středa 22. ledna 2020

Jak pečovat o pleť na horách

Krásné ráno,
zimní sezóna je v plném proudu, takže je ideální čas zopakovat si, jak o pleť pečovat na horách. Pravda je, že právě zimní období je pro pleť nejnáročnější. Ledový vzduch a vítr zbavují pleť ochranné bariéry a lipidů, které v ní za běžných podmínek udržují vlhkost. Kůže tak může být začervenalá, šupinkovatět a svědit. Přechody ze zimy do tepla ji navíc vůbec nesvědčí a může být díky tomu velmi vysušená. Kterým chybám se tedy na horách vyvarovat, ať předejdete problémům s pletí?


Tak tady je 5 nejčastějších chyb:

1.Používáme během celého roku stejný krém
Pleť má v létě i v zimě jiné požadavky a právě na horách bude volat po lehce hutnějším krému plném ceramidů, antioxidantů a živin. Struktura by měla být ideálně trochu mastnější, aby se zlepšily její izolační vlastnosti a předešlo se praskání drobných žilek u citlivější kůže.
Za sebe musím vyzdvihnout a doporučit legendární hydratační krém La Mer. Je to samozřejmě velká investice, která chce dobře promyslet. Ale jsem s ním už rok strašně moc spokojená. Má specifickou texturu, protože se jedná o hutnější krém. Sama jsem si na něj chvilku zvykala, protože jsem přece jen zvyklá na lehké hydratační emulze. Ale dokáže hloubkově hydratovat i velmi vysušenou pleť, obnovuje přirozené procesy v pleti a zlepšuje pevnost i pružnost.
A pokud se u vás už objeví začervenání pleti, zkuste krém, který je na to přímo určený. Třeba Bioderma krém pro pleť se sklonem k začervenání.



2.Neaplikujeme pleťové masky
Vzhledem k tomu, že je zima nejnáročnějším obdobím, je nutné zařadit trochu péče navíc. Pleťové masky bychom měly používat alespoň jednou týdně. V zimě se totiž zpomalí činnost mazových žláz a kůže je proto vysušená a dehydrovaná. Použití masky alespoň jednou týdně dodá pleti potřebnou hydrataci a výživu. Můžete si vybrat klasickou denní masku např. zklidňující pleťovou masku Revolution Skincare Jake-Jamie Dragon Fruit nebo skvělou intenzivní noční masku Institut Esthederm Intensive Hyaluronic




3. Nemyslíme na UV filtry
Nejedna z nás si z hor kromě zážitků dovezla i spálený obličej. Na horách je sluneční záření intenzivnější (sníh odráží až 80% záření) a spálit se můžete velmi lehce i přes mraky. Můžete si do kufru hodit klasický opalovací krém, nebo si nezabírat další místo a vzít tónovaný fluid s vysokou UV ochranou Bioderma Photoderm Nude Touch. Nejen že vás ochrání před sluncem, ale můžete ho použít místo make-upu. Dokáže zakrýt nedokonalosti, vyživit pleť a zabraňuje nerovnoměrné pigmentaci.



4. Nestaráme se dostatečně o rty
I rty potřebují svoji v zimě posílit péči. U rtů je ta péče důležitá i proto, že čím častěji je necháme suché a popraskané, tím víc nám hrozí, že to ovlivní i kontury rtů a zůstanou v nich jemné vrásky. Kůže na rtech je velmi jemná a citlivá, proto potřebuje jemný přístup a pravidelnou péči. Nezapomínejte na peeling, který musí být vyvinut speciálně pro rty. Za mě mohu doporučit cukrový peeling na rty FlosLek Laboratorium Lip Care. Peeling je v malé tubě, takže se vejde i do kapsy od bundy. Dávkuje se zmáčknutím tuby, má sladkou vůni i příchuť a mini exfoliační zrníčka která velmi jemně odstraňují odumřelé šupinky kůže. Rty jsou po použití vypnuté, hladké a připravené na dávku výživy.  A co týče balzámu, každému vyhovuje něco jiného. Někdo má radši tyčinku, někdo kalíšek. Mě zvláště při sportech vyhovuje tuba. Balzám na rty byste měli mít pořád u sebe. V zimě se rty opravdu rychle vysuší a díky balzámu můžete předejít bolestivým nepříjemnostem. V poměru cena x výkon si vede skvěle třeba obnovující balzám pro suché rty  Bioderma Atoderm.





5. Nevěnujeme se péči o oční okolí
Okolí očí má 4x tenčí kůži než na tvářích. Proto se o ní musíme starat daleko důkladněji. K tomu si  můžeme připočítat neustále sundávání a nandávání lyžařských brýlí, které jemnou kůži dráždí (ovšem pořád lepší, než jezdit bez nich). Také přechody ze zimy do tepla, vítr a suchý vzduch. To vše se na velmi citlivém očním okolí podepisuje a je nutné mu dopřát kvalitní a silnou péči. Já jedu už druhé balení regeneračního očního krému Estée Lauder Advanced Night Repair, který se požívá ráno i večer. Tento krém hloubkově hydratuje a bojuje i proti otokům a tmavým kruhům. Navíc obnovuje hutnost pleti a dodává jí pružnost. Takže se výborně hodí i jako zimní péče.



A co vaše zimní péče? Máte nějaké speciální triky pro vyživenou a hladkou pleť?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.