sobota 25. ledna 2020

Zímní péče o vlasy

Krásné ráno, mám pro vás další článek ze série zimní péče.
Tentokrát se podrobněji podíváme na péči o vlasy.  Už v minulém článku jsem psala o tom, jak je pro pleť náročná změna teplot, suchý vzduch, vítr a u vlasů tomu nebude jinak.
I vlasy potřebují speciální péči a já mám pro vás pár tipů, co se vám (nejen) při dovolené na horách mohou hodit.

1. Pečujte o pokožku hlavy
V zimě vlasy elektrizují, ztrácejí lesk a jako ochranu pro ně volíme čepice a pokrývky hlavy. Což je určitě dobrý směr, ale na druhou stranu se vám díky tomu může daleko víc pokožka hlavy, zvýší se tvorba lupů a hlava vás více svědí. Proto je v zimě nutné pečovat nejen o vlasy v jejich délce, ale především o vlasovou pokožku. Můžete si vybrat vlasovou kůru, tonikum či sérum. Jen si dopředu řekněte, jaká máte od produktu očekávání. Já dlouhodobě používám John Masters Organics Scalp. Je to sprej pro zdravý růst vlasů od kořínků, pomáhá proti vypadávání a mě hlavně dokáže velmi rychle zklidnit podrážděnou vlasovou pokožku. Požívám i v době, kdy mám dredy a velmi pomáhá i proti lupům a svědění kůže, a to vše díky obsahu aloe vera. Dobře a lehce se nanáší, protože je ve spreji. Po jeho aplikaci je fajn provést aspoň malou masáž, aby se látka dobře vstřebala do kůže. Díky péči o vlasovou pokožku předejdete podráždění, lupům a vlasy budou posílené a lesklé.



2. Hydratujte
Neoplachová hydratační péče je možnost jak dodat vlasům výživu během dne i bez mytí. Já po odbarvení trpím na suché konce, takže jsem hledala hydratační sprej, který vlasům dodá živiny. Produkt Paul Mitchell Moisture Awapuhi obsahuje kyselinu mléčnou a havajský awapuh (divoký zázvor) díky čemu intenzivně hydratuje a dodává vlasům lesk. Obsahuje i mořské řasy a výtažky z planktonu pro hedvábné a zdravé vlasy. Tento produkt používám opět i když mám dredy, protože je to jeden z mála způsobů, jak mohu vlasy hydratovat a vyživit i když jsou v dredech.



3. Vyberte správně šampón
V zimě by se vlasy měly mýt jen jednou za tři dny. Pokud je myjete častěji, můžou se vám mastit ještě více a navíc je zbavujete přirozeného ochranného filtru. Proto je nutné, vybrat takový šampon a kondicionér, který vám přes zimu bude vyhovovat a sedne vašemu typu vlasů. Já úspěšně střídám řady Kérastese podle toho, co moje vlasy zrovna potřebují. Pokud cítíte, že vaše vlasy potřebují extra péči, zkuste řadu Kérastase Résistance Thérapiste, která se specializuje na poškozené vlasy a dodávají výživu od kořínku po konečky. Navíc zabraňují elektrizování, vyplňují narušená místa a obnovují jejich strukturu.
Já tuhle řadu ještě kombinuji s Kérastase Résistance Extentioniste, což je řada na stimulaci růstu, pro vitalitu a podporu hustoty. U šampónů Kérastese nezapomeňte na to, že se musí velmi důkladně vymýt z vlasů. Oplachování tedy bude trvat opravdu déle než u jiných značek. Alespoň taková je moje zkušenost.




Fénování: Jasné že je fénování pro vlasy náročné, ale ještě horší by bylo vyběhnout s mokrou hlavou ven. Já doporučuji fénovat studeným vzduchem a pořídit si k tomu vhodné pomocníky. Pomoct vám může sprej na expresní schnutí, ale taky kvalitní kulatý kartáč pro rychlejší fénování. Já mám všechny hřebeny od Tangle Teezer a k tomu ještě Blow-Styling Round Tool od stejné značky, který je na fénování perfektní. Netahá a netrhá vlasy, fénování je rychlejší, konce jsou pěkně zacelené a vlasy uhlazené.


4. Pečujte o vlasy v noci
Není nic jednoduššího, než poslat vlasům dávku výživy přes noc. Prostě si jen před spaním naneste produkt na čisté vlasy (bez stylingových produktů) a ráno se můžete radovat z posílených vlasů.
Mohu vám doporučit třeba produkt švédské značky Sachajuan Cleanse and Care Hair Repair. Gel se lehce nanáší, ihned se vstřebá, příjemně voní a vlasy jsou ráno hydratované a vyživené, ale přitom nejsou mastné, což některé noční séra dělají. Tento produkt má vlasům navracet pružnost, lesk a intenzivně regenerovat. Já jsem zvědavá na výsledky třeba za několik měsíců. Teď ho používám teprve dva týdny, ale přesto mi zatím velmi vyhovuje.
Druhý produkt na noc, se kterým mám dobrou zkušenost je Kérastase Nutritive 8H Magic Night Serum. Pomáhá poškozeným vlasům vrátit se do kondice, díky výtažku z kořene kosatce je hydratuje, směs vitamínů zase posiluje vlasové vlákno. Zbývá jen zvolit, co bude pro vaše vlasy to nejlepší.




5. Aplikujte vlasové oleje
Další způsob jak nejen v zimě vyživit vlasy jsou oleje. Správně vybraný vlasový olej by neměl vlasy zmastit ani zatížit. Po použití by měly být příjemně lesklé, hloubkově vyživené a rozjasněné. Důkladný výběr oleje může velmi pozitivně ovlivnit zdraví vašich vlasů. Už rok používám olej Aēsop Hair Shine, který se hodí pro suché vlasy a nepoddajné vlasy. Pokud nevíte, jaký olej pro své vlasy přesně zvolit, zkuste produkt, kde najdete kombinaci několika ingrediencí. Právě Aesop do svého produktu namíchal jojobový, mandlový, olivový i avokádový olej. Kvalitní olej dokáže vlas hloubkově vyživit, vyhladit a dodat jim lesk. Vždy se nanáší jen do délek vlasů.


A co vaše zimní péče o vlasy? Máte nějaký speciální a ověřený produkt?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.