úterý 30. června 2020

Jednotlivé kroky v čištění pleti

Krásný den všem.
Článek o odličování vám slibuji už pěkně dlouho. Každý má systém odlíčení pleti trochu jiný, tak nebudu tvrdit, že vám ten můj bude stoprocentně vyhovovat. Ale třeba zařadíte nějaký můj krok čištění, nebo třeba přijdete na to, že vám váš systém vyhovuje naprosto perfektně.

Já sama jsem to začala poctivěji a důkladněji řešit ve chvíli, kdy se mi začaly více objevovat bílé tečky. Jasně, černé tečky jsou velká otrava, ale to je nic proti bílým tečkám, kterých se zbavíte jen u kosmetičky. A jen u kvalitní kosmetičky se jich zbavíte tak, že vám navždy nezůstane nějaká ta jizvička. Každopádně jsem se právě u té své radila, co mohu dělat, aby se už bílé tečky netvořily.


Vznik tzv. mílíí může mít několik příčin. Ať už nedostatečná exfoliace pleti, nebo používání aktuálně velmi populárních olejů. Ty jsem právě ze svého odličování už vyloučila. Používám olej jen na oční make-up. Ale pokud vám osobně vyhovují a nemáte po nich bílé tečky nebo jiné problémy, tak je používejte vesele dál.

Takže moje čištění je zaměřeno především na to, aby pleť byl dokonale čistá, vyživená a připravena na další péči. A které produkty jsem si tedy oblíbila?





Jako první bych zmínila důležitou věc, a to jsou pratelné kosmetické tamponky. Nepochybuji, že už doma nějaké máte, ale pokud ne, zkuste třeba tyto Notino Spa. V sadě najdete tři větší odličovací tampony, jeden odličovací tampon s poutkem třeba do sprchy, velký odličovací ručník a čelenku. Vyhovuje mi extra hebký materiál, který na sebe dobře váže nečistoty. Čelenka na suchý zip perfektně drží a zabraní namočení vlasů. Jen bych brala větší množství tamponků. Přeci jen, pokud doma už nějaké nemáte, tak ve chvíli kdy se perou, se nemáte se čím odlíčit. Jinak mě produkt velmi mile překvapil. Je to ekologické a jako náhrada klasických tamponů to má velký smysl.





Odlíčení očí:
Na odlíčení očního make-upu používám olej a to jen proto, že mi přijde nejlepší na odlíčení voděodolné řasenky či silnějšího líčení. Aēsop Skin Eye Make-up Remover je velmi šetrný a jemný produkt, který se hodí i na citlivější oční okolí. Když na tampony aplikujete tento olej, přiložte je ihned na oči a nechte chvíli působit. Pak stačí líčení jen lehce setřít.



Odlíčení pleti:
Co se týče pleti, zvykla jsem si na čistění gelem Bioderma Sébium Gel Moussant. Mám ze něj dojem, že dokáže z pleti dobře smýt make-up a všechny produkty. Ale vím, že hodně lidem tahle cesta nesedí. Mě každopádně ten gel vyhovuje protože nevysušuje pleť, čistí ucpané póry a dokáže pleť zklidnit.



Ale tímto samozřejmě nekončí, jako další krok používám geniální čistící máslo Emma Hardie Amazing Face. Tento balzám obsahuje olej z moringy, který neucpává póry, ale naopak je dokáže stáhnout. Vitamin E pleť zase hydratuje a výtažek ze sladkých mandlí ji zanechává jemnou. Stačí nabrat balzám velikosti oříšku a rozetřít ho na pleti. Poté ho odstraňte mokrou žínkou. Pleť je krásně vypnutá a čistá.



Dalším krokem je čištění pórů, na které se mi osvědčil Institut Esthederm Osmoclean Gentle Deep Pore Cleanser. Jedná se o jemný čistící krém, který se specializuje na vytahování nečistot z pórů. Krém nanesete na vlhký obličej a krouživými pohyby ho zapracujete do pleti, ve chvíli kdy zhoustne, ho dvakrát opláchnete vodou.




Jako poslední krok používám toner Grown Alchemist Cleanse. Po čištění je nutné pleť připravit na přijmutí dalších produktů. A to je práce právě toneru. Díky němu mají pečující produkty lepší přístup do pleti a také lepší účinky. Pro každý typ pleti je vhodný jiný toner. Pro mastnou pleť se hodí produkt s přírodními exfolianty, na suchou pokožku zase na bázi aminokyselin. Toner, který jsem vybrala já, je zklidňující díky obsahu heřmánku a aloe vera.  Ženšen pleť navíc osvěžuje a vitamin C bojuje proti volným radikálům. Určitě nezapomeňte toner používat. Vaše spokojená pleť vám to několikanásobně vrátí.



Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.