úterý 28. března 2017

Fashion Week Day 1

Krásný den moje milé čtenářky.
Snad mi odpustíte těch pár dnů neaktivity, které jsem (jako každoročně) potřebovala po fashion weeku. Ačkoliv se na něj vždycky těším a neskutečně si ho užívám, musím přiznat, že je to jedna z nejnáročnějších fashion akcí. A to jak z hlediska připrav, hledání těch správných outfitů, doplňků a účesů, tak samozřejmě i akce samotné, kdy se vždy snažím stihnout všechny přehlídky, nafotit backstage a moc toho nenaspím,  protože přes noc děláme vlasy na další den. Taky musím upřímně přiznat, že si ráda nechávám čas na vstřebání přehlídek a uzrání dojmů, protože jsem k nim prý někdy příliš příkrá:)

Budu moc ráda, když mi napíšete jaké přehlídky se vám líbí, nebo co říkáte na outfity, které jsem vybrala:)


Letos jarní edice fashion weeku začínala v sobotu, takže jsme se s mým kadeřníkem Prokopem (Stolen) jeho kolegou z Londýna Letem sešli v pátek večer, abychom do rána stihli vytvořit účes, který jsme vymysleli. Já jsem opět chtěla afro, ale tentokrát vyčesané a hodně objemné. Účes se opět vytvářel pomocí U-pins a žehličky a po stranách jsem ještě měla zapletené twist braids. Nád ránem mi kluci vychladlé pinety sundali a začali vlasy pomalu a důkladně rozčesávat. Díky tomu mi na hlavě vznikla pevná afro vata. Aby byl výsledek podle mých představ a navíc držel, sešili mi kluci ještě celý účes nití. Pak už bylo jen na nás, jak účes natvarujeme, takže jsem ho přes den mohla různě upravovat, zmenšovat nebo zvětšovat:)


Výsledek

Kluci odešli kolem 4 hodiny ranní, tak jsem ještě na chvíli zalezla do peřin, abych svým zjeve neděsila návštěvníky FW, a kolem 11 hodiny mě čekal první make-up. Od MAC jsem měla možnost nechat se každý den líčit na prodejně na Můstku, což jsem s nadšením využila.
Hned první den jsem se rozhodla vyzkoušet pihy, a jak už víte, zůstala jsem u nich celý fashion week. Chystala jsem se je už dlouho vyzkoušet a k afru mi přišly naprosto ideální.

Líčení v Mac



Celou sobotu jsem měla outfity od Liběny Rochové. Před fashion weekem jsme měly několikrát fitting. Věci se na mě šily nebo upravovaly a já jsem z outfitů byla nadšená. Hrozně se mi líbily vaše reakce, protože jste nadšeně reagovaly na outfity, u kterých jsem čekala menší odezvu, protože by se mohly zdát příliš extravagantní. Takže mě vaše komentáře a reakce, kterých bylo za FW požehnaně, opravdu hrozně potěšily.

Každopádně pro vás mám fotky outfitů z prvního dne:)
Opět jsem si pronajala apartmán hned u Kotvy, takže jsem to měla ke vchodu asi 20 sekund, a proto jsem se také stihla tolikrát převléknout:), na což se mě stále někdo ptal:)

První outfit byly šaty LR, boty Rick Owens a kabelka Bottega Veneta.


Na přehlídku Nehera jsem se převlékla do roláku, kalhot a papírové bundy (pokud se chcete pobavit, zkuste si představit, jak jsem si na to afro nasazovala extra úzký rolák a někde v polovině totálně uvízla a takhle lítala po bytě:)



Třetí outfit byla róba na charitativní večer pro nadaci Terezy Maxové, na který jsem byla pozvána. Ještě bohužel nemám její celou fotku, ale měla by být někde u fotografů.



Co se týče přehlídek, vždy jsem vám natáčela živý přenos a na Instastories jsem vám ukázala defilé se všemi modely. Větší část textu budu věnovat návrhářům, které byste měly mít v paměti a mkrnout na jejich kolekce.

Miro Sabo
Mira mám ráda, ale tentokrát u mě kolekce nezabodovala. Přípomínala mi La Formelu a až příliš se trefovala do trendu 90. let, který vlastně měla polovina příchozích, což je vidět i na fotkách ze streetstyle.



Daniela Pešková.
Danielu tady chválím už pár let a díkybohu její kolekce byla skvělá. Umí si perfektně pohrát se střihy, být minimalistická a střídmá, drží si koncept a přesto se neopakuje.




La Formela
Tahle značka měla raketový start a bylo to super, ale teď se na pár sezón těžce zasekla. Psala jsem to už před rokem. Ačkoliv mám dobrou paměť na modely, přestávám rozpoznávat, co je z které sezóny, protože mi modely jednoduše splívají. Jakoby La Formela kopírovala La Formelu, ale věřím, že to bylo jen přechodné období a v září se dočkáme nové kolekce.




Alter Era
Značka Alter Era nadále rozprácovává a hraje si s ruznými druhy potisků. Bylo jich méně než minulou přehlídku a některé modely se mi opravdu líbily. Těším se, jakým směrem se bude značka časem vyvíjet.



Nehera
Na slovenskou značku jsem se neskutečně těšila a věděla jsem, že mě nezklame. Značka myslí globálně a své přehlídky prezentuje v Paříži na týdnu módy. Jejich butiky najdete v Miláně, Pekingu, Londýně i Bratislavě. A zatím to vypadá, že má tahle značka s historií i velkou budoucnost.
Nehera navíc podnikla sympatický krok a tím byl street casting na jejich přehlídku, takže se po mole neprocházely mladinké modelky, ale zajimavé a stylové ženy, které modelům vdechly svoji osobnost.



Streetstyle
Přiznám se, že jsem byla zklamaná z toho, kolik tepláků adidas, džínových bund s nápisy a looků z 90. let jsem viděla, protože jsem ve finále potkávala stále ty samé outfity, ze kterých se naprosto vytratila osobitost a dle mého názoru, nakonec bohužel těžce zavládla uniformita. Přišlo mi, že jsem na mole i ve streetstyle viděla inspiraci od značky Vetements ( o jejich backstage kde jsem fotila jsem vám psala v článku z Paříže), která bývá označována jako Homeless chic. Ale některé outfity byly naopak super vymykaly se pro mě, uniformnímu proudu.

Jinak organizace byla tento rok snad ještě na vyšší úrovni, prostory mi přišly perfektní (i když můj muž preferoval garáže). Byli jsme blíž modelům a prostor byl jednotný a uceleně čistý, takže se mi i fotky líbí více. Kdyby to šlo, tak bych ubrala z barevného tónu světla. Tentokrát byla světla před přehlídkou oranžovo-červená a přechod na bílou byl poměrně nepříjemný. Jinak k FW nemám, co bych vytkla. Pruhy na zdech v zóně čekání byly perfektní a ozvláštnily každou fotku a z článků určitě samy usoudíte, že byl tento FW opravdu povedený:)

9 komentářů:

  1. Mně naopak přišly tvé letošní modely méně extravagantní než jindy.:) Ale všechny se mi velmi líbily! Naprostá pecka jsou ovšem ty vlasy! Přesně u věty, kde si psala, že si měla rolák, jsem si to navlékání živě představila aniž jsem dočetla řádek níže. :D Já si roláky špatně navlékám i když jsem jen nalíčená, makeup je pak skoro všude, proto je moc nenosím, nebo je si musím vzpomenout vzít si ho už před líčením. :) Jinak názory na kolekce mám úplně stejné, nejvíce se mi líbila Daniela Pešková.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad nikoho neurazím, ale zatím se mi nelíbí ani jedna přehlídka. Ale za to ty vypadáš skvěle. Kéž bych měla tvoji odvahu. Jak ale vypadají tvoje vlasy teď? musí být zničené ne? Alli

    OdpovědětVymazat
  3. Ten účes je perfektní! Jako tvůj muž, tak i já byl víc nadšený z garáží, ale to je věc názoru, vkusu. Velmi se mi líbí kolekce od Lukáše Macháčka, můj dlouholetý favorit a nově na mě zapůsobila taky kolekce od Blažka.

    OdpovědětVymazat
  4. Snad se jednou na přehlídky taky dostanu, vlastně ani nevím co bych si vzala na sebe. Kolem Kotvy jsem chodila protože jsem to měla cestou do práce ale vlastně se mi ten streetstyle nelíbil. Na tobě se mi líbí ty první šaty ale nelíbí se mi ta bunda z papíru nebo z čeho je?? To už mi třeba přijde moc. Ale šaty ti fakt sedí.

    OdpovědětVymazat
  5. Chápu všechny ty extravagantní věci, byť se mi třeba zase tolik nelíbí (třeba tvoje bunda u druhého looku), ten Homeless chic mi ale úplně uniká. Tepláky Adidas mi prostě nikdy nebudou připadat dost hezké na to, abych si je vzala jinam, než na běhání.
    Jinak coby člověk, který razí spíš minimalismus musím říct, že z tohohle prvního dne mě nejspíš oslovila Nehera a potom Daniela Pešková. Ta má u mě asi největší sympatie z celého FW vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. Thank You Ina for Your review! Zhanna

    OdpovědětVymazat
  7. Thank You for the review, Ina!

    OdpovědětVymazat
  8. Musím taky pochválit účes. Už dlouho se mi něco tak nelíbilo. Účesy s přiléhavými copánky na krajích a bohaté vršky miluju. Takhle dotažené do extrému je to fakt pecka!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Také bych se chtěla někdy dostat na Fashion Week. To afro! Páni! Neměla jsi potom zničené vlasy? :/ Všechny outfity ti moc slušely! Nejvíce se mi líbila a zaujala ta papírová bunda! ♥
    Super článek! ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.