úterý 20. října 2020

Podzimní péče o vlasy

 Krásné ráno,

všichni co jste se mnou sledovali moji velkou vlasovou změnu jistě chápete, jak velký to pro mě byl krok, ačkoliv se jedná jen o vlasy. I když, "jen" o vlasy.  Když se právě s naším účesem něco nepovede, dokáže to pro nás být velká pohroma zvlášť proto, že vlasy ovlivňují celý náš vzhled a též naše sebevědomí. Ne nadarmo se právě vlasům říká koruna krásy a všechny toužíme po objemných lesklým, zdravých vlasech a to ať už v jakékoliv délce. 

Já už dlouho snila o mikádu, ale jednoduše mi chyběla odvaha. Bála jsem se, že budu nakonec litovat, že si nezvyknu a bude se mi stýskat po dlouhých vlasech. proto jsem to pořád odkládala a asi bych se ani nedokopala, kdyby mě ta délka nezačala opravdu nudit. Už jsem si nedělala žádné účesy, už mě ani příliš nebavilo o ně pečovat, nebo se vlasům víc věnovat. A to nakonec taky rozhodlo a já se konečně rozhoupala. A musím říct, že po změně mě zase baví fénování, zkouším co největší objem podle videí na Youtube, a taky hledám ty nejlepší produkty pro můj aktuální účes. 


A protože byly mé dlouhé vlasy náchylné k lámání, což je vzhledem k dlouhodobému barvení běžné, vrátila jsem se zase k řadě Extentioniste Résistance. O pár produktech jsem vám psala už dřív, takže to není moje první seznámení s řadou a jelikož jsou to produkty zaměřené na sílu a růst vlasů, mnohým z vás se teď na podzim určitě budou hodit. 

Co se týče samotné řady, ta je specifická tím, že obsahuje komplex Creatin R, který posiluje a obnovuje vlasové vlákno. Proto se výborně hodí pro všechny, kteří touží po delších vlasech, ale také pro ty, co mají problém s jejich lámáním. Produkty mají takové složení, aby posílily a chránili vlasy po celé jejich délce. 


Sepsala jsem vám pohled na mé nejoblíbenější produkty z řady, které mi přijdou zajímavé a mohli by se vám aktuálně hodit.

Můj největší favorit je sérum pro posílení od kořínků Résistance Extentioniste Scalp Serum. Produkt se aplikuje pipetkou přímo na pokožku hlavy a to po umytí a lehkém vyfénovaní. Prakticky jde o to, aby vlasy nebyly úplně mokré. Většinou dávám tak tři pipetky a snažím se je vmasírovat do kůže celé hlavy. Sérum se dobře vstřebává a hlavu nijak nemastí, takže se nemusíte bát. Obsahuje látky jako keratin a ceramid a díky tomu obnovuje vlasové vlákno, dodává mu lesk a sílu a to přímo od kořínků. Když jsem ho používala poprvé, tak se mi po několika měsících používání přestaly lámat vlasy, konečky byly zacelené a daleko méně se třepily. Ještě by měl dodávat lesk, ale to jsem tak úplně nezaznamenala. Přesto jsem z účinku byla nadšená, a už opět aplikuji. 



Druhým oblíbeným produktem z řady je šampon Résistance Bain Extentioniste. Stejně jako celá řada i tento produkt je zaměřen na stimulaci růstu, výživu a regeneraci. Šamponu stačí použít jen malé množství a hned vám vytvoří bohatou pěnu. Má krásnou květinovou vůni a velmi lehkou texturu. Snadno se tedy vymývá a vlasy jsou po něm nadýchané a lehké. Což je výhoda pro všechny s jemnými vlasy, které po běžných regeneračních šamponech často plihnou. Díky lipidům je pokožka hlavy regenerovaná, kreatin zase posiluje vlasové vlákno a zaceluje konečky. Kadeře jsou po používání pevnější, hydratované ale taky mají objem. 


K šamponu používám i kondicioner Résistance Fondant Extentioniste, na který nedám dopustit. Ve většině řad Kerastase najdete místo kondicioneru masku, která slouží jako závěrečná péče. Ale tento produkt má lehčí texturu, dobře se vymývá a nezatěžuje vlasy. Ty jsou navíc po umytí hladké, neelektrizují, což se zvlášť na podzim hodí a dobře se rozčesávají. Navíc po dlouhodobém používání dokáže zpevnit a zacelit konečky, vlasy se už tolik nelámou a nekrepatí. 

Mě se tahle trojka velmi osvědčila, ale v celé řadě najdete ještě masku a taky ochranný produkt pro fénování. Nakonec sami uvidíte, jaká kombinace vám přijde jako nejvíce efektivní a bude vyhovovat vašim vlasům. Jestli máte s touto řadou zkušenost, tak budu moc ráda za zpětnou vazbu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.