neděle 30. června 2019

Jak v létě ochránit vlasy?

Krásný den všem.
Stejně jako jsem vám psala o letní péči o pleť, nemůžu vynechat ani péči o vlasy. Nikdo z nás se nechce vrátit ze super dovolené a jako daň za každodenní slunění a koupání mít zničené vlasy. Slunce, mořská sůl i chlór bazénu může vlasy dost zásadně poškodit. Pokud se spálíte na slunci, vaše kůže hned nasadí rudé zbarvení a vy víte, že se musíte víc mazat nebo se sluníčku úplně vyhnout. Vaše vlasy vám žádnou podobnou informaci nevyšlou, za to budu par týdnů po dovolené totálně suché a k tomu neupravitelné. Jak se tedy o vaší korunu krásy postarat během dovolené a letních měsíců?
Kromě toho, že je před dovolenou dobré vynechat barvení (vlasy by byly ještě náchylnější k vysušení), doporučuje se též salonní hloubková regenerace, která funguje jako prevence.
Nejdůležitějším bodem je ovšem používat správnou kosmetiku a tím vlasy před sluncem ochránit a udržet je zdravé.




Na trhu už najdete velké množství sluneční vlasové kosmetiky a já jsem si vybrala Kérastase Soleil.
Celá řada je zaměřena na dlouhodobou ochranu před UV zářením. Chrání vlasy před sluncem, chlórem a mořskou solí, zároveň je regeneruje a vyživuje.

Základem celé řady je šampon Soleil Bain Après-Soleil a maska Soleil Masque Après-Soleil.

Šampon hydratuje vlasy namáhané sluncem, efektivně čistí pokožku hlavy od soli a chlóru. Obsahuje kokosovou vodu, vitamin E, který má antioxidační účinky a ochranné photo filtry. Ty dokáží vlasy chránit před ultrafialovým zářením až 24 hodin.  Šampon voní úžasně a to po kokosu, jasmínu a  hyacintu.


Maska na vlasy opět obsahuje photo filtry, takže se má použít před sluněním, ale zároveň vám po pobytu na slunci dokáže vlasy zhydratovat  a vyhladit vlasové vlákno tak, aby byly vlasy úžasně lesklé. Opět voní po jasmínu a hyacintu a obsahuje kokosovu vodu.



Obojí jsem použila každý večer po koupání v moři. Když jsem sůl na vlasech nechala, byly slepené a suché. Po umytí se daly dobře rozčesat a byly i na dotek hydratované a hladké.

Variantou k vlasové masce je ochranný krém Soleil Créme UV Sublime. Dá se použít na mokré, ale i na suché vlasy a slouží i proti jejich krepatění. Zabraňuje lámání a vysušování a zvlášť oceňuji jeho možnost použití na sucho. Vlasy jsou po použití hydratované, ale nejsou splihlé a zatížené. Opět obsahuje zásadně důležité UV filtry. Hodí se i pro hodně kudrnaté vlasy, které se špatně rozčesávají.



Bez čeho bych se na dovolené určitě neobešla, tak to je vlasový sprej Kérastase Soleil Huile Sirène.
Jedná se o dvoufázovou olejovou mlhu, která dodává vlasům lesk a zabraňuje dehydrataci. Zároveň chrání před škodlivými účinky UV záření. Olej z ořechů brazilské palmy, který je v něm obsažen dokáže hydratovat a obnovit sílu i poškozených vlasů. Kdybyste si na léto měli pořídit jen jeden produkt, tak doporučuji tento. Stačí ho hodit do plážové tašky a občas nástřik obnovit. Nejen že krásně voní, ale navíc vám i zařídí efekt plážových vln.



Pokud se chystáte vzít sluneční vlasovou řadu na dovolenou, určitě doporučuji koupit jejich miniatury, a na doma si nechat ty velká balení. Ušetříte místo v kufru i jeho váhu.
Vše seženete na Notino.cz


1 komentář:

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.