pondělí 3. dubna 2017

Jak nosit a kombinovat overal?

Krásný den milé čtenářky.
Protože teď budu mít 3 dny volna, rozhodla jsem se udělat pauzu mezi články z Fashion weeku a po delším čase jsem si pro vás připravila outfitový post. Přehlídky nám nikam neutečou a téma dnešního článku by pro vás mohlo být aktuální.

Už několikrát jsem na blogu vyzdvihovala overal jako skvělý kousek, který by vám ve skříni neměl chybět. S příchodem jara se overal opět vrací do obchodů, tak jsem se rozhodla vám ukázat, jaký jsem zrovna nedávno ukořištila já a proč ho vlastně musíte mít?

Overal Max&Co - Chodov Boty Office Shoes



Podle otázek a reakcí, se kterými se setkávám, když s vámi chodím na nákupy na Chodově, jsem si všimla, že je overal ještě stále brán jako extravagantní kousek šatníku. Přitom se ho nemusíte vůbec bát a navíc vám ušetří spoustu práce a přemýšlení. Mnoho žen stojí ráno před skříní a vymýšlí, jak nakombinovat vršek a spodek a overal vám v tomhle skvěle učetří čas. Máte celý outfit a nemusíte řešit žádné kombinace.

Já sama jsem tentokrát zvolila velmi ležérní overal. Ale nenechte se zmást. Když narovnám nohavice a místo tenisek vezmu lodičky do špičky, vypadá to výborně. Vše je nakonec o stylingu a o linii, kterou chcete vytvořit, ale je fajn vědět, že i když máte raději casual outfity, vyberete si overal i vy.


Jak vybrat?
Nejdůležitejší je samozřejmě vybírat podle typu vaší postavy a taky podle toho, kam chcete overal nosit. V obchodech najdete velmi elegantní kusy s úzkými nohavicemi, taky velmi ležérní jako mám já, ale viděla jsem v postatě i něco mezi, což byl overal s nohavicemi cullotes a ten vypadal vážně skvěle. Doporučuji vyhnout se overalům, který má prvky až moc aktuálních trendů. Raději si vyberte jednodušší a univerzálnější variantu, aby se vám déle líbil. Dá se předpokládat, že pokud zvolíte overal např. s volány, což je velký trend léta, nemusí se vám příští sezónu už líbit.
Kde ho koupit?
Co se týče nabídky, můžete zvolit některý z módních řetězců, ale počítejte, že když si overal zamilujete, nevydrží vám pěkný moc dlouho. Pokud se už pro nějaký střih, který vám bude skvěle slušet, rozhodnete, doporučuji raději zainvestovat do kvalitního kousku. Už z toho důvodu že overal není jen módní trend, ale stálý kousek šatníku. Pokud tedy budete chtít kvalitnější kousek, zajděte třeba do Max&Co, Pietro Filipi nebo takový kompromis v podobě Lindex:)

Jak ho kombinovat?
Opět záleží, jaký outfit a jakou linii chcete vytvořit. K casual overalu není problém nosit kožený křivák stejně jako džínovou bundu. Umím si ho dokonce představit s dobře střiženým sakem. Já jsem si k němu vzala růžový bomber a v kombinaci s šedou barvou to vypadalo perfektně. Co se týče bot, tak skvěle vypadají mokasíny, vysoké podpatky i loafers. Takže variant je spousta, záleží i na příležitosti, kam ho chcete vynést.

Pro jakou postavu se hodí?
Dovolím si tvrdit, že se hodí pro všeschny typy postavy, jen musíte hodně zkoušet a najít ten správný střih, což je na tom samozřejmě to nejtežší:D Overalu se nemusíte vzdát, ani když jste menší postavy, jen by to uřčitě chtělo podpatky, ať vás střih opticky ještě nezměnší. Overal se širokými nohavicemi do zvonu si zase umí poradit s většími boky. Není se čeho obávat.

Budu moc ráda, když mi napíšete svoje zkušenosti a kde jste třeba sehnaly ten svůj vysněný overal:)

Ps: moc všem děkuji za dotazy na aktuální formu mých vlasů po fashion weeku. Měla jsem afro a hned po tom dredy, a můžu říct, že na mého kadeřníka Prokopa je vážně spolehnutí:)) Co říkáte?:)







13 komentářů:

  1. Ahojky,
    Mne se overaly moc libi, ale mam takovou tu klasickou postavu :-D vyrazny zadek a boky a potrebuji trochu schovat brisko. Tak si na nej netroufam, protoze v nich vypadam jak burt. Mimo jine jsou mi dole male a nahore velke, protoze nemam konfekcni velikost :-D ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, že není jednoduché vybrat. Chce to hodně hledání a případně nechat upravit či nechat ušít přímo na míru. A kdyby si nesehnala, tak můžeme zajít na nákupy na Chodov a něco vybereme:)

      Vymazat
  2. Já mám úžasný ze sekáče za 50 Kč - černý, dlouhé nohavice, límeček, zapínání se stříbrnými zipy na bok, materiál takový ten lehký jakoby košilový, nemačkavý, miluju ho :-)

    A pak mám kraťáskové - taky ze seku, nejhezčí je mrkvově oranžovo-bílý s páskem, je jako z 60. let, krásný :-) Tuším že zn. River Island, ale to je jedno, materiál je opravdu kvalitní :-)

    Jinak overaly fakt zbožňuju a vůbec bych se nebála nakupování v řetězcích, mně z nich věci vydrží v pohodě i několik sezon a vyřazuju je spíš proto, že už mě "nebaví" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, v řetězcích jsou věci prioritně vytvořeny tak, aby byly v aktuálním trendu a brzy tě přestaly bavit. Co se týče materiálů, tak řetězce vždy měly a budou mít horší materiály. Není účelem aby kabát vydržel několik let. Měla by ses pro něj vrátit nejlépe každou sezónu. A nemačkavý overal ze sekáče zní perfektně. Někdy se tam opravdu dají najít poklady:)

      Vymazat
  3. O podobném kousku jsem přemýšlela hodně dlouho, ale pořád jsem z něj měla strach. Nakonec jsem si ale řekla, že si koupím nějaký za pár korun, abych si doma ozkoušela, jak se nosí. Pořídila jsem si takový tepláčkový v Lidlu a překovapilo mě, jak fajnové oblečení to je. Jsem trochu boubelka, i tak mi ale hezky seděl a nepřidával mi nikde, kde by neměl. Jen se tedy přiznám, že kumšt jít v něm na záchod :D :D člověk se musí prakticky celý svléknout :D
    Nicméně jsem si overal docela oblíbila a teď se právě poohlížím po nějakém hezkém, kterých bych si mohla vzít do města. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, to je také jediná nevýhoda, kterou jsem nezmínila:D Taky mě pekně vytáčí, že se musím celá svléknout. To je na něm trochu otrava. Jsem moc ráda, že si našla ten svůj pravý overal:)

      Vymazat
  4. Ahoj Ino,
    mi se overaly docela líbí, ale zatím co jsem si zkoušela, tak mi nějak neslušely :( Třeba jednou najdu ten pravý a budu ráno šetřit desítky minut! :D Jedinou nevýhodou overalů vidím v chození na WC, kdy je to trochu komplikovanější. Ale holt s tím se musí počítat :)
    A vlasy máš po dredech super! Dobrý kadeřník je opravdu poklad!

    OdpovědětVymazat
  5. Ini já si v overalech připadám jako vánoční baňka s mašlí......vážně ! Přijde mi že mi žádný nesluší....našla jsem si jeden společenský odd Guess, který padne jako ulitý ale tím má overalová historie hasne...chtěla bych nějaký na léto.....ale ten si asi budu muset vymyslet :).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  6. Moc Vám to sluší. Já zatím žádný overal nemám, možná si ho časem taky pořídím.

    OdpovědětVymazat
  7. já je nosit prostě neumím:D
    ale tobě to padne, jak psovi uši, nebo jak se to říká hehe.)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten overal je úžasný!!! Já overaly miluju! Mám jich doma několik, ale chtěla bych jich ještě víc! Já je většinou nekombinuji s žádným svrškem, jelikož je nosím převážně v létě, kdy je na džísku nebo křívaka moc velké teplo. Abych se přiznala, nejraději s k mému šedivému overalu vemu moje milované Melky, ale vždy si do města nemůžu vyrazit s žabkami, že? :D A tak zvolím balerínky nebo tenisky. :)
    Chtěla bych se tě zeptat. Jsem poměrně malá, a tak by mě zajímalo, jaký typ overalu by mě ještě více nezmenšoval?
    Děkuju moc za odpověď.
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Dnes jsem šla jen tak omrknout trička a odešla - já konzerva s nedokonalou postavou- s overalem! No, nejen. Ještě dziska na něj. Nenapadlo by mě si ho koupit, prodavačka mě ho dala do kabinky a "donutila" :-) A teď z něj mám radost!

    OdpovědětVymazat
  10. Dnes jsem si také koupila už třetí overal. Ty první jsou bez ramínek a krásně k nim padne džínové sako, křivak atd. Teď mám z odlehcene dzinovony overal s úzkými ramínky a chtěla bych se zeptat , zda mohu pod něj vzít tričko s krátkým rukávem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.