sobota 28. října 2017

Halloween a podzimní dekorace

Krásné ráno milé čtenářky. Na Instastories vás zásobuji detaily z našeho domečku a několik z vás mi psalo, abych udělala článek o Halloween výzdobě. Nafotila jsem vám tedy, jak to u nás aktuálně vypadá. Ale prosím, buďte zatím shovívavé, jsme tu jen tři týdny, nemáme veškerý nábytek, takže jsou to hlavně detaily naší výzdoby, která je zatím skromnější, vzhledem k tomu že se teprve zabydlujeme. Ale moc se těším, až to tady doděláme a já vám podobné články o výzdobě budu psát pravidelně:)


Před vchodem máme zatím dýně, vřes a nové květináče s buxusy:)



Aktuální dekorace jsou za mě velmi jednoduché a veskrze nijak originální. Jde především o podzimní výzdobu a úplně jednoduše si ji můžete pořídit i vy. Stačí venku posbírat popadané ořechy, šišky, listy (ty nazpomeňte namočit ve vosku, jinak oschnou). Pro ty línější, jako jsem třeba já, zajděte do Pepca či Kik, jakkoliv šíleně tyhle obchody znějí, mají tam různé přírodniny, tácy či bedýnky, které při dekorování oceníte a nebude vás to stát skoro nic.
Pak stačí mít třeba bedýnku od třešní z léta a naplnit ji mechem či dřevní štěpkou (naštípaná dřívka), přidat svíčky a nějaké ty šišky a ořechy a podzimní dekorace je na světě.  Stejně jednoduše si můžete vytvořit dekoraci i ze skleněných váz a jednu moc pěknou jsem viděla i z etažéru. Samozřejmostí je libovolné množství dýní, nejlépe vlastnoručně vydlabaných, které vám se svíčkou přinesou tu správnou podzimní náladu:) Taky nazapomeňte koupit vřes a vřesovec, který vám krásně zútulní pokoj.
Ještě než bude samotný Halloween, tak se chystám vyzdobit více vchod a dveře, aby děti z ulice a bloku věděly, že pro ně máme výslužku, pokud přijdou na Trick or Treat. Což doufám, že přijdou, protože jsme nakoupili asi tunu bombónů a jestli to zbyde na nás, tak máme se sladkým na pár let vystaráno:)
Co se týče výzdoby vchodu, zřejmě ponechám věnec, který tam teď mám, přidám ještě oranžovou girlandu na okno a pár pavučin s pavouky, které jsem koupila v Tigers.
Fantazii se prostě meze nekladou, v reálu je to pak jen o tom, aby vám vaše dítka nesnědla dekorativní mech, kočce nechytl od svíčky ocas a pes se nepřežral dýně. Mě teď Taspir například třikrát za sebou shodil packou ze schodů malou dýni hokaido, protože se mu zřejmě nelíbí v mé instalaci na schodech:) Taky krásný Halloween a doufám, že mi také napíšete vaše tipy na podzimní a Halloween dekorace.



 










20 komentářů:

  1. Moc hezký!
    Jinak s tím přejedením dýněma máš úplnou pravdu - u nás už psiska jednu dýni povečeřely... zdravíme Taspira :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u těch vašich obrů mi to je úplně jasné:D Taspir si jen dovolí shodit ji ze schodů ale když viděl tu velkou tak couval a štěkal. Nenít o zrovna hrdina:D Taky zdravíme pesany:D

      Vymazat
  2. Super. Mám moc ráda tyhle inspirativní články. Jsem na mateřské, takže se snažím ušetřit a všechny věci na dekorace si opatřit sama. Se synem jsme vyráběli ozdbný zavěs na okno z listů a rovnou jsem ho i pěkně zabavila. Moc ráda se dívám na vaše fotky.J.

    OdpovědětVymazat
  3. Mohla bych se prosím zeptat, kde jste koupila zidlicku s kožešinou? Krásnou neděli ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anet, židlička je z Butlers. Podobnou jsem viděla o v Nanu Nana, jen se mi moc nelíbilo zpracování. Zkus to omrknout.

      Vymazat
  4. Vymazlené Inuško.) Moc hezky se na to kouká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Magdi. Zvláště od tebe, s tvým vytříbeným vkusem, me to těší. Ale jak jsem psala. Ještě nejsem celkově zařízení. Tak je to taková jednoduchá varianta výzdoby.

      Vymazat
  5. Máš to moc hezké. Já výzdobu nepraktikuji. Nějak mi to nic neříká a dyni si koupím raději k jídlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu Luci. Me je ten svátek blízký tím, ze mám rodinu v USA a tam jsme to slavily. A ráda to oslavím i u nas.

      Vymazat
  6. krásne fotky, máte super výzdobu ;) milujem takéto články :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji noc Sabi, podobných článků bude určitě víc;)

      Vymazat
  7. Moje pejska je asi stejný hrdina, jako váš Taspir. Ta má pravidelně psotník z dýní, sněhuláků či nezvykle vypadajících kamenů, velkých barevných muchomůrek a nevhodně umístěných plyšáků. To pak vrčí, zároveň je ale schovaná za mojí nohou, protože co kdyby ten plyšák náhodou zaútočil :D
    Jinak tvoje dekorace jsou hezké, takové obyčejné a příjemné. Nemám ráda, když je podobných věcí moc. Celkově se mi líbí vzdušný prostor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Péťo, jak jsem psala, zatím jsme tu tři týdny tak nemáme vše nakoupené ani vybalené, ale pracujeme na tom;) proto je výzdoba zatím jednodušší. A Taspir se chová podobně jako tvůj pejsek i k ostatním předmětům. Stačí ze doma něco přesunu na jiné místo a už se leká😂

      Vymazat
  8. Máš to krásný! Já mám na pavlači také stolek s dýněmi a vřesem, miluji to!

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný, jestli ještě nejsi zabydlená, tak se teda těším na finální fotečky. Nejvíc se mi líbí ten krb. O tom s ním už odmala.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Ino,
    máš to nááádherné! Já jsem si taky doma udělala trochu podzimní/halloweenské výzdoby. Vždy se mi líbí, když je byt nějak tématicky vyzdoben a už se těším, až začnu pomalu vytahovat vánoční dekorace :) Zdobí i tvá maminka v USA bydlení halloweenskou tématikou? Vím, že jsi kdysi ukazovala její vánoční dekoraci a ta byla božská!

    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.