čtvrtek 13. května 2021

Ingredience pro detox pleti po zimě

Krásný den, ač nejsem zastánce očistných detoxů pro tělo, pleť podle mě alespoň malý restart po zimě potřebuje a tak jsem vám dala dohromady ingredience, které vám teď na jaře pomůžou pleť dostat do kondice. Každou ingredience chce určitě samostatně vyzkoušet, protože mě osobně sice sedí, ale na vaši pleť mohou být moc silné, nebo jí mohou nevyhovovat z jiných důvodů. Proto je vždy testujte velmi opatrně, ať nedojde k většímu podráždění. 


Exfoliace

Než začnete se samotnými produkty, je nutné pleť očistit od odumřelých buněk. Na to konto bych doporučila exfoliaci ubrousky Comodynes Easy Peeling, které kombinují mechanický i biologický účinek obsažených látek. Ubrousky jsou baleny po jednom, takže nevysychají a dají se pohodlně vzít i na cesty. Jedna strana ubrousku je hrubší, tou čistím T-zónu a druhou, jemnější stranou čistím zbytek. Vždy se vyhýbejte citlivé oblasti kolem očí. Ubrousek voní trochu chemicky, ale nic dramatického. Pleť je po něm hladká, póry stažené a čisté. Za mě nejlepší způsob exfoliace. 

Cena: 289,-



Kyselina Hyaluronová

Tuhle ingredienci asi netřeba zmiňovat. Řekla bych, že je to snad nejčastěji zmiňovaná účinná látka krémů, ovšem jejich účinnost je u jednotlivých značek značně lišící se. Výhodou kyseliny hyaluronové je nejen fakt, že je tělu vlastní, ale též dokáže vázat vodu a zvýšit pevnost a mladost pokožky. Sama o sobě pak většinou nemá žádné negativní účinky v podobě reakcí pleti. Většinou se jedná o alergii na látky, které jsou na ní navázané. Případně jde vyloženě o nesnášenlivost na kyselinu hyaluronovou, což ovšem není časté. Produkty které jí mají ve složení se liší hlavně její koncentrací. Ta se nejčastěji pohybuje okolo 2%. Jelikož jsou produkty s jejím obsahem takovými zásobárnami vody, hodí se výborně pro sušší pleť, která potřebuje hydratovat. Já jsem vybrala Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Cream s komplexem tří typů molekul pronikající do jednotlivých vrstev pleti. Krém má lehkou až gelovou texturu, která se ihned vstřebá a zanechá pleť vyživenou a hladkou. Nejlépe funguje, když ho zkombinujete se sérem ze stejné řady a budete ho používat ráno i večer.

Cena: 1790,-




Vitamin C

Má protizánětlivé účinky, napomáhá procesu hojení, ale taky výborně působí proti pigmentových skvrnám a v boji proti stárnutí. Vitamin C je též antioxidantem oddalujícím známky biologického stárnutí, takže v mém seznamu nemůže chybět. Za sebe mám nejraději krém Emma Hardie Brilliance bojující s pigmentovými skvrnami a rozjasňující pleť. Produkt má krásnou citrusovou vůni, silně pleť hydratuje a při častém používání vyrovnává barevné nedokonalosti. Pokud si netroufáte na krém, zkuste nejdříve rozjasňující masku Holika Holika Skin Rescuer Vita C. Alespoň uvidíte, jak na složení s vitaminem C vaše pleť reaguje.

Cena: 1690,-



Retinol

Tahle ingredience je rozhodně zázrakem v kosmetických produktech, ale má při použití určité požadavky, které je nutno dodržet, aby správně fungoval. Předně je dobré začít s jeho nejnižší koncentrací a postupně navyšovat. Vyhnete se většímu podráždění, případně můžete přijít na to, že pro vás není vůbec vhodný. Na jeho aplikaci je navíc doporučen plán dní, kdy ho používat, stejně jako kdy ho vynechat, aby se dosáhlo co nejlepšího návyku pleti. Řekla bych, že se jedná o jeden z nejnáročnějších produktů na aplikaci. Proč je ale tak oblíbený, i když s ním riskujete podráždění a je to s ním tak náročné? Retinol je totiž malým anti-aging zázrakem, který podporuje tvorbu kolagenu, zbaví vás jemných vrásek a zlepšuje texturu pleti. Pokud vám sedne, a používáte ho dlouhodobě s dalšími doporučenými produkty, už ho nedáte z ruky. Za sebe doporučuji Institut Esthederm Intensive Retinol Oil Serum, který už mám skoro vypotřebovaný. Stačí ho jen kapička, vzhledem k tomu, že jde o mastnější olej a aplikuji ho třeba půl hodiny před tím, než jdu spát, aby se správně vpil. Pozor, nedoporučuje se používat na jaře a v létě, nebo poctivě zabránit kontaktu se sluníčkem používáním fitrů. 

Cena: 1890,-




Když už chci pleti dodat něco navíc, nevynechám v rámci pečujícího rituálu roller Crystallove Rose Quartz Roller. Jím pak zapracovávám jednotlivé produkty a opravdu mám dojem, že když provádím masáž pravidelně a poctivě, tak vidím výsledky, což mě motivuje pokračovat. Nejvíc spokojená jsem s rollerem s jemnými drážkami, ale super je i hladký, případně můžete vyzkoušet gua shu Crystallove 3D Rose Quartz Gua Sha Plate. U influencerek jsem několikrát viděla, že dělali při masáži chyby, proto doporučuji kouknout na video nějakého odborníka, který se masážím obličeje opravdu věnuje. 


A jaké jsou vaše oblíbené ingredience pro detox pleti?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.