středa 10. srpna 2016

Milano - tipy pro vaší dovolenou II.

Krásný den, vracím se s druhou půlkou malého průvodce po Miláně. 
Moc děkuji za váš zájem a za vaše komentáře, cením si toho a zpětnou vazbu čtu moc ráda:)
Mrkneme se tedy na místa, která doporučuji navštívit a také na tipy na jídlo a nákupy.
Odkaz na první část průvodce zde


Jaké památky v Miláně navštívit:
Záleží kolik máte času, a co všechno chcete vidět:)
Duomo di Milano
Pokud jedete do Milána poprvé, je Duomo di Milano základem. Určitě doporučuji prohlédnout si katedrálu uvnitř a taky vystoupat schody na střechu, kde je úžasný výhled na město.



Video z Milána:


 




Castello Sforzesco
Nám se moc líbila návštěva hradu Sforzesco. Opevnění na jehož plánech pracoval Leonardo Da Vinci vás jistě ohromí a vaši partneři budou z návštěvy nadšeni:)

 
Parco Sempione
Přímo za hradem se nachází park, který v parnu jistě nadšeně využijete, stejně jako my. V šílených horkech poskytuje aspoň trochu příjemného stínu a můžete přes něj dojít k oblouku miru Arco della Pace




Museo del Novecento
Museum moderního umění které se nachází hned u Duomo di Milano.



Muzeum L'Ultima Cena 
Právě v tomto muzeu najdete Da Vinciho poslední večeři. Kdysi jsem všechny tyhle důležité památky a artefakty prošla, tak jejich shlédnutí nechám na vás, ale je nutné se na většinu míst dopřed objednat. A většinou i tak, čekáte dlouhé fronty.

Navigli 
Čtvrť rozkládající se podél kanálu Naviglio Grande je plná restaurací, barů a kaváren. Pulsující místo vhodné pro noční život i pro poznávání milánské gastronomie. Více v části Kam zajít na jídlo.










Basilica di Sant'Ambrogio

Bazilika svatého Ambrože sehrála důležitou roli v evropských dějinách. Byli v ní korunováni lombardští králové a němečtí císaři. Přestavbu z 15.století má navíc na svědomí slavný architekt Bramante. Uvnitř najdete ciborium - liturgickou nádobu chráněnou neprůstřelným sklem(vzácná práce karolinských zlatníků), sarkofág ze 4.století a hrob sv. Ambrože v kryptě.







Doprava po městě:
Jelikož jsme nebydleli úplně v centru, nejčastěji jsme využívali tramvaj a metro. Nejlépe vyšly jízdenky na 24 hodiny, ale dá se koupit i na několik jízd. Na naší trase byly zastávky tramvaje na znamení a interval příjezdu se měnil podle toho, jaká byla hodina, takže od 18 to jezdilo každých 8 minut, mám dojem. 
Většina tramvají má moc přijemný, historický vzhled:)
Taky jsme uvažovali nad půjčením kol, ty se dají platit kartou i přes telefon, ale nakonec jsme je ani nepotřebovali.
 Metro je poměrně jednoduché, musíte si jen hlídat svoji trasu a směr. 


metro






Kam zajít na jídlo:
Protože jsem četla že tradiční Milánskou kuchyni najdete ve čtvrti Navigli, jedli jsme hlavně tam. Neoznačujeme se za gurmány, ale moc rádi poznáváme lokální recepty a jídla typické pro navštívená místa. Nejdřív jsme vyzkoušeli brunch, což je sice typicky americká záležitost, ale tady samozřejmě plná milánského jídla:) Podle mě, je to ideální způsob jak ochutnat několik typických jídel a neprasknout u toho přejedením:) Ochutnali jsme obalovné telecí, což mi mělo být pro Miláno typické, také šafránové rizoto, zeleninové rizoto s pohankou a další chody. Ve čtvrti Navigli vybírate z menu které mají restaurace vystavené před podnikem, takže aspoň víte, co mají v nabídce, než si sednete.
Nám chutnalo v Straripa Bar, Le Striatelle a
Al coniglio bianco. Nejlepší zmrzlinu jsem vám doporučila v minulém článku:)






Nákupy:
Město módy samozřejmě nabízí nepřeberné množství variant k nákupům. Zaleží spíše na vašich představách a rozpočtu. Jestli chcete vyzkoušet klasické trhy, zajděte na Piazza Affari.
 Každou neděli tam nakoupíte vše od jídla až po vintage módní doplňky.



Luxusní značky
K nejznáměnjším luxusním pasážím patří La Rinascente Milano a hned vedle ní proslulá Galerie Viktora Emanuela II. Obě místa nabízejí luxusní značky jako Prada, LV a další.




Galerie Viktora Emanuela

Jelikož jsem si chtěla z Milána přivést přívešek Tiffany, který se mi líbil už v Římě, vyrazili jsme do části plné luxusních obchodů.
Quadrilatero della moda je módní zóna tvořená 4 ulicemi.
Montenapoleone, Spiga, Sant’Andrea a Manzoni. Tiffany se nachází právě v ulici Spiga, takže jsme si ji celou prošli. Také tam najdete proslulé Emporio Armani Café a světové módní značky.

v ulici Spiga

Konfekce
Konfekční značky jako Zara, Benetton, Victorias Secret najdete kousek od Duomo di Milano na známé nákupní třídě Via Torino. A v podstatě naproti této ulici, za Duomo di Milano najdete nejdelší nákupní ulici světa a to Corso Buenos Aires. Jestli si nevyberete tam, tak už nikde:D

Outlet
V blízkosti Milána jsou také 3 velké outlety. Z hlavního nádraží k nim jedí shuttle bus za poplatek asi 20 Eur, ale v rámci zaplacení cesty máte slevy v některých obchodech. Ten největší outlet je 
Serravalle Designer Outlet,Via della Moda, 1. Cesta trvá 50 minut.


Vintage
Jeden z nejlepších vintage obchodů, dle tipu mojí kamarádky je Cavalli e Nastri.
Malý butik nabízí vintage kabelky LV, oblečení Versace i Chanel. Ceny mi přišly dost přestřelené, ale třeba tam najdete ukrytý poklad:D 



I když se nám vůbec nechtělo, museli jsme po 4 skvělých dnech zase odletět. Věřím, že Miláno zase brzy navštívíme, a doufám, že vám můj malý průvodce alespoň trochu pomůže:)



Odlet s Wizz air

To nejdůležitější na let:D


Celkem dlouhý článek..už mě bolí ruka z psaní. Tak snad se vám bude líbit a bude pro vás užitečný:)
Těším se na vaše komentáře:)

10 komentářů:

  1. Moc krásný článek Ino. Asi si taky naplánuji výlet do Milána. Díky za tipy, dám si to do záložek, bude se mi to hodit. A co si tam nakonec koupila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Alčo, koupila jsem si svetry a botičky pro moji malou neteř. Přívesek co jsem chtěla, bohužel neměli:/

      Vymazat
  2. Super článek, a tobě to na fotkách moc sluší!! Jdu mrknout na ceny letenek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missu, mrkni na Wizzair.com. Určitě něco objevíš:)

      Vymazat
  3. Hezký večer Ino, druhá část milánského průvodce je snad ještě hezčí než ta první:) Ta čtvrť Navigli.. super, hned bych se tam prošla a nasála tu atmosféru. Moc pěkný je ten interiér historické tramvaje, pohybovat se po městě kde jsem na návštěvě místní dopravou mám fakt ráda a neskutečně si to užívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář. Jsem ráda, že se ti článek líbil. Taky se ráda po městě pohybuji klasickou dopravou. Miláno určitě doporučuji k návštěvě:)

      Vymazat
  4. Závidím, líbí se mi tvůj život. V Miláně jsem ještě nebyla, ale snad se tam jednou podívám, stejně jako na další místa co si už navštívila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miláno můžu k návštěvě určitě doporučit. Dá se najít i ubytování za skvělou cenu a s letenkama od Wizz Air se dá i za cestu ušetřit:)

      Vymazat
  5. Na fotkách s tou čelenkou jsi jako římská bohyně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji za komentář. To by se mi líbilo:D

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.