úterý 11. května 2021

Tipy na péči o nehty

 Krásný den všem.

Ačkoliv už konečně můžeme navštívit kadeřnické a nehtové salóny, není od věci, umět se o své nehty dobře postarat, a dát jim péči i v domácím prostředí. Sama už roky trpím na lámavé a třepivé nehty, které do určité délky nikdy nevyrostou. Na to konto se snažím brát vitamíny, které s lámáním pomáhají a jestli máte s nehty stejné problémy, mrkněte níže, kde dávám tip i na doplňky stravy.

Protože i péče o nehty zahrnuje spoustu mýtů a zbytečných chyb, které jejich péči komplikují, podívala jsem se na jednotlivé kroky detailně. 



Péče o nehtovou kůžičku:

Mnoho žen nehtovou kůžičku stříhá a to je velká chyba, neboť právě ta brání přístupu infekce k nehtovému lůžku a místo abychom se jí zbavovali, měli bychom se o ni spíše dobře starat. Někdo ji též ořezává či na sucho zatlačuje kovovými či dřevěnými nástroji. Já mám nejraději praktickou tyčinku Artdeco Cuticle Remover Stick s obsahem allantoinu a panthenolu. Výživu si nejdříve nanesete kolem nehtu, a necháte 4 minuty působit. Poté můžete tyčinkou kůžičku jemně zatlačit. Kůže kolem nehtu je zdravější, bez záděr a bez odumřelé kůže.

Cena: 190,-




Nůžky nebo pilník:

Stejně jako se nestříhá nehtová kůžička, ani nehty se neupravují nůžkami. Pokud chcete zabránit jejich třepení a odlamování používejte vždy pilník. Nejlépe skleněný či papírový. Za mě doporučuji Inglot Nail File. Je přesný, a nehtům lehce zajistí jasný tvar.

Cena: 105,-



Regenerace:

Pokud vás vyloženě trápí problémy s nehty, doporučuji se zaměřit na jejich regeneraci. Intenzivní elixír Eveline Cosmetics Nail Therapy ozdravuje nehtovou kůžičku i nehty díky složení z arganového, avokádového a mandlového oleje. Už po pár dnech používání jsou nehty odolnější proti lámání a třepení. Kůže kolem nehtu je vyživená a zdravá. Nehty se už tak snadno nezlomí a jsou mnohem odolnější. Za mě skvělá a velmi silná regenerace, která se čas od času hodí každému. Olej se snadno nanáší, stačí ho maličko a voní příjemně po broskvích. Naneste ho na plochu nehtu i na kůži kolem. Ideálně na noc, ať si co nejdéle nemyjete ruce a elixír může adekvátně působit.



Lakování a rychlejší zaschnutí:

Výběr laků je obrovský a každý má navíc v oblibě jinou značku, takže tam nechám rozhodnutí na vás. Já jsem moc spokojená se Sally Hansen, stejně si čas od času ráda koupím dražší lak, např. Chanel, který si nemohu vynachválit. Přiznávám, že nemám trpělivost poctivě čekat na zaschnutí, tak hledám možnosti, jak si čekání trochu urychlit. Fajn možností je použít Inglot Dry & Shine NF. Lak obsahuje silikonové částice zkracující dobu sušení laku na nehty a poskytuje dlouhotrvající lesklý povrch.  Za mě vám ušetří nějakou tu minutku a hlavně lak vytvrdí, a řekla bych, že je pak o něco odolnější. 

Cena: 284,-




Posílení:

Kromě regenerace čas od času doporučuji nehty posílit zvenčí i zevnitř. Velký vliv na zdraví nehtů mají vitaminy skupiny B, např. biotin, vitamin B7, taktéž minerály např. zinek, hořčík, železo či selen. Delia Cosmetics Bio Strengthening je zase zmiňovaná péče, kterou můžete použít zvenčí. Posilující olejíček podporuje zdravý růst nehtů, ozdravuje kůžičku a chrání proti popraskání. Produkt obsahuje pipetku, takže doporučuji nabírat jen minimální množství a to pak opatrně rozetřít. Možná bych raději volila štěteček, ale dá se to zvládnout i tak. Jinak produkt krásně voní, rychle se vstřebává a nehty jsou díky němu odolnější a působí silnější. 

Cena: 82,-

A co vaše nehtová péče? Věnujete se nehtům doma stejně, jako třeba vlasům či líčení?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.