju a když ne.
Ke svému testování primerů jsem dostala báze od značky Smashbox, kdy je každá trochu jinak zaměřená a určená pro různá očekávání a potřeby pleti. 
 Mezi primery, které jsem testovala, jsem našla i svého absolutního favorita, tak se se mnou pojďte podívat, který to je a která báze by se mohla hodit zase vám.
Já jsem z vítěze mého testu tak nadšená, že věřím, že změní i váš make-up na zcela jinou úroveň. 


Smashbox Photo Finish Vitamin Glow

Moje první zkušenost s primery od Smashbox. Mám tuhle bázi už po několikáté a vlastně mě ani nenapadlo zkoušet jinou. Konzistence je lehce gelová, po rozetření až vodová. Má velmi přirozený, mírně glow finiš, jako když se skvěle vyspíte a působíte odpočinutě a svěže. Velká výhoda produktu je vegan složení a prodloužení výdrže make-upu. Líčení se prostě ani nehne a působí stále čerstvě. Vyhlazení však není tak silné jako u dalších zmíněních, takže hodnotím za 2.
Obsahuje:  antioxidanty a vitamíny B, C a E

S matnou pletí problém vyloženě nemám, přesto se mi po pár hodinách od líčení T-zóna leskne a právě nechtěný odlesk má tento primer odstranit. Konzistence je opět gelová, ale výsledek jsem po aplikaci na obličej čekala matnější. Make-up ovšem vydržel svěží a plet se opravdu neleskla. Produkt se navíc perfektně vstřebá a splyne s pletí. Hodnotím za 2.
Primer obsahuje: Kyselinu salycilovou a zinek.

Tato báze je vyvinutá přímo pro začervenání a pleť bojující s častým zarudnutím. Sama mám na obličeji pár barevných nerovností a červených flíčků a byla jsem zvědavá, jak to tento zelený primer zvládne. A světe div se, zelený podtón dokonale zakryl skvrnky a barevně sjednotil celý obličej. S make-upem si báječně rozuměl a prodloužil výdrž líčení. Pokud na začervenání čas od času trpíte, určitě má místo ve vaší kosmetické taštičce, kam pro něj šáhnete v případě potřeby. Hodnocení je 1-.






Tentokrát něco pro ty, co bojují se sušší pletí. Tato báze má extra vodovou texturu i samotný finiš je jako po výživném krému. Pleť je hydratovaná, svěží a drobné vrásky vyplněné. Jelikož víc stojím o matný a vyhlazený efekt, není tento primer můj favorit, ale své fanoušky si jistě najde a navíc má opět  vegan složení. Hodnotím za 2-. 

Do tohoto produktu jsem vkládala vysoká očekávání a vlastně i to je důvod, proč je nemohl naplnit. Slyšela jsem o něm tolik, že jsem si jeho účinky zveličila a i přesto že mu vlastně nemám moc co vytknout, finálním vítězem není. I tak se ale jedná o produkt, který by vás měl zajímat. Tato báze totiž vyhlazuje jemné linky a nedokonalosti, make-up se na ní dobře nanáší a díky silikonové textuře navíc dlouho vydrží. Pleť je po použití vyhlazená, a make-up vypadá o moc lépe. Přesto mého favorita najdete až pod tímto produktem. Hodnotím 1-
Obsahuje: vitamín A a E





Tak právě tohle je můj vítěz ze všech primerů, které jsem kdy vyzkoušela. Tohle je taková pecka, že další báze neměly vůbec šanci obstát, ač jim klady samozřejmě přiznávám. Ovšem jen tato báze obstála ve všech ohledech a vizuálně moji pleť i make-up vylepšuje tak, že ji nedám z ruky. Přitom první test neměl tento produkt vůbec jednoduchý. Jelikož kromě klasického krému používám i ochranný krém před sluncem, zajímalo mě, jak takový mastnější krém zvládne báze. A k mému překvapení, právě tento produkt dokázal mastnou tvář zcela zmatnit, vyhladit veškeré póry (přitom je neucpat) a udělat neuvěřitelně hladký až hedvábný základ pro líčení. Tohle je naprosto must-have produkt a patří mu první příčky mých kosmetických pokladů. Jeho silikonová textura dokonale přilne a vyhladí tvář, ale překvapivě dobře se snese i s mastnějšími krémy. Nijak se nedrolí a finiš je neuvěřitelně vyhlazený a přitom nepůsobíte jako maska. Za mě top produkt vůbec, který vaše líčení hodí na jiný level. Hodnotím za 1. Produkt je navíc veganský. 





                   
 A co váš oblíbený primer? Zkoušeli jste už některý z mnou hodnocených?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.