sobota 13. srpna 2016

Recenze - Nakupování online



Hezký den milé čtenářky.
Pro Carrie Bradshow bylo nakupování jako cardio cvičení, pro mě bývá zážitkem spojeným s plněním představ a samozřejmě mi dělá radost kupovat si to, po čem toužím. K online nakupování mám tak trochu ambivalentní vztah. Kolikrát jsem si něco objednala a byl to totální fail. Špatné zboží, problém s doručením, neochota při reklamaci atd.




Jenže na druhou stranu mě u online nákupů drží skvělé ceny, u určitých značek absence kamenných obchodů a popravdě i pohodlnost, kdy celý nákup udělám z křesla a ještě mi ho doručí do bytu. A když už mám s nějakým e-shopem dobrou zkušenost, tak u něj zůstávám dlouhodobě, protože se mi nechce riskovat jinde.

Když jsem dostala nabídku zrecenzovat nákup u BIBLOO, sama jsem přemýšlela, co mi vlastně na e-shopech vyhovuje a co mi vadí, abych vám mohla sepsat plnohodnotnou zkušenost s nákupem.

Na co se tedy u online nákupu soustředit a jaká jsem pro svoji recenzi měla kritéria?


1)      Před nákupem mrkněte na recenze ostatních zákazníků.
Vždy, když nakupuji online a to i např. bydlení na bookingu, sleduji recenze těch, co si danou službu pořídili, popř. na webu nakupovali. Zajímá mě také, jak se zákazníky e-shopy komunikují, když se řeší reklamace apod., protože hned po nákupu můžete být v roli nespokojeného zákazníka vy. BIBLOO má na Heurece skoré 99 % spokojených zákazníků, což mě přesvedčilo k recenzi.
Rozhodně bych si nevybrala problémový e-shop, který nedodává zboží tak, jak má, nebo se ke svým zákazníkům chová neurvale.

2)      Přehlednost webu, informace o zboží a pohodlí při výběru.
První, co na mě na stránkách BIBLOO vyskočilo, je upozornění na aktuální slevy. Ihned tedy víte, co je na stránkách aktuálně v největší slevě. Ze sortimentu zboží jsem si vybrala kabelku Love Moschino. Nejen pro to, že jsem malou kabelku dost potřebovala, ale i z jiného důvodu, který rozeberu níže. Jinak bylo zboží dobře nafoceno, měla jsem jasnou představu, jak kabelka vypadá a veškeré potřebné informace. Vzhledem k tomu, že je to cross body kabelka, zajímala mě délka popruhu a jakým způsobem se dá zkrátit. Vše bylo přehledně nafoceno na modelce. U fotek oblečení oceňuji informaci o výšce a váze modelů z fotek. Díky tomu si daleko lépe představíte, jakou velikost zvolit.
Cesta k objednávce probíhala bez problémů, včetně vybrání doručení a způsobu platby.

3)      Rychlost doručení
Trpělivost není mojí předností, takže když něco chci, musím to mít hned. Zajímejte se o to, kde je centrální sklad e-shopu a jestli mají zboží skladem. Mně kurýr volal hned druhý den od objednávky, že má pro mě balíček. Můžete taky využít službu BIBLOO EXPRESS, kdy vám v Praze či v Brně dovezou balíček už v den objednávky. Což třeba u dárků na poslední chvíli více než oceňuji. A je mi jasné, že to spousta lidí před svátky využije.



4)      Úroveň zabalení vaší zásilky
Možná si říkáte, co je to za kritérium, ale dle mých zkušeností jsou super služby e-shopu na nic, když vám dorazí hodinky s prasklým sklíčkem, jelikož e-shop šetří a posílá produkty jen ve větší obálce s bublinkami. Vlastní zkušenost. Právě proto jsem si zkusila objednat kabelku. Už dlouho jsem si žádnou kabelku online nekoupila, protože jsem v to neměla důvěru. V kamenném obchodě běžně dlouze prohlížím kus, co si chci koupit, hlavně aby nebyla někde poškrábaná či špinavá. Představa, že je kabelka, kterou si chci pořídit, někde uskladněná v krabici, aby se pak zabalila do jiné krabice, mě děsila. Byla jsem přesvědčená, že přijde poškrábaná, popř. že bude otlačená od popruhů, které při balení omotají kolem kabelky.
Jak zboží přišlo zabalené, si můžete prohlédnout na fotkách. Po tom co jsem otevřela krabici, na mě čekal hedvábný papír přelepený nálepkou. Pod ním se skrývala vrstva nafukovacích ochranných polštářků a to i zespodu a z boku. Samotná kabelka byla v dustbagu a v zataveném sáčku. Popruhy kabelky byly zabalené v igelitu a ještě v papíru. Díky tomu moje objednávka dorazila bez újmy a zcela v pořádku.

V balíku byla rovnou přiložena karta BIBLOO VIP ke službě, jež jsem si objednala.
Jedná se o roční členství, díky kterému dostanete kredit 10 000 na vaše nákupy. V průběhu roku uplatňujete tyto kredity jako slevy na svůj nákup, máte přístup ke speciálním vip slevám a doručení zdarma. Službu je možné vyzkoušet na 30 dní zdarma, abyste si ověřili, zda vám bude vyhovovat.

S BIBLOO jsem byla spokojená, což potvrzuje fakt, že jsem dnes udělala další objednávku už nad rámec spolupráce či recenze. Je to kabát značky Superdry pro mého Václava, který měl před pár dny narozeniny a je pro něj hrozně těžké nakupovatJ

Na jejich webu najdete např. značky Kenzo, Armani Jeans, Dsquared2, Love Moschino, ale i cenově dostupnější značky jako Geox, Adidas nebo Aldo a Converse.

Je jen na vás, jaký e-shop pro své nákupy zvolíte, jen je dobré držet se určitých zásad a recenzí ostatních zákazníků. A pokud s e-shopem máte špatnou zkušenost, hned ji předat v recenzi dál, aby se nespálili i ostatní.

A jako jsou vaše zkušnosti s eshopy, ať už pozitivní nebo negativní? 
Máte zkušenost s nákupem na BIBLOO? Těším se na vaše komentáře:)

A jak tedy vypadala zásilka, když dorazila?













9 komentářů:

  1. Krásná kabelka a u objednavek přes net řeším hlavně rychlost dodání, jsem jako ty, když něco chci tak hned. Měla jsem období kdy jsem nakupovala přes net hodně, teď už dlouho nic. Protože mi i mimo jiné vadí poštovné, které je někdy dost vysoké a říkám si že za tu cenu by byl ještě jeden stín nebo něco.

    OdpovědětVymazat
  2. Kabelka nádherná, navíc v mé milované barvě :-)

    Jinak mě od českých eshopů odrazuje poštovné a nemožnost reklamace + často vysoké ceny a přeprodej z Číny, oblečení tedy nakupuji sama přímo jen z ebay nebo Ali - tam to nestojí mnoho, poštovné zadara, originální (myšleno výjimečné, na značky=fejky nejsem) věci a navíc levné... Jo a také objednávám dioptrické brýle z netu, tam už to do pár tisíců jde, ale stále se to vyplatí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu kabelku jsem obdivovala už na instagramu. Skvělý výběr. Online moc nenakupuji, ze stejných důvodů, co píšeš. Ale na tenhle eshop se mrknu, protože Moshino jsem jinde online neviděla. Hodíš mi na kabelku prosím odkaz? díky moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta kabelka je vážně skvělá. Musím ti napsat, že na ten eshop jsem narazila už dřív, ale žádná kamarádka v něm nic nenakupovala tak jsem se neměla koho zeptat, na zkušenost. Tak to se tam jdu hned mrknout na tu kabelku:D Jinak já osobně jsem dříve hodně nakupovala v různých zahraniřních eshopech, ale nakonec se ukázalo že to stejně všechno bylo z Číny. Bylo to hrozně nekvalitní zboží a jak si ty sama už psala několikrát, že je to nekvalitní a nestojí to za ty peníze, tak jsem to taky přestala objednávat. někdy se mi sice ještě něco líbí, ale když vím. jaký mi pak přišly hadry, tak už jsem poučená. Teď bych si ráda koupila nějakou novou kabelku do školy, ale už kvalitnější aby mi pár let vydržela. Missu

    OdpovědětVymazat
  5. Sice tato barva pro mě není můj favorit, ale musím říct, že je kabelka krásná. A způsob balení je úžasný. Hned je radost vše rozbalovat a těšit se z novoty.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento eshop nepoznám, takže si pôjdem pozrieť jeho ponuku. A kabelka je určite krásna a určite sa Ti aj krásne nosí! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  7. Bibloo taky moc doporučuji. Koupila jsem si tam ještě v zimě nádherný kašmírový svetr. Objednávala jsem jeden den dopoledne a druhý den jsem měla zásilku doma, takže rychlost:) Další plus je doprava zdarma a mám i skvělé zkušenosti s vrácením peněz, to také proběhlo bleskově. Taky jsem psala ohledně rozměrů na eshop a snad do hodinky mi rozměry poslali.

    OdpovědětVymazat
  8. Bibloo poznam, kupovala som si tam topanky Aldo, za vyhodnu cenu. Dorucenie je podla toho, co pisu, niekedy sa caka, ale je to tam uvedene.
    Maju celkom pekne veci, ale "napalene" ceny :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na Bibloo jsem zatím ještě nenakupovala, ale je fakt, že nabídku (z pohledu množství značek) maj fakt širokou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.