pátek 30. října 2020

Testování podzimních svíček



 Krásný den všem.

Jak se vám daří, v této nelehké době? Můžu jen doufat, že jste všichni v pořádku ve svých domovech a se svými rodinami. Ale pojďme si od covidových témat trochu odpočinout a zaměřit se na vlastní odpočinek, relax a teplo domova. A to všechno se pro mě snoubí v mých oblíbených svíčkách. I letošní podzim mám pro vás připravený seznam těch nejlepších interiérových vůní pro rána plná mlhy, chladné večery i pro příjemnější home office. Který teď možná máte, stejně jako já. Správná vůně vás pomocí adekvátní atmosféry dokáže uvolnit, ale jiná vás naopak nakopne do práce. Jinak mám za to, že právě příjemná vůně, dokáže ten domácí kancl docela vylepšit a předpokládám, že je to alespoň malá výhoda oproti práci v běžné kanceláři, kde si svíčku zapálit nemůžete.



A co je mém aktuálním seznamu oblíbených interiérových vůní?

Diptyque Baies

Doslova obří pěti-knotová svíčka od Diptyque v keramické nádobě, místo ve skle byl dlouho můj sen a dokud jsem nenašla tu pravou vůni, do které bych chtěla investovat, tak jsem se pro její koupi nemohla rozhoupat. Ale pak přišla varianta Baies, kterou už znám a mám ji jako malou svíčku i interiérový sprej a bylo jasno, že ji musím mít i v tomto obrovském provedení. Nejen že je to samozřejmě skvělý doplněk interiéru, ale především vám dvakrát rychleji provoní dům. Rychlost i intenzita je navíc úplně někde jinde, než u např. tří-knotové svíčky. Samotná svíčka i nádoba je vyráběná ručně a značka je známá použitím těch nejkvalitnějších ingrediencí. Vůně Baies pak patří mezi ty vůbec nejprodávanější svíčky této značky a když se u ní píše, že je květinová, nenechte se zmást. Má evokovat růže zasypané lístky černého rybízu, ale i přes ovocné tóny, v sobě má něco temného a těžkého, co ji povyšuje nad běžné květinové vůně. Proto ji mám ráda i na podzim, a to ačkoliv je označována za svěží a ovocnou.

Cena: 6270,-


Woodwick
Wood Smoke

Svíčky od značky Woodwick vám doporučuji už nějakou dobu a mám je opravdu v oblibě. Jejich dřevěný knot je naprosto specifický a svíčky jsou známé tím, že při hoření praskají, podobně jako dřevo v krbu. Vytvářejí užasnou atmosféru a mají velmi silnou a intenzivní vůni. Můžu zaručit, že s nimi budete spokojení, je to jen o výběru konkrétní vůně a jestli vám sedne. Wood smoke, kterou jsem vybrala já, je založena na hořícím cedrovém dřevu. Díky tomu je velmi přirozená, necítíte žádnou chemii, ani nic podobného. Vosk se rozpouští rovnoměrně a samotné praskání je u této velikosti dost intenzivní. Jediné co nedoporučuji je, zapálit si ji k práci. Přes to praskání se nedá moc přemýšlet:D Právě proto je ideální na relax.

Cena: 510,-


Milkhouse Candle Co.  

Pro všechny milovníky skořice, jablečných koláčů a přírodního dřeva. Tomu říkám esence podzimu v jedné jediné svíčce. Provoní interiér, jako když upečete jablečný závin. Jedná se o velmi přirozené a příjemné aroma, které se v domě dobře drží. Svíčka je dvou-knotová s obsahem sójového a včelího vosku. Směrem dolu, jak se sklenice rozšiřuje se vosk trochu hůře rozpouští na stranách, ale to už u těchto tvarů holt bývá. 




Diptique mám v oblibě nejen pro svíčky, ale i jejich interiérové spreje. Pro tentokrát jsem vybrala vůni Cypres a pane jo. Pokud nemilujete silnou vůni cypřišů, tak určitě nepořizovat. Nic jiného jsem ve spreji totiž necítíla, a to ačkoliv má být postaven na dřevitých tónech, pryskyřici a medu. Začátek je navíc dost přeslazený a upřímně přiznávám, že jsem si k této vůni musela trochu najít cestu. Teď ho ráda stříknu na závěsy i do prostoru, ale vždy je velmi lehce. Nejvíce mi voní až poté, co opadne ten sladký začátek. Opravdu specifická vůně, která nenadchne každého. 
Cena: 1310,-




DW Home 

Ani letošní řada DW Home mě nezklamala. Naopak. Značka připravila jednu z nejlepších podzimních svíček. Už podle názvu je jasné, že se ponese na vlnách skořice, jablek či ovsa. Já tedy nejvíc cítím vanilku, nebo možná velmi nasládlý vanilkový pudink, muškátový oříšek a pekanový koláč. Vůně je po zapálení hodně silná, velmi sladká a kořeněná, ale docela rychle se vytrácí, nebo ji člověk přestane rychle vnímat. Každopádně svíčka má bavlněný knot, obsahuje včelí vosk a její nádoba je ze skla. Moc se mi líbí bytelné dřevěné víčko, které drží vůni dobře uvnitř sklenice.
Cena: 434,-


A jak vypadá váš seznam, aktuálně nejvíc pálených svíček?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.