neděle 17. března 2019

Příprava na dovolenou v Asklepion

Krásný den.
Já už do odletu na dovolenou stříhám metr, tak jsem pro vás sepsala tipy na procedury, které je dobré před letním odpočinkem navštívit. Některé jsou ryze vzhledové a některé zase zdravotní, ale všechny vám mohou ušetřit spoustu starostí.
A co před dovolenou nevynecháte vy?



Laserová epilace
Tak tohle je před letní dovolenou naprostá klasika. Mám hodně citlivou kůži na nohách, takže každodenní holení se někdy projeví docela slušnou vyrážkou. Hlavně tedy v létě. Popravdě jsem nepřišla na jiné řešení, než se zbavit chloupků na dobro a to právě laserovou epilací. Začala jsem před minulý rok a nemůžu si to vynachválit. Mám za sebou 5 sezení a to poslední před odjezdem jsem musel přes půl roku odkládat, protože mi chloupky prostě vůbec nerostly a nebylo možné na laser zajít. A jak to vlastně funguje? Laser vysílá parsek, který je pohlcen pigmentovým barvivem chloupku, projde svrchními vrstvami kůže, zachytí se v cibulce chloupku a tu tepelně zničí. Bolest se přirovnává k prásknutí gumovou gumičkou, někdy to bolí víc, někdy míň. Zvládnout se to dá a když ne, tak se prostě chvíli počká a až potom se pokračuje dál. Upozorňuji, že druhá noha bolí vždycky víc a nedoporučuji přijít ve skinny džínech, protože ten odchod nebude příjemný:D




Fyzioterapie
Tak před rekreací bych fyzioterapii doporučila určitě každému, koho už nějakou dobu trápí bolest. Ze stories už asi víte, že jsem měla velké problémy s kyčlí. Na fyzioterapii se přišlo na to, že je o dva centimetry zkrácená (zřejmě díky brutálnímu pádu na snb), a bylo třeba cvičení, aby se vrátila do původního stavu. Takhle to vypadá poměrně jednoduše, ale fakt je, že už jsem byla zoufalá. Můj lékař mi aplikoval několik injekcí a napsal mi prášky, protože byl přesvědčen, že tam je zánět. Nic nepomáhalo, a nejen že jsem nemohla sportovat, ale začalo mě to razantně omezovat i v běžném životě. Zkusila jsem tedy Asklepion a jsem jim neskutečně vděčná, protože mě ta bolest už hodně trápila. A proč to vlastně zmiňuji před dovolenou? Protože je s ní často spojeno lítání, tedy dlouhé sezení a určitě nechcete dorazit do rezortu a zjistit, že vás zase chytlo koleno nebo záda a dovolená jde tímto do háje. Nehledě na to, že se chcete třeba potápět, nebo podnikat různé výlety a to s fyzickým omezením prostě nejde. Takže tohle bych před odjezdem vážně doporučovala. Já samozřejmě už několik měsíců poctivě cvičím i doma a vím, že budu cvičit i na dovolené, aby mě nic nebolelo.


 Balanční podložky na kterých cvičím v ordinaci a bosu, na kterém cvičím doma.


Mezoterapie
Před dovolenou se hodí i speciální ošetření pleti. Ta dostává na slunci dost zabrat, je vysušená a dehydrovaná. Proto se jako prevence doporučuje mezoterapie, tedy ošetření kyselinou hyaluronou. Ta se jehlou vpravuje do nejhlubších vrstev kůže a díky její schopnosti vázat na sebe vodu, je pleť hydratovaná, vyživená a svěží. Efekt vypadá nejlépe zhruba za měsíc a měl by se opakovat po půl roce až 12 měsících. Aplikace probíhá s anestetickou mastí, takže se nemusíte bát bolesti. Pár hodin po zákroku jsou ještě vidět drobné vpichy, které ovšem velmi rychle mizí. Dle mé zkušenosti je dobré střídat ošetření s plazmaterapií, kdy se do obličeje aplikuje vlastní krev. Pak je účinek nejvíc viditelný. Zkuste na šetření zajít třeba měsíc až dva před odjezdem, ať je pleť včas vyživená.





Vyšetření křečových žil
Na tohle jsem vyšetření jsem původně šla jen kvůli vzhledu nohou. Věděla jsem, že mám na lýtku rozšířené žilky, tak jsem si řekla, že by bylo fajn se jich do dovolené zbavit. Ovšem při vyšetření ultrazvukem na cévní chirurgii se ukázala, že je to křečová žíla a bude muset co nejdříve pryč. Takže jsem objednaná na menší operaci, nakonec až po dovolené, protože bych to před odjezdem časově nestihla. A jsem ráda, že to řeším včas i když jsem původně myslela, že je to jen estetická záležitost. Křečové žíly se bohužel mohou stát zdrojem závažných onemocnění jako trombóza a bércové vředy. Takže jestli jste ještě nebyli na ultrazvuku, zkuste si tam skočit právě před dovolenou. Aspoň budete vědět, že jsou vaše žíly v pořádku a případně vám dají vědět, jak třeba řešit metličky atd. Mimochodem, křečové žíly postihují každou třetí ženu a z 80% jsou dědičné. Dále hraje roli životní styl, nadváha i těhotenství.




Co by se podle mě mohlo před létem ještě hodit je odstranění pocení botulotoxinem, který se aplikuje do podpaždí, nebo lymfodrenáž, která pomáhá s detoxikací tkání a má pozitivní vliv na odstranění celulitidy. Článek vznikl ve spolupráci s Asklepion.

1 komentář:

  1. Inuš a kolikrát se musí zajít na ten laser? Kamarádka to absolvovala jinde a účinek žádný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.