pondělí 18. března 2019

Kosmetika na letní dovolenou



Krásný den.
Dala jsem vám dohromady ještě poslední článek před odletem. A to jako každý rok, tipy na cestovní kosmetiku. Letos jsem se zaměřila hlavně na dekorativku a vlasy. Určitě se na dovolené nebudu líčit každý den, ale jsem na make-up zvyklá, takže jsem vybrala alespoň několik voděodolných produktů, které vezmu sebou. A s vlasy to bude docela oříšek. V kadeřnictví mi doporučili, abych se těsně před odjezdem určitě neodbarvovala, protože by ostré sluníčko a slaná voda vlasy poškodili, zvlášť, když je vlas otevřený po odbarvení. Já jsem si každé léto u moře vlasy dost vysušila, takže doufám, že to teď vlasy zvládnou a dám do té péče maximum. Článek vznikl ve spolupráci s Notino.
Tak jdeme mrknout na můj výběr.



Jako první jsem vybrala voděodolnou řasenku Dior Diorshow Iconic Overcurl. Tuhle řasenku mám ráda hlavně proto, že dokáže řasy opravdu natočit. Mám poměrně pěkné řasy, ale nutně potřebuji obrátit do správného úhlu a to tahle řasenka opravdu zvládne. Má ohnutý kartáček, který dokáže řasy perfektně oddělit, jen doporučuji otřít přebytek řasenky, který je ve vnitřní straně kartáčku, jinak se vám řasy slepí. Mám i dobrou zkušenost s její vodě-odolností, i když potápět se s ní samozřejmě nehodlám:)




Mezi naprosto základní věci z dekorativky, bez kterých se neobejdu je určitě tužka na obočí. Původně jsem měla v plánu zajít před cestou na microblanding, ale ještě pořád jsem se nerozhodla pro místo, kterému bych věřila na 100%. Jestli máte dobrý tip, nechám si ráda poradit. Takže stále dokresluji a navíc hledám ty nejjednodušší možnosti, protože si na dovolené určitě nebudu hodinu stínovat obočí, aby se mi pak smylo v moři. Tahle tužka Catrice Slim'Matic byl tip od kamarádky a musím uznat, že je to bomba. Má extra tenký hrot, výborně si s ní vykreslíte každý chloupek a je skvěle pigmentovaná. Mohla by o trošičku déle držet, ale to snad pohlídá další produkt, který vám ukážu.


Fixační sprej na make-up Glam Glow Glowsetter je na dovolenou naprostá nutnost. Značku Glam Glow určitě znáte ve spojení s jejich ikonickými maskami na pleť. Ale doporučuji vyzkoušet i jejich další produkty. Tento sprej je určen na fixaci make-upu a prodloužení jeho výdrže. Složení je bohaté na minerály, obohacené o kofein, který pleť rozzáří a nabudí a směs zelených a bílých čajů se postará o hydrataci a vyživení. Jednoduše to funguje tak, že si hotový make-up postříkáte sprejem a zhruba 12-16 hodin se nelesknete a líčení vypadá pořád dobře a čerstvě. Já bych k tomu ještě dodala, že je nutné udělat přes den ještě refresh. Tedy postříkat obličej znovu mlhou a pleť se pak opravdu znovu zhydratuje. Sprej má příjemnou vanilkovou vůni a jeho obal je plastový, z čehož nejsem moc nadšená, ale je fakt, že na cesty je to ideální.



Jak už jsem psala v úvody, s vlasy to bude letos trochu oříšek. Samotné odbarvování je velmi vysušuje, tak nechci dojet z dovolené se zničenými a totálně suchými vlasy. Nechala jsem si poradit přímo v Kérastase a byla mi doporučena jejich řada Soleil. Ta existuje i ve zmenšené cestovní verzi. Což opravdu kvituji, protože už tak sebou tahám velké množství kosmetiky v plném balení. Celá řada má UV faktor a je zaměřena na regeneraci a ochranu vlasů před sluncem, mořem a chlórem. Obsahuje šampon, masku, ochranný fluid krém, ochranný sprej s filtrem či CC krém na vlasy. Pokud pojedete k moři a máte sušší či barvené vlasy, určitě bych vám tuhle řadu doporučila.


Oční linky mám ve velké oblibě, takže jsem se snažila najít produkt s velkou výdrží. Často používám línky od Essence, ale s tímto fixem NYX Professional Makeup Epic Ink je jednodušší aplikace. Aplikátor je super tenký, takže vytvoříte opravdu precizní linku. Navíc je voděodolný a drží velmi pěkně celý den. Pokud se na dovolené nelíčíte, tak se vám bude hodit alespoň na cestu, protože je na něj spolehnutí a linka drží jako přibitá.

Poslední tip je legendární olej Nuxe Huile Prodigieuse OR. Tento multifunkční olej plný třpytek, vypadá na opálené kůži prostě úžasně. Obsahuje olej Tsubaki, také olej z lískových ořechů a dokáže kůži výborně regenerovat a vyživovat. Dá se použít na tělo, vlasy i obličej a tím, že se jedná o suchý olej, neucpává póry a můžete si ho přidat i do make-upu. Ještě musím pochválit úžasnou vůni vanilky, dřeva, pomerančovníku a magnólie.Mám už několikátou lahvičku a na léto ho určitě doporučuji.

4 komentáře:

  1. Pěkné :-)
    Kam se vlastně chystáte?

    petra

    OdpovědětVymazat
  2. Ten olej Nuxe mám a je super. Tužku na obočí vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. You'll dropped everyone, pal. Precisely what i’m expressing might be,
    I just contemplate I am just which you're always saying.
    Actually, i know exactly what you’re expressing,
    nevertheless, you just have the symptoms of deserted that are
    one other folk from the marketplace whom observe this problem for the purpose it truly is and can even perhaps
    never come with most people. You could be transforming gone many individuals that may happen to have been fans of this online site.

    OdpovědětVymazat
  4. Whilst good nutrition is one of the most significant facets
    of a child's health, that which you give our kids to drink is simply as significant as the quality of food
    we let them have to eat. The range of medicines for children includes medicines and accessories
    for infants and toddlers. Her chiropractor performed
    low amplitude, high velocity manipulation across the 3 spinal locations and almost 1.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.