středa 12. dubna 2017

Fashion week Day 2

Krásný večer milé čtenářky.
Jak jsem slíbila, vracím se ke článkům z Fashion weeku. Dnes se spolu podíváme na přehlídky druhého dne a na outfity, které jsem oblékla.

Na druhý den fashion weeku jsem se hodně těšila, protože jsem měla domluvené setkání a líčení s MAC make-up artistkou Netta Szekely. O Nettě jste na mém blogu už několikrát četly. Je to opravdu významná make-up artistka s mnohaletými zkušenostmi. Líčí celebrity, známé modelky na světových přehlídkách a na pražském fashion weeku pod jejím vedením pracuje celý tým artistů. Letos jsem měla možnost v backstage  strávit hodně času. S radostí jsem sledovala, jak všechny procesy probíhají a mohla jsem vše porovnat s backstage fashion weeku v Paříží. Každý den v backstage Mac začínal tak, že si Netta svolala všechny make-up artisty a probírali looky, které je ten den čekají. Líčení se ukazovalo i na modelce a všichni si poctivě zapisovali poznámky k make-upu. Prioritou bylo vystihnout daný look. To, co je pro něj typické a to, čím je jiný.





Po jednom takovém meetingu jsem měla právě zmíněné líčení s Nettou. Protože šlo vše podle plánu, měla na mě spoustu času a mohly jsme si opravdu dobře popovídat. Řešily jsme, jak se dostala k líčení a do MAC. Netta ve 30 přerušila svoji původní kariéru v cestovním ruchu, kvůli které studovala vysokou školu, a zkusila svoje štěstí v MAC. Cítila, že by ji make-up naplňoval, a tak šla za svým snem i přes nesouhlas rodiny. Dlouho jsme si povídaly i o mém blogu, módě a make-up trendech.
Musím říct, že takhle skvělý a osobní rozhovor jsem dlouho nevedla. Hodně jste se mě ptaly na make-up tipy, které mi Netta dala. Rady, které jsem od Netty dostala, byly vždy mířeny přímo na moje rysy a typ pleti.


 
Ale z těch nejdůležitějších rad to bylo, že mému obličeji sluší rovnější obočí, s čímž naprosto souhlasím, a už nějaký čas se ho tak snažím líčit. Odstín mých zelených očí zvýrazní oranžové a červené stíny, což jsem nikdy před tím nezkoušela a rovnou jsem se tak od Netty nechala nalíčit. Dostala jsem pochvalu za péči o pleť, ale rty bych měla víc vyživit, s čímž taky souhlasím. Po celou dobu líčení jsem se Nettu sledovala v zrcadle. Chtěla jsem vidět, kam přesně mi umístí tvářenku, jak podrthne lícní kosti, prostě si ověřit, jestli produkty dávám na to správné místo, ve správném množství a odstínu. Netta mi potvrdila, že mi sluší studené odstíny a měla bych si podle toho vybírat všechny produkty. Na řasy bych měla používat kleštičky, protože je mám sice dlouhé, ale nejsou vůbec natočené, takže nevyzní. No co vám budu povídat, mít možnost probrat své líčení s touhle make-up guru je jednoduše k nezaplacení a vše co mi poradila, se teď snažim běžně aplikovat:D Nakonec mi představila nejnovější Mac produkty a vy je na fotkách můžete omrknout taky.





Dnes je to tedy trochu více o make-upu a basckstage než o módě, ale ani o přehlídky vás neochudím.
Den začal přehlídkou Petry Ptáčkové a hned po ní následoval Jan Černý.
U Péti lidem většinou vadí to, že jim modely přijdou nenositelné. Já osobně tam vidím dost nositelných prvků a Petry si neskutečně cením za to, že se nikdy nenechá strhnout trendy a jede si svůj styl.



Jan Černý



VAN GRAAF JUNIOR TALENT 2017
Vítězem se stal designer Zoltán Tóth



Soutěžící designer Adam Kost

Michaela Hriňová

Lukáš Krnáč

Poslední přehlídka, na kterou jsem se v neděli dostala byla Chatty. Jelikož jsme večer šli s klukama vytvářet dredy, přehlídku Blažka jsem vynechala. Chatty mám poměrně ráda, ale z přehlídky jsem měla rozporuplné pocity. Někdy je potřeba trochu času a možnost porovnat si jednotlivé přehlídky, protože ať chcete nebo ne, stejně je ve finále srovnáváte. Každý návrhář je samozřejmě jiný, ale ve vzájemném kontrastu toho, co u nás bylo danou sezónu vytvořeno, vám přehlídky mohou případat povedenější či naopak. Takže s odstupem mi Chatty rozhodně připadaly jako ta nadprůměrná část fashion weeku. Líbily se mi siluety, se kterými letos pracovaly, a až na některé trendové prvky mě ta kolekce nakonec oslovila.

Jak se líbily nedělní přehlídky vám? Budu se opět těšit na vaše reakce:)




Můj outfity od Liběny Rochové


7 komentářů:

  1. Krásně tě nelíčila. Úplně super. To setkání ti závidím.

    OdpovědětVymazat
  2. Líčení je fakt krásný. Ale proč si nechala kadeřníka aby ti tak zničil vlasy? Taková škoda!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se na aktuální fotky Inky. Vlasy má stejné jako dřív. Psala, že jí kadeřník vlasy dobře ošetříl

      Vymazat
  3. Milá Ino, takové setkání ti vážně závidím. Musí být úžasné setkat se s takovou odbornicí a dostat osobní rady. To by asi potřebovala každá z nás. Já si v makeupu nejsem stále jistá a čas od času docela tápu. Ale moc mě baví dívat se na tvé fotky a inspirovat se tvým líčením:)Al

    OdpovědětVymazat
  4. Ty tvoje afro vlasy jsou geniální! :-) Palec nahoru :-)

    + nejvíc se mi líbí model od Adama Kost (i, a??) - elegantní, vkusný, ženský, zajímavý :-) Ještě ten Krnáčův se mi líbí nápadem - miluju potisky. Ty ostatní spíš běs, netěší moje oko :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.