neděle 31. května 2020

Jarní líčení - tutorial

Krásné ráno všem.
Jaro je ideální doba na vyzkoušení nového líčení. Všude kolem nás se probouzí příroda, tak je na čase zařadit více barev a trochu se odvázat.
Proto jsem vám připravila úplně jednoduchý postup na svěží jarní líčení. Nejde o nic složitého a určitě to hravě zvládnete.





Já sama každé líčení začínám čištěním pleti. Poté nanesu denní krém s SPF a pak se vrhnu na samotný make-up. Už roky jsem věrná make-upu od MAC. Vím, že se na něj můžu na 100% spolehnout. Že vydrží celý den a mojí pleti perfektně sedne. Běžně nosím Studio Fix, ale tentokrát jsem zvolila lehčí variantu MAC Face and Body. Jak název vypovídá, můžete ho použít i na tělo. Celkově je rozdíl v tom, že je od klasického Studio Fix méně krycí a je takový lehčí. Na jaro a léto prostě ideální. Make-up vždy nanáším štětcem. Jsem tak zvyklá a vyhovuje mi to. Ale můžete použít prsty nebo houbičku. je to na vás.



Po Make-upu jsem použila podkladovou bázi pod stíny Catrice Liquid Camouflage. Běžně ji pod stíny MAC nepoužívám, protože mám vyzkoušeno, že vydrží celý den i bez pomoci. Ale teď jsem používala paletku NYX, proto jsem tento produkt použila a díky němu vše drželo celý den na svém místě. Stíny se ani nepohnuly. Můžete použít aplikátor nebo prsty.


Poté jsem ještě zapudrovala T-zónu, aby se neleskla. Roky jsem spokojená s kompaktním pudrem MAC Studio Fix Powder Plus Foundation. Je lehoučký, ale přitom vás krásně zmatní a vytvoří hladkou a sametovou pleť. Pro jeho aplikaci používám velký kulatý vějířovitý štětec.



Poté jsem se už vrhla na nanášení stínů. Vytvořila jsem klasické kouřovky, ale ve svěží zelenomodré barvě. Odstín je pudrový a velmi studený. Proto musí být i tvářenka a rtěnka ve studeném odstínu. Pro finální barvu jsem použila modrý a zelený stín. Jelikož mám zelené oči, samotná modrá mi na očích úplně nesluší. Pokud to máte stejně, stačí do ní aplikovat trochu zelené. Na fotkách působí líčení více do zelena, ale na živo bylo více do modra. Od vnitřního koutku do půlky víčka jsem nanesla concealer, který zesvětlil a orámoval pohyblivé víčko. A na tuhle světlou část jsem nanesla stříbrný stín. Tenhle postup mě baví v tom, že oko není tak jednolité, ale můžete tuhle variantu samozřejmě vynechat a zůstat u stínu, který pokryje celé oko. Hlavně nezapomeňte stín v jeho okrajích pořádně rozetřít do ztracena. Okraje nesmí být ostré.
Jinak mnou používaní paletka krásných a svěžích barev se jmenuje NYX Professional Makeup Ultimate Shadow. Kvalitou a pigmentací stínů jsem příjemně překvapená. Mohli by vydržet o něco déle, ale dobře vám s tím pomůže výše zmíněná báze. Velmi dobře se nanášejí, skoro nepráší a stín je překvapivě dobře pigmentovaný.





Nejnáročnější jsou pro mě vždy oční linky. Jak to udělat, aby vypadaly jako dvojčata? Mě se to nikdy nepovede napoprvé. Ale trik spočívá v tom, že si je můžete doupravit pomocí malého plochého štětce a korektoru. Lze tak opravit jejich tvar a já sama to často používám. Jinak na linky používám fix od Mac i tekutou linku Essence. Záleží, co vám vyhovuje víc.



Nakonec vás čeká lepení řas. Nezapomeňte, že je vždy musíte zkrátit podle délky svého oka. Zkracuje se u vnějšího okraje řas, nikdy naopak. K lepení používám to nejlepší lepidlo Ardell Duo. Po nanesení ho nechte vždy na chvíli zaschnout, pak vám na víčku neudělá fleky.
Řasy Ardell Wispies jsem měla poprvé a mohu jen chválit. Jsou lehoučké, lehce se přizpůsobí tvaru oka a působí pěkně přirozeně. Rozhodně pořídím další. Jinak u lepení si pomáhám kosmetickými tyčinkami. Přitlačím jim řasy k oku a kontroluji, jestli drží. Co se týče lepení, chce to čas a získat zkušenosti. Teď to zvládnu za minutku. Ale pamatuju, že jsem si kdysi i slepila řasami oko:(





Jarní make-up je hotový. Jak se vám líbí?

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.