pondělí 3. května 2021

Jaké produkty s SPF zvolit?

Krásný den všem.

Ač je důležitost ochrany SPF faktoru dlouhodobě zmiňována, vím, že ne každý produkty s ochranou používá a bere je jako nutnou součást svých pleťových produktů. Přitom poškození UV záření je zodpovědno až za 80%  předčasného stárnutí pleti. Zařazovat tak produkty s SPF a mít jejich každodenní použití jako zavedenou rutinu je prevencí, která udrží vaší pleť déle mladou a navíc vám ušetří peníze za pozdější nápravu škod. Stačí najít ten správný produkt, který budete používat každý den a sedne si s vaší další péčí či líčením. Nemusí se totiž jednat jen o klasický krém s SPF. Našla jsem vám i jiné varianty, které se vám třeba budou snadněji používat a zařazovat do ranní rutiny. 

Primer

Podkladová báze je skvělý pomocník pro vyhlazení pleti, její hydrataci a přípravu na nanesení make-upu. Ten díky primeru vydrží déle svěží a navíc má SPF 30, takže máte i chráněnou pleť před slunečním zářením. Primer NYX Professional Makeup Bare With Me se lehce aplikuje, minimalizuje póry, zmatní pleť a navíc je vegan. Make-up který na něj posléze aplikuji vydrží beze změny až do večera, má hladší texturu a projasněný vzhled. Cena je víc než přívětivá.



Make-up

I některé druhy make-upů či BB a CC krémů mají SPF. Většinou je však výše ochrany nižší a proto nezapomínejte použít další produkt, s vyšší protekcí. Pamatujte však, že se SPF vzájemně nesčítají. MAC Cosmetics Studio Fix Fluid má SPF 15, proto se nejvíce hodí pro fototyp 4-6. Make-up je jinak mým favoritem, protože skvěle kryje, dá se vrstvit ale přitom vypadá velmi přirozeně. Kromě make-upů si můžete pořídit i pudr s SPF 50 Bioderma Photoderm Max Make-Up, který je vhodný i pro intolerantní pleť.



Pleťový krém bojující s pigmentací

Kromě krémů, které vás chrání před vznikem nových pigmentových skvrn, si můžete pořídit i produkt, který narušuje již vzniklá tmavá místa pleti. Clinique Even Better™ s SPF 20 velmi jemnou exfoliací vyrovnává barevnost pleti a chrání před vznikem dalších skvrn. Krém se ihned vstřebá do kůže, je velmi lehký a sedí i pod make-up. Vidím i lehké zesvětlení pigmentových skvrnek kolem očí. 



Vysoká ochrana

Pokud máte velmi světlou pleť, která se špatně opaluje soustřeďte se na produkty s vysokou ochranou. Jedním z těch, které mám vyzkoušené a fungují přesně jak mají je Institut Esthederm Bronz Repair Protective Anti-Wrinkle and Firming Face Care. Tento krém navíc bojuje s vráskami a zpevňuje pokožku. Hodí se jak na hory, tak do tropů, kde vám poskytne ochranu na buněčné úrovni. I tento produkt lze kombinovat s make-upem. Dobře se absorbuje do kůže, není mastný A má velmi příjemnou parfemaci.



Zesvětlující sérum

Pokud vás trápí už vzniklé větší pigmentové skvrny, vyzkoušejte korekční sérum Bioderma Pigmentbio C-Concentrate, které je postupně zesvětlí. Produkt se používá na noc a jeho gelová textura je velmi příjemná, chladivá a rychle se vstřebává. Aplikuje se pipetkou, což je pohodlné a navíc díky ní zvolíte přesné množství produkt. Pří pravidelném používání se zbavíte pigmentových skvrn od sluníčka, případně i od akné. Bioderma má na pigmentové skvrny více produktů a vy tak můžete svoji snahu podpořit navazujícími výrobky. Mě z nich nejvíce vyhovuje právě sérum.



Zdravé opálení

Jestliže chcete podpořit zdravé opálení do bronzova, zkuste Bioderma Photoderm Bronz SPF 30. Kromě UV ochrany produkt poskytuje stimulaci zdravého opálení, které vám navíc prodlouží. Krém můžete použít na obličej i tělo. Není mastný, ani neucpává póry a má velmi jednou parfemaci. Krém dokáže biologickou cestou aktivovat vaše přirozené opálení, zároveň i obrany schopnost pleti tak, aby nebyla slunečními paprsky poškozená.

Je mi jasné, že se stejně jako těšíte na lepší počasí. Tak se hlavně nezapomeňte chránit. A to i ve chvíli, kdy je venku po mrakem, nebo dokonce doma.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.