čtvrtek 1. října 2020

Jaká je inovovaná řada Kérastase Chronologiste

 Krásné ráno všem. 

Značka Kérastase se rozhodla inovovat svoji řadu Chronologiste, kterou už možná znáte a taky ji doplnit o nové produkty. Oficiální představení proběhlo začátkem září v chateau Mcely, kde jsme nové produkty mohly vyzkoušet a dozvědět se o nich více informací přímo od kadeřníku. Od té doby ji tak testuji na mých vlasech a sepsala jsem vám, čím je vlastně tahle řada zajímavá a proč by mohla pomoci právě vaším vlasům?


Řada Chronologiste se zaměřuji na prevenci stárnutí vlasů i vlasové pokožky. Protože stejně jako stárne naše pleť, stárne i vlasové vlákno a přichází tak o důležité živiny. Tyto anti-aging produkty obsahují složky, které udrží vlasy déle zdravé a silné a taky zabrání předčasným známkám stárnutí. 

A jak fungují jednotlivé produkty?

Před-šamponová lázeň

Chronologiste Bain Régénérant je specifická záležitost a přiznávám, že na používání pre-cleanse produktů jsem nebyla zvyklá. Jednou za čas jsem si udělala vlasový peeling, ale tohle je ještě trochu jiná úroveň péče. Před-šamponová lázeň slouží k očištění vlasové pokožky a vlákna a má možnost je zbavit až o 96% více nečistot než běžný šampón. Myslím, že se perfektně hodí zvlášť pro ty, co používají stylingové produkty, suché šampóny, laky na vlasy a podobně. Na druhou stranu, se ve vlasech usazují i mikročástice prachu, těžkých kovů, takže se bude hodit i nám všem, co žijeme nebo se pohybujeme ve městech. Podle posledních výzkumu je navíc znečištěné prostředí spolu-zodpovědno za vypadávání vlasů. Mě tento produkt nadchnul, protože po jeho použití vydrží vlasy déle svěží, nemastí se tolik, jsou objemnější a pocitově čistější. Takže za mě tento krok navíc rozhodně smysl má. 


Šampon

Řada má i své klasické produkty, které dobře znáte. Nemůže samozřejmě chybět šampón Chronologiste Bain Régénérant. Tento mi svojí strukturou přijde takový lehčí, dobře pění, jako všechny produkty Kerastase krásně voní a lehce se vymývá. Po použití máte pocit čistých a lehkých vlasů, které se navíc tolik nemastí. Produkt obsahuje kyselinu hyaluronovou, Abyssine a vitamín E. Má za cíl dodat vlasům pružnost, vitalitu a posílit vlasové vlákno. 



Maska

Asi není jedná maska od Kerastase, která by mi nevyhovovala a ani tahle nebude výjimkou. Chronologiste Masque Intense Régénérant hloubkově revitalizuje poškozené vlasy a a chrání je proti krepatění. Sama mám po několika letém odbarvování s krepatěním konečků problém a tahle maska dokáže vysušené vlasy perfektně hydratovat. Nechávám si ji na vlasech třeba 10 minut, zabalím do teplého ručníku (nahřátý na topení) a až poté smývám. Maska je lehká a vlasy nijak nezatěžuje. 


Můj zřejmě nejoblíbenější produkt je olej Chronologiste Huile De Parfum. Zkoušela jsem ho už dříve a byla jsem z něj nadšená. Jedná se vlasový olejový parfém, který zacelí roztřepené konečky, dodá lesk a taky hloubkovou hydrataci. Olej zanechává sofistikovanou vůni magnolií, cedru, pižma, limetky a zelených tulipánů. Ale nemusíte se bát, vaše vlasy nezatíží ani nezmastí. Je to velmi lehký a výživný olej, který se ihned vstřebá. 


Součástí řady je i termo-ochranné uhlazující mléko Chronologiste Thermique Régénérant. To chrání vlasy před poškozením až do 230 °C a navíc vlasy hydratuje a vyživuje. Tyto termo produkty mám moc ráda a používám je před každým fénováním. Jen se přiznám, že bych uvítala, kdyby byly ve spreji. Je to přeci jen pohodlnější než pumpička. 


Posledním a jediným produktem, který jsem zatím nevyzkoušela je luxusní sérum Chronologiste Sérum Universel. Specifikum tohoto séra spočívá v uzavření účinných látek do kaviárových kaplí. Díky tomu si kyselina hyaluronová i vitamin E uchovávají svojí intenzitu a účinnost. Produkt dokáže chránit vlasy i pokožku před usazováním znečišťujících částic, zabránit krepatění, zvýšit hydrataci o 81% a posílit vlasové vlákno, díky čemuž by vlasy měly být objemnější. Což zní jako něco, co musím vyzkoušet.

A který produkt z inovované řady Kérastase zaujal vás?

Článek vznikl ve spolupráci s Notino. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.