neděle 28. června 2020

Vlasový update

Krásný den, mám pro vás další článek ze série vlasové péče. Je to prostě téma, která mě nikdy nepřestane bavit a pořád pro vás i pro sebe hledám nové produkty, díky kterým budou vlasy zdravější a krásnější.

Tentokrát je to něco z každé oblasti. Zaměřila jsem se na ochranu vlasů proti teplu, na lesk podpořený sérem nebo na boj proti krepatění. Pokud alespoň jednu z těchto věcí řešíte, mrkněte na konkrétní produkty, třeba vám budou taky vyhovovat.





Lesk vlasů
Sachajuan Styling and Finish
Myslím, že sér na vlasy nebudu mít doma nikdy dost. Jsou to produkty, které mě baví asi nejvíc. Zvlášť ty, co dokáží vlasy ihned vyživit a dodat lesk. A přesně takový tento produkt je. Díky obsahu panthenolu jsou vaše vlasy ihned lesklé. Stačí si dát malé množství produktu do dlaní a rozetřít do délek a konečků. Vlasy dostanou lesklý ale ne mastný finiš. Vypadají zdravější a uhlazenější. Potud jsem s produktem moc spokojená. Ale nepočítejte, že vám uhladí roztřepené nebo krepaté konečky. Na to už bohužel nestačí. Kromě lesku, dokáže ovšem vlasům dodat i výživu a zároveň je posílit. 
Takže pokud očekáváte lesklé a zdravě působící vlasy, našli jste správný produkt.



Proti padání vlasů
Kérastase Genesis intenzivní sérum pro řídnoucí vlasy
Během roku vlasy padají v různé intenzitě, ale pokud máte období, kdy v kartáči najdete víc vlasů, než je vám příjemné, určitě to řešte. Nejdříve zamiřte k odborníkům na trichologii, a až poté to zkuste s domácí péčí. Pokud hledáte nějakou podpůrnou pomoc, zkuste ampule proti padání vlasů z nové řady Genesis. Já jsem měla od Kérastase ampule z různých řad a pokaždé jsem byla nadšená. Jde o profi péči, kterou si můžete užít doma. U těchto ampulí je změna v tom, že se aplikují každý den, a ne jen po každém mytí. Nejúčinnější by podle doporučení mělo být použití po dobu 6 týdnů. Já sama řeším padání vlasů po každém sundání dredů. Ať už proto, že nemají jak vypadnout, když je mám zrovna napletené, nebo kvůli tomu, že jsou nápletem zatížené.

Ampule jsem nepoužívala ani tak často, ani tak dlouho, jak jsem měla a přesto se výsledek už po pár týdnech dostavil. Vlasy mi padají daleko méně než dřív, a dokonce mi přijde, že se méně lámou. Ale to přikládám jako výsledek spíše jiným produktům z řady Genesis.



Proti krepatění
John Masters Organics Dry Hair Nourishment & Defrizzer
Po odbarvení je krepatění konců jeden z největších vlasových problémů, které řeším. Mám dojem, že jsem se už trochu naučila vyfénovat vlasy správně tak, aby byly konce zacelené a zbytek řeším tímto olejem. A dost úspěšně. Jen vám musím narovinu napsat. Dávejte ho do vlasů opravdu jen miniaturní množství. Já byla pří prvním použití dost zklamaná. Vlasy byly totálně umaštěné a pomohlo je jen znovu umýt. Ale chyba byla na mojí straně. Stačí použít úplně miniaturní množství a budete mít krásně vyživené a zacelené konečky. Struktura vlasů vypadá zdravěji a olej je navíc i regeneruje. Produkt se dávkuje pomocí kapátka, což je pohodlné, ale ve odhadu množství poměrně zrádné. 



Vlasový parfém
Kérastase Chronologiste
Vlasové parfémy jsem už zkoušela a přijde mi to jako super věc. Kdykoliv pohodíte vlasy, cítíte jeho vůni a navíc mnoho z nich obsahuje výživné oleje, takže se vlasy i regenerují. Chronologiste má úžasnou intenzivní vůni. Kombinace čajových růží, pižma a myrhy působí luxusním i uklidňujícím dojmem zároveň. Jediné co bych změnila, je způsob aplikace pumpičkou. Sprej by mi vyhovoval více. Jinak mu nemám co vytknout. Vůně vydrží několik hodin, vlasy jsou uhlazené a lesklé. Ale nejsou splihlé ani slepené. Poměr ceny a výkonu je podle mě super.



Ochrana před teplem
Kérastase Genesis Défense Thermique
Asi nemusím připomínat, že při každém fénování a žehlení musíte používat termo ochranu. Vysoká teplota vlasy oslabuje a je nutné ochránit jejich kvalitu. Tohle sérum je opět z řady Genesis, tedy proti padání vlasů a pro jejich posílení. Fluid je unikátní v tom, že je úplně lehoučký. Vlasy vůbec nezatíží a co je skvělé, je ve spreji. Což je jediná termo ochrana Kerastase, ze všech řad, která se stříká rovnou na vlasy. A musím říct, že je to velmi pohodlné. Většina jejich sér mi přijde dost těžká, zůstává vám to na prstech po aplikaci a taky se hůře vstřebávají do vlasů. A to se u tohoto produktu vůbec neděje. Vlasy jsou po vyfénovaní uhlazené, zacelené a lesklé. Takže mohu jen doporučit. 




A co vaše aktuálně nejoblíbenější produkty na vlasy? Zkoušíte novinky? Nebo máte své stálice:
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.


2 komentáře:

  1. Ten produkt proti krepatění určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten produkt proti krepatění určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.