úterý 17. prosince 2019

Tipy na dárky - dermokosmetika

Krásný den, mám pro vás jeden z posledních článků s tipy na dárky.
Minule jsem se zaměřila na specifické dárky pro vegany a dnes bych vám chtěla ukázat produkty pro suchou až atopickou pleť. Dnešní tipy jsou tedy z dermokosmetiky, pro všechny s velmi citlivou, alergickou pletí se sklonem k akné, pigmentovým skvrnám či atopii a dermatitidě.

Dermokosmetika v kostce, to jsou produkty které respektují fyziologii kůže. Využívají nejnovější poznatky z dermatologie a jsou založené na vysoké účinnosti a klinických studiích, které potvrzují jejich účinky. Tyto produkty samozřejmě můžete používat i s normální pletí, eliminuje totiž citlivost pleti a její budoucí narušení.



Čistění pleti
Dárková sada La Roche-Posay Effaclar obsahuje hloubkově čistící gel, micelární vodu pro problematickou pleť a korekční obnovující péči proti nedokonalostem pleti. Slouží tedy k čištění pleti a k její následné péči. Hodí se pro citlivou, problematickou i mastnou pleť. To vše je zabaleno v dárkové taštičce, takže se perfektně hodí jako dárek.



Maska
Vichy Mineral Masks je maska vhodná pro nadměrně mastnou pleť. Obsahuje aktivní uhlí které dokáže hloubkově čistit, stahuje póry, které jsou opravdu méně viditelné. Kaolin a jíl dokážou absorbovat přebytečný maz a zanechá pleť jemnou a čistou. Stačí jí nanést jednou týdně zhruba na 5 minut, ale já ji nechávám o něco déle. Jen vynechte oblast rtů a očí. Pak ji smyjte a pleť hydratujte.



Krém na obličej
Bioderma Atoderm Nutritive je krém hodící se pro velmi suchou pokožku. Já ho používám hlavně v zimě, kdy trpím na suché čelo a nos. Obsahuje mimo jiné bambucké máslo, extrakt z avokáda a obnovuje rovnováhu tuku a vody v kůži. Dokáže kůži regenerovat a zklidňovat podráždění.




Péče o tělo
Tady musím nejvíc vypíchnout sprchový olej Bioderma Atoderm. V zimě trpím na extrémně suché nohy a tenhle olej mě už roky zachraňuje. Dokáže zklidnit i hodně podrážděnou a suchou pokožku a zároveň ji hydratovat až 24 hodin. Je samozřejmě hypoalergenní a až ho vyzkoušíte, tak nebudete chtít nic jiného. Slibuju.



Mýdlo
Pro vyloženě atopickou pokožku se výborně hodí mýdlo Avène XeraCalm A.D.
Tohle tuhé mýdlo hydratuje a čistí i velmi suchou pokožku a posiluje kožní bariéru. Díky svému ultra-vyživujícímu složení se hodí i pro citlivou dětskou kůži.


Tělový krém
Po sprše je důležitá následná péče, takže se doporučuje použít tělový krém Bioderma Atoderm, který biologicky posiluje kožní bariéru. Dokáže na sebe totiž vázat vodu a zamezit jejímu odpařování. Nejlepších účinků dosahuje, pokud ho nanášítě na kůži, která není vysušena zcela do sucha.



Rty
Pokud trpíte na extra suché rty a to nejen v zimním období, určitě víte, že běžný balzám vám prostě nestačí. Bioderma Atoderm balzám na suché rty má speciální složení v čele s bambuckým máslem a avokádovým olejem, které zachrání i ty nejcitlivější a vysušené rty.



Ruce a nehty
Ruce atopiků potřebují extra péči, zvlášť, když si hodně myjí ruce. Bioderma Atoderm krém na ruce obnovuje hydrolipidický film a její biologickou bariéru. Stará se i o nehty a hluboce regeneruje a hydratuje. Po použití nezanechává mastný film a výrazně zlepšujě fyziologické vlastnosti a fungování kůže.


Trpíte na suchou kůži? a které produkty používáte nejraději?

2 komentáře:

  1. Tak taštičku s La Roche-Posay jsem si také pořídila a včera jsem jí balila, jako dárek ☺. Biodermu mám velice ráda, obě dvě značky kupuji pravidelně a zvláště pak na zimní období jsou pro mou pleť to pravé ořechové.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip. Ta bioderma je skvělá i jako dětská kosmetika pro děti v zimě a to mi připomíná že bych to mohla vzít i na Vánoce. Zatím přeju hodně štěstí

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.