čtvrtek 20. června 2019

Produkty na zlatavé opálení Institut Estederm

Krásný den, milé čtenářky.
Protože nastává období dovolených a hodně z vás se poohlíží po vhodné kosmetice, sepsala jsem vám zkušenost s opalovacími krémy značky Institut Estederm. Jejich opalovací řadu jsem měla na nedávné dovolené a používám je i doma.
Mrkneme se tedy na jednotlivé produkty a na to, pro koho jsou vhodné a co je na nich výjimečného.

Produkty Institut Estederm jsou poměrně specifické. Nejen jejich klasická řada v péči o pleť, ale i ta sluneční. Ta se totiž snaží, aby se pleť dokázala adaptovat na slunce a sama se chránit. K tomu jí má dopomoci obsah patentovaných účinných látek a sluneční flitry, které ji chrání před negativními vlivy.
Značka se snaží zaměřit na nejvíc rozšířené komplikace s opalováním. Nabízí tedy produkty pro pleť, která se snadno spálí, pro opálení bez rizika vzniku pigmentových skvrn nebo pro opálení bez vrásek. Prostě aby si vybral i ten, co má od opalovacích krémů vysoká očekávání a nebo sluneční alergii. Produkty mají i specifické označení. Nemají na obalu klasická označení čísla faktoru ale sílu UV ochrany, která je znázorněna graficky.
Článek vznikl ve spolupráci se značkou Notino.



A jaké produkty jsem vybrala pro dovolenou na Maledivách?


Institut Esthederm Adaptasun Sensitive
U tělového mléka jsem zvolila nejvyší ochranu. Přeci jen jsme letěli do tropů a já byla bílá jako křída a bez jakékoliv přípravy, vzhledem k tomu, že u nás byla pořád ještě zima. Tělové mléko má velmi lehkou strukturu, která se ihned vstřebá. A také příjemnou a lehkou parfemaci. Má naučit kůži, která se lehce spálí, adaptovat se lépe na slunce a tím se zdravě opálit. Moje kůže jde na slunci velmi rychle do červena, za pár dní sice zhnědne, ale opálení se mi strašně rychle ztrácí. Po celou dovolenou, co jsem používala tento krém, jsem měla daleko rychleji hnědý odstín a opálení mi vydrželo do teď.



K tělovému mléku jsem zvolila Institut Esthederm Bronz Repair na obličej. Ten zabraňuje stárnutí pleti, zamezuje ztrátě pevnosti a napomáhá rychlejší adaptaci na slunce. Krém je lehoučký, dá se dobře použít pod make-up nebo BB krém a já ho používám jako pleťový krém i doma. Navíc koriguje již existující známky stárnutí.


Stejně jako je nutné dát kůži péči před opalováním, musíte se o ni dobře postarat i po opalování.


Institut Esthederm After Sun
Tento produkt je vyvinut speciálně pro prodloužení opálení, proto by se měl používat po každém opalování i zhruba 14 dní po návratu z dovolené. Hloubkově hydratuje kůži a udržuje ji hebkou a zdravou.


K tomuto produktu patří i tato verze na obličej.
Institut Esthederm After Sun Repair
Já jsem si popravdě obličej příliš neopalovala. Dělám to hlavně kvůli vráskám a pigmentovým skvrnám. Ale produkt jsem každý den po odlíčení raději používala, protože jsme na sluníčku byli pořád. Krém bojuje s vráskami a dokáže pleť výborně zklidnit a hydratovat. Na dovolené jsem ho používala jako noční krém.


V celé řadě sluneční kosmetiky Institut Esthederm najdete spoustu dalších produktů, ať už proti pigmentovým skvrnám, aktivátory opálení nebo kosmetiku pro kůži alergickou na slunce.
Já jsem si ještě oblíbila Institut Esthederm After Sun micelární sprchový gel po slunění. Což je podle mě skvělá vychytávka, která pokožce namáhané sluněním přináší regeneraci a zklidnění. Odstraní zbytky opalovacích produktů, také sůl a chlór a zachová přirozenou flóru pokožky. Neobsahuje sulfáty a silikony.


Pro potápění a sport jsem si zase vybrala voděodolný produkt Institut Esthederm Adaptasun tělová mlha pro podporu opálení.
Hodí se na každodenní použití díky tomu, že je její aplikace mega rychlá. Nástřik se ihned vstřebá, takže se člověk jen oblékne a může vyrazit. A taky se vrstva snadno obnovuje.



A pro ty co mají rádi opalovací oleje, je tu Sun Care opalovací olej na tělo a vlasy s vysokou UV ochranou. Ten chrání tělo i vlasy, ale je dobré ho používat až potom, co máte alespoň základní opálení. Produkt se rovnoměrně rozprašuje a tím, že se jedná o suchý olej se ihned vstřebá do pokožky. Získáte díky němu krásné zlatavé opálení. Má o něco intenzivnější vůni a hodí se pro výraznější a déle trvající opálení.




A ještě abych nezapomněla, pár důležitých informací, které sice všichni známe, ale je dobré si je opakovat. Vždy si krémy aplikujte alespoň 20 minut před pobytem venku. Opakujte každé dvě hodiny a vždy po koupání.
Pokud jste měli v plánu používat opalovací řadu z loňské dovolené, zkontrolujte si určitě datum expirace vašich produktů. Většina krémů vydrží 6-12 měsíc od otevření, ale po uplynutí této doby mohou ztratit na účinnosti. Takže bych použití loňských krému, kvůli vašemu zdraví nedoporučovala.
Snad si v mém výběru najdete to, co se vám bude nejvíc hodit a užijete si svojí dovolenou s krásně opálenou, ale zdravou pokožkou.


Více produktů na opalování najdete na stránkách sluneční kosmetiky Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.