čtvrtek 10. června 2021

Jarní interiérové vůně

 Krásný den všem, 

po delší době pro vás mám tipy na vůně do interiérů. Tentokrát jsem hledala alespoň trochu jarnější vůně, tak doufám, že se vám svým výběrem trefím do vkusu. Kromě samotné vůně je pro mě důležitý i design, takže jsem vybírala vzhledově minimalistické, avšak něčím zajímavé produkty, které interiér vhodně doplní.



Interiérové spreje:

Není jednodušší způsob jak ihned provonět interiér než vůně ve spreji. Taková vůně může být skvělým osvěžením prostoru i textilií, ale musí mít patřičnou kvalitu složení, aby vůně nepůsobila uměle a nepříjemně. Některé se spreje se hodí opravdu jen k provonění koupelny, ale to se netýká těch, jež jsem pro vás vybrala.


Ambientair Lab Co. Amber & Clove
Od Ambientair mám již několik produktů včetně svíček a difuzéru a vždy mi přišli jako značka se skvělým poměrem kvality a ceny. Nedávno trochu pozměnili design který je ještě více strohý a praktický, což mi naprosto vyhovuje. Bytový sprej který jsem zvolila vyniká především vůní ambry, což je sladce vonící směs pryskyřic, dřevin a koření. Jako kontrast obsahuje zelené tóny, jasmín, ale já cítím i trochu citrusů. Přijde mi, že zajímavě mísí kořeněnou a květinovou část složení a výsledek je svěží kompilace obsahující hřejivé tóny. Na bytový sprej poměrně exkluzivní vůně s intenzivním složením. Jediné, co bych vyčetla je rozprašovač, který je příliš silný a nerozpráší vůni do stran.

Cena 252,-




Vila Hermanos Apothecary Sea Salt & Jasmine

Zřejmě nejzajímavější kombinací z mého výběru je však Sea salt & Jasmine. Fialka, jasmín a další květiny obsažené v tomto bytovém parfému pocházejí z nejprestižnější oblasti původu na světě a to z Grasse ve francouzské Provence. Spojení květin a vůně mořské soli, je jako setkání moře s pobřežím. Svěží závan zakončení růžovým pepřem a pelargónií, která se na konci záměrně prosazuje. Rozprašovač funguje skvěle, balení se hodí i na cesty, takže si můžete osvěžit i apartmán či hotelový pokoj. 

Cena: 525,-

Noble Isle Rhubarb Rhubarb!

Dakším tipem je luxusní aroma difuzér od britské značky Noble Isle, kterou jsem objevila teprve nedávno. Jejich difuzér se skládá z černé, elegantně působící lahvičky, náplně a tyčinek z hedvábného rákosu, které vůni šíří postupně, ale intenzivně. V balení jsou i tyčinky navíc, což je sice drobnost, ale sama je vždy dokupuji, takže mě to příjemně překvapilo. Samotná vůně je velmi sofistikovaná, kombinující bylinky, dřevo, rozmarýn, mech či aroma rebarbory. Je příjemnou syntézou nepřepokládaných spojení, a přesto funguje tak lehce a zároveň uhlazeně. Kromě difuzéru mohu od značky doporučit i pěnu do koupele či jejich, úžasně vonící sprchové gely.

Cena : 1349,-


Vila Hermanos Apothecary Northern Lights Oslo


Svíčka Oslo mě na první pohled zaujala svojí jednoduchostí stejně jako popisem složení. Cedr, santalové dřevo, meloun, levandule či citrón dává najevo, o jak výjimečnou vůni se jedná. Svíčka je po zapálení o něco konzervativnější ale přesto povedená a zajímavá. Já z ní cítím hodně sladkých tónů, ale taky máta a směs koření. Kromě toho, že bych uvítala, aby byla svíčka větší, mi trochu vadí, že knot není přímo uprostřed. Díky tomu se vosk nerozehřívá rovnoměrně, ale to se holt může stát. Jinak ale chválím příjemnou směsici sladkých tónů, které navodí příjemnou domácí atmosféru. 

Cena: 262,-



A jaké interiérové vůně teď na jaře preferujete vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.