pondělí 9. října 2017

Testuji: Volkswagen Tiguan




Krásný den všem.
Omlouvám se za krátkou odstávku blogu. Stěhování nám zabralo dost času, ale naštěstí už se v plné síle vrhám na blog. Ještě před tím, než vám představím nové bydlení, tak jsem vám dala dohromady další recenzi na auto. Po beetlu jsem si zkusila VW Tiguan a všechny moje dojmy vám shrnu do tohoto článku. Jsem moc ráda, že vás testování aut zaujalo, a podle zpráv vás právě dnešní testovaný model Tiguan dost zajímá. 
Opět vám auto představím z mého pohledu (tedy z pohledu lifestylové blogerky, ne moderátora Topgear:) a mrkneme se na něj zase z několika úhlů.




Design
Na Tiguan jsem se hodně těšila, protože mám ráda SUV, a tenhle model mě osobně velmi oslovuje. Na testování jsem měla nejvyšší verzi R-line Highline. Právě tato nejvyšší řáda kombinuje vybrané designové prvky s asistenčními technologiemi, které vám usnadňují řízení. U Highline mimo najdete LED zadní světla, lakovaný difuzor či chromované lišty, které zvýrazňují vzhled vozu. Já jsem model měla v šedivé metalíze, což je barva, v kterou jsem doufala, a autu podle mě opravdu sedne. Na mě působí jak sportovně elegantní vůz s příjemně uhlazeným vzhledem. I když to vypadá jako protimluv, tak perfektně sedlo do Krkonoš, kam jsme ho zajeli testovat, a v úzkých pražských uličkách byl taky jako doma. Za příplatek můžete mít u této verze i 20palcová kola, které měl i můj model. Na exteriéru jsem za celou dobu neshledala nic, co by mi vadilo. Jedná se o vzhledově velmi příjemný vůz s jasnými liniemi a vyváženými proporcemi.



Interiér
Znáte taková ta auta, do kterých sednete a všechno je jako vytvořeno vám na míru? Tak takhle jsem se cítila v Tiguanu. Perfektní výhled z auta, všechno tak nějak správně po ruce, přehledné a jednoduché. Velký displej na středovém panelu i za volantem, kožený volant akorát do ruky a komfortní kožené sedačky. Překvapení se konalo u zadních sedaček, kde by se díky prostoru dal snad tančit kankán. Nadšení pak trochu opadlo u kufru, kde jsem asi měla přehnaná očekávání, ale právě posunutím zadních sedaček si upravíte prostor podle potřeby. 



Jízda
No jízda, ona to byla spíš spolujízda, vzhledem k tomu, že za vás většinu času řídí Tiguan a jeho zástup asistenčních systémů. Pokud si chcete jízdu opravdu vychutnat a zařídit si, nezbývá než je vypnout. Já jsem například trochu bojovala s lane assist, který si načte pruhy na vozovce a v nich vás drží, ovšem při opravě silnice mě volant nechtěl pustit do žlutých pruhů a měla jsem co dělat, abych volant přeprala. Rozhodně oceňuji hlídaní slepých bodů, na které si člověk hned zvykne, a asistenty parkování. Jen ten tón upozornění, pokud jste ještě stále půl metru od vedlejšího auta, je trochu hysterický. Pokud jezdíte delší trasy nebo jednoduše často řídíte a jste z toho unavení, všichni tito asistenti řízení vám zařídí o poznání komfortnější jízdu. Nejvíc ovšem kvituji systém Area View, který vám díky 4 kamerám zařídí dokonalý přehled o tom, co se děje kolem auta. Co se týče spotřeby, tak kombinovaná zhruba 8 a po městě 10. S trochu klidnější nohou na plynu to bude jistě ještě lepší.

Outfit Bogner




Na závěr musím napsat, že jsem Tiguanem byla upřímně nadšená. Je praktický, funkční, ale taky komfortní a stylový. Hodí se perfektně pro rodinu, ale umím si ho představit i jako pracovní auto (má tažné zařízení pro přívěs). Pokud si budeme pořizovat druhé auto, což zřejmě bude v blízké době, tak je to jeden z mých velkých favoritů. SUV se mi jednoduše zamlouvají a tohle mi ve všem sedlo tak akorát:)
A jak se model Tiguan líbí vám? Zamlouvá se vám jeho design?

Motor2.0 TSI2.0 TDI2.0 TDI 4x4
Zdvihový objem [cm3]198419681968
Válce/ventily4/44/44/4
Největší výkon [kW/min]132/-110/3500-4000110/3500-4000
Točivý moment [N.m/min]320/1500-3940340/1750-3000340/1750-3000
Převodovka7DS6M7DS
Max. rychlost [km/h]208198191
Zrychlení 0-100 km/h [s]7,79,89,8
Komb. spotřeba [l/100 km]7,35,05,7








Cena testovaného modelu začíná na 1.023.900 Kč (Highline)

5 komentářů:

  1. Jee tady je taspir úplně malinkatý. Autičko je fakt krásný, jen ta cena se mi moc nezamlouvá:D ale spolu jste pěkný pár, to se musí nechat!

    OdpovědětVymazat
  2. To je vymazlený! Takový typ aut mám rád!

    OdpovědětVymazat
  3. Musim ti dat za pravdu, ze vsechny asisenty pri delsi jizde opravdu dost usnadnuji rizeni. Nevim, jak to vsechno funguje u Tiguanu, ale podle recenze to vypada podobne jako u pritelovo auta. S tim jsem si uz dvakrat strihla 6-7 hodinouvou jizdu, samozrejme s kratkymi pauzami a musim rict, ze jsem si oblibila adaptivni tempomat a se vsemi asistencnimi prvky to bylo o dost snazsi. :)
    Takze naprosto chapu tve nadseni.

    OdpovědětVymazat
  4. To auto je krásný, ale přijde mi na tebe takový moc velký. Mě se k tobě víc hodil ten brouk nebo třeba nějaký sporťáček? Nebo ty jsi na něj možná moc drobná. Je to spíš auto pro chlapy, řekla bych:) Missu

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.