čtvrtek 19. prosince 2019

Vánoční interiérové vůně

Krásný den,
mám pro vás letošní poslední tipy a to na nejlepší vánoční vůně.
Můžete to samozřejmě brát i jako tipy na dárky, ať už pro sebe, nebo pro člena rodiny.
Žádný jiný svátek není spojen s vůněmi jako právě Vánoce. Pojí se s nimi vůně jehličí, vanilky, koření, cedrového dřeva i santalu. A každý si nese nějakou specifickou vonnou vzpomínku z dětství. Já si třeva vybavuji vůni medu, čokolády a vanilky díky medovým řezům, které jsme každý rok na Vánoce doma pekli.
Pokud ještě sháníte vánoční dárky, tak na Notino mají u některých produktů odeslání do 23.12.

A jaké vánoční svíčky jsme pro vás vybrala? Račte mrknout.






Vizuálně naprosto dokonalý difuzér od Ashleigh & Burwood jsem si nemohla nechat ujít. Navíc mám s touto značkou jen samé dobré zkušenosti. Na první pohled jsem se nechala zlákat designem a na ten druhý popisem a složením vůně.
Spojení aroma koňaku a kůže zní opravdu jako kombinace pro náročné. A jaká je v reálu? Velmi intenzivní, dřevitá, hřejivá a kořenená. Koňak jsem v ní popravdě neobjevila, ale v té směsi koření co cítíte, je jistá nasládlost. Mohu ji tedy jen vychválit a ráda vyzkouším i další vůně z řady Wild Things, ze které je i můj difuzér.





Elagantní zhášedlo jsem měla v plánu pořídit už delší čas. Pro někoho možná zbytečnost, pro milovníka vůní praktický doplněk. Kolikrát se vám stalo, že jste při sfouknutí svíčky nechtěně poškodili voskem stůl. Tady je důkaz, že i ze zhášení svíček se dá udělat velmi elegantní rituál a svíčky navíc nebude zbytečně dýmit. Pokud někomu letos nechcete darovat jen svíčku, co třeba udělat celý balíček, který by zahrnoval i zhášedlo, nůžky na knot a extra dlouhé zápalky.



Ambientair Olphactory Santal
Značka Ambientair pro mě byla velkou neznámou a přiznám se, že jsem si jejich svíčku vybrala hlavně podle designu. Neměla jsem s nimi do teď žádnou zkušenost, ale líbí se mi vzhled jejich produktů i to, že značka používá na víčka svíček jen dřevo z udržitelných lesů a veškeré obaly jsou z recyklovaného materiálu. Tím, že značku osobně neznám, šla jsem při výběru tak trochu na jistotu a vzala jsem vůni santalové dřeva. Volba to byla víc než skvělá, protože musím říct, že tahle svíčka je naprosto úžasná. Trochu mi výkonem připomíná daleko dražší svíčky Dyptique. Jsou podle mě stejně výrazné a stejně provoní dům. Pro mě je tedy tato značka velmi příjemným překvapením a už se těším, až vyzkouším jejich další produkty.




Pokud toužíte především po svíčce s vánoční tématikou, mrkněte na Milkhouse Candle Co. Creamery 'Tis The Season. Tahle značka má několik vánočních designů, které by se vám mohli líbit. Značka vznikla v Usa, jako hobby dvou manželů, kteří začali vyrábět svíčky v zavařovacích sklenicích. Svíčky jsou i dnes ve sklenicích s madlem a po vyhoření se dají použít jako lucerna. Používají jen 100% přírodní vosky a esenciální oleje.




Vybrala jsem vám i další vánoční svíčky, které ozdobí a provoní váš interiér.
Bath & Body Works Twisted Peppermint


KOBO Holiday Winter Berry

Maison Berger Paris Exquisite Sparkle


Poslední produkt pro potrhnutí vánoční atmosféry, který mohu doporučit je interiérový sprej Ambientair Lacrosse Wood & Tonka. Zcela upřímně, při dvou psech se takový sprej velmi hodí. Prostě ve chvíli kdy chcete ihned ovonět interiér je to skvělá volba, i když samozřejmě nemá tu atmosféru svíčky. Dá se použít i na osvěžení textilií, takže já ho ráda používám na závěsy i na sedačku, na kterou občas zavítají nezvaní čtyřnozí kamarádi. Je to velmi příjemná dřevitá vůně, která ihned osvěží interiér, ale přitom není vtírává a nepříjemně chemická, což mi u podobných sprejů velmi vadí. Notino má v nabídce ještě další vůně od této značky, takže je příště ráda otestuji. 



Jaké jsou vaše nejmilejší vánoční svíčky? Máte svojí oblíbenou vůni?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.