pátek 11. září 2020

Svíčky pro babí léto

Krásné ráno, než teplo skončí úplně, mám pro vás tip na mé oblíbené svíčky, které jsem tohle léto používala. Některé z nich se určitě hodí i na přechod na podzimní mód, jiné vám zase pomohou prodloužit sezónu. Každopádně ty opravdu podzimní vůně pro vás teprve připravuji a milovníci interiérových vůní se mají na co těšit.
Ale zpět k mým tipům na svíčky pro babí léto. Svíčky vám rozdělím na vyloženě letní a přechodové, aby to bylo přehlednější.





Svíčky s letní vůní.

Bath & Body Works White Tea & Sage
Tříknotová svíčka ve skle je zosobněním svěžesti, čistoty a teplého počasí. Mezi hlavní tóny patří bílý čaj, šalvěj a bergamot a vzhledem k tomu, že obsahuje esenciální oleje, je vůně výrazná a poměrně sytá. Vosk je sojový a na rozměr svíčky správně použili tři bavlněné knoty, které vosk rovnoměrně zahřívají. Za mě jedna z nejzajímavějších svíček od Bath&Body.
Cena: 759,-


Milkhouse Candle Co. Creamery Relax
Značka svíček ze středozápadu USA je známá recyklováním zavařovacích a farmářských sklenic od mléka, které pak plní svým voskem. Ten je kombinací včelího a sójového vosku z místních farem bez umělých barviv a jejich bavlněné knoty navíc neobsahují olovo. Limitovaná řada Creamery obsahuje několik rozmanitých vůní. Jednu už jsem kupovala minulý rok před vánoci, tak jsem trochu věděla, do čeho jdu. Svíčka Relax je zajímavým mixem citrusových plodů, kašmírové esence, sladkých fazolí tonky, listů jasmínového čaje, hebkého sena a doteků zemitého pižma. Je značně elegantnější než předešlá vůně, ale neobsahuje esenciální oleje, takže je po zapálení o něco slabší.
Cena: 780,-


Paddywax Urban Sea Salt + Sage
Svěží kombinace limetky, lilií, mořských řas, dřeva a šalvěje, navíc v designovém betonovém obalu. Přiznávám, že jsem nejdřív byla překvapená, že je o něco menší než jsem čekala. Na druhou stranu se stačilo podívat, kolik má svíčka gramů a hned by bylo jasno. Každopádně vzhled jako takový je super a nádobu určitě využiju a mám za to, že po vypálení vosku může být pěkným doplňkem. U svíčky mě trochu zklamalo to, přišla s trhlinou ve vosku. Trhlina byla po celé délce okraje, ale po zapálené knotů se vosk rovnoměrně rozlil a díra se zacelila. Každopádně kupovat to jako dárek, tak bych nebyla zrovna nadšená. Ale vvůně jako taková je po zapálení velmi luxusní a poměrně výrazná, a větší obyvák provoní jak nic. 
Cena: 599,-


Přechodové svíčky z léta na podzim:

Ambientair Olphactory Oxygen
Svíčky od Ambientair mám moc ráda, stejně jako jejich osvěžovače a vůně do prádla. Svíčka Breathe má být velmi čistá, svěží a vzdušná. Složení vůbec nejde dohledat, všude se píše, že má vonět jako kyslík. Což mě docela pobavilo, vzhledem k tomu, že kyslík nemá žádnou vůni. Já cítím dřeviny, trochu šalvěje, snad lehce vanilku. Možná v ní každý ucítí něco jiného. Každopádně bych o ní vůbec neřekla, že je svěží a vzdušná. Naopak je luxusní a trochu těžší. Po zapálení je provonění interiéru velmi rychlé a vůně je podle dost elegantní. Ale názor nechám na vás. Třeba jí opravdu každý vnímá jinak. 
Cena: 389,-


Diptyque Colored Baies
Tato svíčka patří mezi ty dražší a hodí se skvěle i jako dárek. Dorazí vám v krabičce s certifikátem pravosti a samotný vosk je v luxusní černé skleněné nádobě. Balení je navíc 300g, takže větší než jejich klasické svíčky. Vůni jsem vybrala podle interiérového parfému, který už od Dyptique mám a moc se mi líbí. Baies je překvapivě těžká květinová vůně s černý rybízem, tóny růží  a ovocem. Právě ty těžší tóny z ní dělají ideální volbu na přechod k podzimním vůním, které mají dodat pocit útulnosti. Diptyque je navíc luxusním doplňkem interiéru.
Cena: 1780,-



A co vaše oblíbené letní interiérové vůně?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

2 komentáře:

  1. Miluji svíčky, pálím celoročně, ale je fakt, že na podzim a v zimě to má jinačí atmosféru :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Všetky vyzerajú úžasne. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.