středa 30. září 2020

Dostupné podzimní paletky stínů

Krásné ráno všem.

Nová sezóna si žádá i lehce pozměněné líčení. Je to ideální doba pro novou paletu barev, která doplní podzimní oblečení a zvýrazní vaše oči. Na podzim máme nutkání sahat po tmavších barvách oblečení, paletě šedé, hnědé i černé. Tak proč to trochu neoživit barevným líčením? Samozřejmě v podzimních odstínech. Vybrala jsem vám tedy několik, tentokrát cenově dostupných paletek, jejichž barevnost mě zaujala a vyzkoušela je za vás. 



Barry M  - Fall in Love
Veganská paletka sice nemá nijak působivý obal, ale její obsah příjemně překvapil. Čeká vás deset matných stínů, od těch nejsvětlejších přechodových po tmavou khaki a červenou. Světle odstíny ve swatch příliš nevyzní, ale na oku fungují dobře, snadno se vrství a hodí se i na samostatné neutrální líčení. K zemitým tónům jsou dobrým přechodem a pěkně se dohromady mísí. Stíny lehce práší, ale není to nic dramatického a k jejich fixaci vám pomůže oční báze. Barevně paletka krásně vystihuje podzimní listí a pokud vám sluší teplejší odstíny, je to to pravé pro vás. 
Cena: 339,-





Gosh 9 Shades Palette
To Rock Down Under
Paletka Gosh je vůči předešlé paletce naprostým opakem. Devět stínů, které v ní najdete má saténový a třpytivý finiš, neobsahuje žádný matný. Stíny najdete v bytelném plastovém obalu s velkým zrcátkem. Jedná se o kompaktní balení, které se dobře hodí na cesty a něco vydrží. Stíny jsou v opět teplejším odstínu ale díky saténovému finiši působí o něco svěžeji a budou tak slušet i těm, kterým běžně teplé odstíny nesednou. Pigmentace je slušná, ale u světlejších barev to chce trochu vrstvit. Dají se dobře rozmazat do ztracena a jejich samotná konzistence je příjemně jemná a dobře se s ní pracuje. Já sama zlatý odstín téměř nevyužívám, navíc ho najdete v každé druhé paletce s teplými odstíny, ale prostřední a horní řada mi moc vyhovuje svým barevným nádechem i tím, jak dobře se kombinují. Tahle paletka pro mě byla příjemným překvapením. Líčení mí vydrželo až do večera i bez báze, ale podotýkám, že nemám s výdrží stínů běžně žádný problém. 
Cena: 322,-





Autobalm Pic Perf
Kosmetiku The Balm jsem neměla v ruce několik let, ale dobře si pamatuji, jak mě jejich výrobky bavily. Zvlášť v době, kdy jsem si potrpěla na retro obaly. Paletka Pic Perf obsahuje pět třpytivých stínů, dva matné a k tomu primer. Jsou v pěkném kovovém balení se zrcátkem a samotná paletka se stíny se dá vyjmout a krabičku můžete po spotřebování dál využít. Struktura lesklých stínů je téměř máslová, pigmentace je skvělá, ale strašně práší. Při líčení, doporučuji nejdřív nalíčit oči a pak až udělat zbytek make-upu, jinak se to moc nedá. Řekla bych, že jsem na prášení zvyklá i od jiných značek, ale tady mě to lehce překvapilo. Bez primeru to bohužel nepůjde. Odstíny se mi ale moc líbí. Ta sytá zelená Sunset vypadá na víčku úžasně, stejně jako odstín Brodway. Klidně bych uvítala ještě jeden přechodový stín navíc, který by dobře propojoval odstíny. Barvy jsou jinak krásně syté, kromě toho prášení se s nimi dobře pracuje a jdou pěkně rozmazat do ztracena. 
Cena: 278,-






NYX Professional Makeup Ultimate Edit Petite Shadow
Nemůžu nezmínit ani paletku, kterou jsem vám ukazovala na konci léta a barevností se perfektně hodí k podzimu. Paletka Nyx balením neohromí, je plastové, nijak kvalitní a bez zrcátka. Ale vzhledem k ceně zajímavější balení jistě oželíte a ačkoliv se nejedná o mnou vyhledávanou značku, tahle paletka se jim prostě povedla. Stíny jsou poměrně důkladně zapečené, takže musíte štětcem nabrat odstín vícekrát. Barva je ale dobře pigmentovaná a na očním víčku překvapivě sytá. Jedná se o velmi teplé odstíny, které nebudou slušet každému, ale dají se dobře kombinovat a každý stín z paletky využijete. Výkon vůči ceně je ve skvělém poměru. 
Cena: 159,-




A jaká je vaše oblíbená podzimní paletka? Nebo jste raději věrni jedné paletce celoročně?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.