sobota 14. prosince 2019

Tipy na dárky pro vegany

Krásný den.
Dnešní téma dárků je jasné už z popisku. Vybíráme kosmetiku pro vegany. Zcela upřímně, najít vegan produkty, které splňují zásadní požadavky, tedy že nesmí být testovány na zvířatech a nesmí obsahovat žádnou živočišnou složku (tedy ani med či propolis) není úplně snadné. Zvlášť, když máte určitý styl a očekáváte od produktů nejen splnění jejich funkce, ale taky že budou jejich obaly alespoň trochu atraktivní. Mám mezi přáteli několik veganů a proto jsem se rozhodla vám ukázat, co jsem pro ně objednala na Notino. Přímo na webu si můžete spustit vyhledávání produktů právě podle požadavku vhodnosti pro vegany. Jen dejte pozor. Pokud si u značky vyberete vegan produkt, nemusí to znamenat, že má úplně všechny produkty vegan. Některé značky mají jen několik vybraných kousků, takže to musíte opravdu důkladně zkontrolovat.





Péče o pleť
Tuhá mýdla jsou zase trendy a Schmidt's Activated Charcoal je navíc výborné na čištění pleti. Obsahuje aktivní uhlí a bambusový peeling, velmi lehce zpění, ale přitom nevysušuje pokožku. Naopak díky obsahu bambuckého másla hydratuje pleť a je certifikovaný jako vegan a cruelty free
produkt.




Maska
Revolution Skincare Jake-Jamie Dragon Fruit je hydratační a hloubkově vyživující maskou na pleť. Masky této značky mám už docela dobře prozkoušené a podle mě u nich nemůžete šlápnout vedle. Dá se aplikovat na den i na noc a zanechává krásně jemnou a vyživenou pleť. Navíc se hodí pro všechny typy pokožky a navíc mají super ceny.



Rty
Pro rty jsem vybrala můj oblíbený balzám Aesop Skin. Sice sama vegan nejsem, ale mám moc ráda tuhle značku a mám s jejich produkty výbornou zkušenost. Ale pozor, je to přesně příklad firmy, která nemá všechny produkty bez živočišných složek, takže si raději zkontrolujte u těch vámi vybraných složení. Tento balzám je každopádně jen z rostlinných olejů a výborně ošetřuje i citlivou kůži rtů. Neobsahuje silikony, takže je nezatíží a obsahuje u UVA a UVB filtry. Bude se hodit hlavně těm, co trpí na opravdu hodně suché rty.



Ruce
I mytí rukou vyžaduje u veganů speciální produkt. Já mohu doporučit přírodní tekuté mýdlo na ruce Yope Verbena. Značka Yope má specifický hravý design, skvělé ceny a hlavně produkty šetrné k přírodě. Jejich produkty jsou nejen vegan, ale i eco friendly. Tohle mýdlo krásně voní, hydratuje ruce a hodí se pro všechny typy pokožky.




Pro pány

Vousy
Pokud se jedná o dárky pro muže, rozhodně mohu doporučit přírodní tuhé mýdlo na vousy Zew, které je zbaví všech nečistot. Navíc hydratuje pleť a zklidňuje její podráždění. Mýdlo stačí vmasírovat do vousů a poté ho pořádně vymýt. Stejná značka má i velmi kvalitní vegan mýdla na holení.



Vlasy
Anglická značka Bulldog nabízí nejen pánský vegan šampon a kondicioner na vousy, ale i mycí gely na obličej a pleťové krémy. Všechny jejich produkty se hodí i pro citlivější pleť, jsou minimalisticky parfémované a mají velký výběr vegan produktů.


Pleť
I pánové potřebují hydratovat pleť. Proto jsem do výběru zařadila Ahave Time To Energize Men. Hydratační krém s omlazujícím účinkem. Obsahuje mimo jiné vodu z mrtvého moře, kalcium a magnezium. Zklidňuje podrážděnou pleť, je hypoalergenní a působí antibakteriálně.
Značka Ahava je z Izraele a vyrábí kosmetiku z mrtvého moře. Je známá tím, že netestuje na zvířatech a nepoužívá živočišné složky.


Čištění pleti
Maska Grown Alchemist Cleanse hluboce čistí a detoxikuje pleť díky obsahu jílu a pšeničných klíčků. Taky obnovuje pružnost a redukuje nadbytečný maz. Stačí nanést na obličej a nechat 15 minut působit.



Pro muže i ženy může být tento bezoplachový mycí gel Aēsop Body Resurrection. Jasně, nezní to jako něco, co chcete darovat jako vánoční dárek. Ale může to být třeba součástí dárkového balíčku. Musím říct, že ho nosím v kabelce a vytahuju ho každou chvíli. Má naprosto úžasnou bylinkovou vůni a balení je minimalistické, prostě typické pro značku Aésop.



Chcete mrknout na další dárky?
Pokud hledáte jen ty vhodné pro vegany, nezapomeňte si to zadat do filtru:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.