neděle 21. června 2020

Letní ochrana pokožky

Krásné ráno všem.
Máme za sebou pár hodně teplých dní a další horko nás čeká příští týden. Je mi jasné, že víte, jak se chránit před sluncem. Ale je důležité to opravdu nepodceňovat a mazat se i ve chvíli, kdy je pod mrakem, nebo se chystáte být venku jen chvíli. U svých kamarádek jsem si všimla, že se mažou hlavně ve chvíli, kdy se chystají opalovat. Ale především obličej je potřeba mazat každý den. Hlavní důvod je samozřejmě zdraví kůže jako takové, ale nemohu opomenout ani stárnutí pleti a hyper pigmentaci.



Sama mám bohužel s pigmentovými skvrnami zkušenost. Každé léto mi vyskákaly kolem očí a držely se klidně i celou zimu. Už pár let proti nim bojuji bělícími krémy. Ale úplně nejlepší je samozřejmě prevence. Abych předešla dalším potencionálním skvrnám, používám novinku Bioderma Spot-Age SPF 50. Krém nejenže je klasickou fotoprotekcí, takže chrání pleť před sluncem, ale redukuje už i vzniklé pigmentové skvrny a vrásky. Za jednu z největších výhod, na kterou jsem přišla během testování, považuju jeho gelovo-krémovou konzistenci.



Každý den totiž používám make-up, a ne každý ochranný krém se pod něj dá použít. Často se mi stávalo, že se líčení kvůli mastnotě krému nehezky slilo, nebo se zkrátila jeho výdrž. Zdraví pleti je samozřejmě přednější. Na druhou stranu jsem ráda, že už nemusím jít do kompromisu. Navíc mám v jednom krému ochranu pleti, redukci pigmentových skvrn, vrásek i hydrataci.
Do této doby jsem totiž musela používat víc produktů.

Ale nezapomínejte samozřejmě ani na tělo.
Mým nejdéle používaným produktem na ochranu před sluncem je Bioderma Photoderm Bronz SPF 30. Mají ho i ve formě oleje, ale mě klasický krém vždy vyhovoval o něco víc. Jelikož mám v létě podrážděnou kůži na nohách, nesedl mi vždy každý opalovací krém. Photoderm se hodí i pro citlivou kůži, a nikdy s ním nebyl problém. Má velmi příjemnou vůni a dobře se roztírá i vstřebává. Chrání vaší pokožku, ale zároveň prodlužuje opálení. Spolu s produkty Institut Estederm jsem měla Biodermu na Maledivách. A měla jsem až do konce zimy nádherné opálení. Takže pokud rychle ztrácíte barvu, stejně jako já, zkuste produkty, které vaše opálení zároveň prodlouží.


A stejně jako se o pleť staráte před opalováním, musíte ji dodat speciální péči i po něm. Já mám přes léto ráda Bioderma Photoderm After Sun. Dokáže kůži krásně zklidnit, ale i zchladit. Má krásnou vůni a perfektně hydratuje sluncem vysušenou kůži. Obsahuje gingo bilobu, která tlumí pocity přehřátí a allantoin, který regeneruje pokožku.



Pokud vás produkty zaujaly, mám pro vás všechny tři jako výhru v soutěži na mém instagramu Ina_T_official.  A rovnou pro tři výherce. Celá sada je vlastně vše, co pro svoji kůži jako ochranu před sluncem potřebujete. A pokud už řešíte nějaké nehezké pigmentové skrvny, a chcete se jich zbavit co nejdříve, zkuste novou řadu produktů od Bioderma. Řada Pigmentbio je vyloženě určená pro zesvětlení pigmentových skvrn. Obsahuje noční pleťový krém, micelární vodu, nebo třeba zesvětlující sérum.

Nezapomeňte tedy v létě o pleť poctivě pečovat, ona vám to na podzim vrátí:)
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

2 komentáře:

  1. Ahoj, děkuji za články. Prosím, neplánujete článek právě o kosmetických přípravcích na pigmentové skvrny na obličeji (kolem očí)? Pěkný den, děkuji. Aneta

    OdpovědětVymazat
  2. pro odstranění pigmentových skvrn mám dobrou zkušenost s jinou řadou Biodermy - White objectiv - může se používat po celý rok, působí na již vzniklé a proti vzniku dalších. Pak již jen Neostrata, ale to je už silná dermokosmetika určená pro kosmetické salony, s tím neradno experimentovat podomácku. A definitivně odstaní skvrnu jen laser...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.