čtvrtek 30. ledna 2020

Péče o ruce nejen v zimě

Krásné ráno.
Mám pro vás třetí a zároveň poslední článek do tématu zimní péče.
Abych celé téma smysluplně dokončila, budu se dnes věnovat péči o ruce. Tady se musím trochu zastavit a bohužel i přiznat, že ruce pěkně zanedbávám a začalo to být vidět. Ne nadarmo se říká, že podle rukou se nejlépe pozná věk ženy. Obličeji se každá z nás věnuje asi nejvíce. Nikdo se nechce potýkat s vráskami dřív, než je nutné. Takže obličej poctivě mažeme krémy, chodíme na omlazení, někdo na botox. I samotné ruce se dají na dermatologii omladit, můžete jít na mezoterapii rukou, nebo na laser, který vám odstraní stopy od sluníčka. Ale vždy je lepší, problémům předcházet, než je následně řešit. A péče o ruce spočívá především v jejich ochraně a výživě. Ruce často stárnou rychleji než zbytek těla jelikož přicházejí do styku se špínou, chemií, jsou nechráněné vůči mrazu, slunci a vysušuje je i časté mytí mýdlem.

Když jsem dávala fotky z hor na stories, hodně z vás se mě ptalo, jak můžu vydržet v minusových teplotách bez rukavic. Chodím bez nich ve chvíli, kdy mám sebou Bowieho. Vodítko totiž v rukavicích neudržím, takže moje ruce v zimě hodně trpí. Další věc je, že mi pesan ruce velmi rád a často olizuje i okusuje, takže letos dostaly opravdu zabrat. Právě proto jsem se vrhla na testování krémů, zkouším různé varianty a mám pro vás pár tipů, jak mít hebké a zdravé ruce.

Co je nutné udělat, když chcete lépe pečovat o pokožku rukou:





1. Noste krém na ruce neustále u sebe
Po každém mytí byste si měla ruce nakrémovat, protože každé mytí je trochu vysuší. Pokud máte rozlítaný způsob života jako já, není nic snazšího, než mít krém pořád v kabelce. Jestli jich střídáte víc, tak si do každé kabelky pořiďte jeden, nebo mějte organizér, ve kterém budete mít ty nejdůležitější věci a ten si jen přendávejte z kabelky do kabelky. Jeden krém si dejte i do auta. Já tam mám bezoplachový mycí gel a i po něm je dobré hydratovat pokožku.

2. Pořiďte si mini verzi na sport
Jeden mini krém v kapse bundy vás zachrání na sjezdovce, kdy vám ruce vysušuje mráz a nebo na letním turistickém výletě. Pokud má ještě UV ochranu, tak má plusové body.

3. Jednou za čas použijte masku
I ruce ocení, když jim přes den, nebo třeba přes noc dopřejete masku. Sama mám vyzkoušené jednorázové rukavice, ale určitě je lepší, koupit balení regenerační masky, která vystačí na více použití a není jednorázová.

4. Minimalizujte styk s chemickými přípravky
Jasně, všichni uklízíme, vytíráme a podobně, ale pokožce rukou hodně pomůže, když to budete dělat v rukavicích. Doporučuje se nasadit bavlněné rukavice a teprve na to ty gumové.

5. Pečujte i o vzhled a zdraví svých nehtů
Nejen pokožka, ale i nehty potřebují svoji péči. Pokud je nehtová kůžička popraskaná a vysušená, ruce nikdy nebudou působit zdravě. I kůže kolem nehtů potřebuje hydratovat a opečovávat.


A které produkty jsem pro vás testovala?

Produkty jsem se snažila vybírat tak, aby byl každý trošku jiný a něčím zajímavý. Značku Grown Alchemist mám už dobře vyzkoušenou a hodně oblíbenou, takže její krém na ruce, který potlačuje známky stárnutí a omlazuje pokožku byla jasná volba.
Výhody
Krém ihned hydratuje ruce a jsou po jeho aplikace jemné a vyživené. 
Vyhovuje mi styl balení, velikost i hedvábná textura krému. 
Obsahuje peptidy, takže posiluje kolagenová vlákna.

Nevýhody
Má hodně specifickou vůni, která se podle mě nebude líbit masám (šťovík). 





Nejmenší balení krému na ruce, které snad existuje:) Mini kalíšek 100% bambuckého másla se ideálně hodí na všechny sportovní aktivity, nebo do té nejmenší kabelky. 

Výhody:
Sice hutnější textura, ale rychle se vstřebává.
Z kalíšku si naberete jen kolik je třeba. 
Dá se použít i na rty a na obličej.
Bez parfermace.
Vyživuje a hydratuje i velmi suchou kůži. 

Nevýhody:
Žádné jsem nenašla.




I L:A Bruket je má oblíbená značka. Je o něco levnější než Aésop nebo Grown Alchemist, ale snaží se jet podobný styl. I jejích krém na ruce je ve stylové tubě. Hydratuje i hodně popraskanou pokožku. Obsahuje bambucké máslo a kokosový olej.

Výhody: 
Skvělá vůně šalvěje, levandule a rozmarýnu. 
Ihned hydratuje.
Dobrá velikost do kabelky.

Nevýhody: 
Zanechává na pokožce lehce mastný film.
Má více olejovou texturu.





Korres Almond Oil & Vitamin C
Od Korres mám oblíbené hlavně tělové oleje a sprchové gely. Jejich krém na ruce bojuje hlavně proti pigmentovým skvrnám a suché pokožce.

Výhody
Úžasná, svěží a přitom nevtíravá vůně, která je cítit i po několika hodinách.
Obsahuje ochranný faktor SPF 15, čímž předchází další nechtěné pigmentaci
Ihned se vstřebal aniž by ruce byly mastné, což velmi oceňuji.
Kůže je hydratovaná, vyživená bez mastného filtru.
Textura je lehce hutnější, což mi vyhovuje.
Obsahuje antioxidační vitamíny C a E, BIO mandlový olej, provitamín B5

Nevýhody
Žádné jsem nenašla





Krém je určen pro citlivou pokožku a měl by kromě hydratace a vyživení, posílit biologickou bariéru. 

Výhody:
Hodí se i pro atopiky.
Velmi rychle se vstřebává a ruce jsou ihned hydratované.
Vyživuje i nehty.
Velmi jemná až nulová parfemace (což pro někoho může být i nevýhoda).
Textura je řidší, ale nezanechává nepříjemný film a nemastí. 
Malé balení se dobře vejde do kabelky.

Nevýhody:
Žádné jsem nenašla.




Regenerace a péče o nehty

Semilac Paris Accessories
Abych neopomíjela nehty, které jsem zmínila už na začátku, mám tu speciální produkt na nehtovou kůžičku. Olej na nehty a nehtovou kůžíčku v peru je elegantní možnost jak dodat nehtům výživu. Dobře se dávkuje otočením spodní části a aplikátor se dostane přesně tam, kam je třeba. Už po pár dnech používání mizí popraskání a hrubá kůže. 




Regenerum Hand Care
Pro akutní regeneraci rukou jsem vám vybrala masku na 15 minut, která se ukrývá v rukavicích. Ty obsahují i výživu pro nehty. Jedná se o velmi intenzivní kůru a pokud máte velmi suché ruce, můžete ji nechat i o něco dél. Má skvělou broskvovou vůni, ruce jsou po ní super hladké. Jediné co mi vadí, že je maska jen na jedno použití, proto určitě preferuji víc ekologický produkt, který bude ne více použítí. A je škoda, že se maska u zápěstí nedá stáhnout, dalo by se při čekání lépe něco dělat. Jako výhodu musím zmínit to, že se dá v masce pracovat na dotykovém telefonu i počítači:)




A jak pečujete o ruce vy? Taky na ruce spíše zapomínáte?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Ahoj Ino, já úplně nesnáším když mám suché ruce. Dokážu být díky tomu i nervózní :D Mám velice oblíbený ten od L’Occitane Karité. Teď jsem si jenom tak do práce koupila krém na ruce od Alverde - it's cold outside a musím říct, že je fajn. Navíc nádherně voní, že bych ho nejraději snědla :D

    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.