sobota 16. března 2019

Jak se doma zrelaxovat?

Krásný den.
Naše dovolená je za dveřmi, tak vás čeká několik článků, které s ní souvisí. I tento má s tématem dovolené co dočinění, ale spíš v tom negativním smyslu:) Kromě těšení, balení, nákupů a plánování, znamená těch pár dní před dovolenou i odevzdání domluvených kampaní a vyřízení restů. Nebudu pryč nijak dlouho, jen deset dní. Ale zdá se, že všechny termíny najednou hoří přímo před odjezdem:)
Nechci jet na dovolenou totálně zničená a vystresovaná, proto si hledám určité možnosti úniku, když už na mě práce padá. Nejvíc se stresem bojuji doma při home office, kdy mi chodí jeden email za druhým a odpovídaní na ně mě krásně vytrhává od rozdělané práce.

V aktuálním počasí na mě doma nejlépe účinkuje relaxační koupel.
Řeknete si, že to není žádná věda, ale aby na vás měla správný účinek, ale chce to dodržet pár zásad.






Mrkneme na mé tipy:

1.) Koupelna
Mohla bych vám doporučit, ať se při koupání nesoustředíte na špinavé kachličky a prach na poličce, ale jestli jste si toho už všimli, stejně na to budete pořád myslet. Takže musím doporučit alespoň lehký úklid koupelny před vodní lázní. Nechcete si přece kazit dojem z odpočinku tím, že vás po něm čeká otírání zrcadla a mytí umyvadla od zubní pasty.

2.) Potěšte smysly
Svíčky jsou klasika, ale nezapomeňte si pustit i tématickou hudbu. Stačí na youtube zadat Meditation & Relaxing Music a vybrat z obřího množství možností. Já si někdy pouštím šamanské bubny, jindy  zas zvuk mořských vln. Určitě brzy přijdete na to, co vás uklidňuje nejvíc a co vás naopak rozčiluje.
No a když jsme u  těch smyslů, někdo si bere do koupele rád víno, moje guilty pleasure je studená Coca Cola, takže udělejte radost i svým chuťovým pohárkům. Ať už máte v oblibě jakýkoliv nápoj.

3.) Mobil pryč
Hudbu si pouštím z mobilu, zároveň vypínám všechny další zvuky upozornění a dávám ho tak daleko, abych na něj nedosáhla. Protože jakmile bych na něj dosáhla, už bych se hrabala v Instagramu nebo bych si hledala naprosto neužitečnou informaci na google.




4.) Harmonie vůní
Jsme u jednoho z nejdůležitějších bodů. Právě použité produkty dělají z obyčejného koupaní relaxační lázeň, která očistí nejen tělo, ale i mysl. Produkty do koupele se výrábějí v různých variantách a je jen na vás, která vám bude vyhovovat nejvíce. Někdo se vyžívá v koupelové pěně, někdo zase v solích. Z vůní je oblíbená levandule, heřmánek nebo směsi bylin. Tady jsou moje tipy na koupelové produkty. Koupelová esence Au Lait Noir je pěna do koupele s extra krémovou strukturou, vůní mošusu, santalu a květin. Krásně ovoní koupel a vytvoří bohatou pěnu. Esence je balená ve skle, což velmi oceňuji, protože všechny ty plastové láhve s pěnou hrozně nerada kupuji.
Pokud si nepotrpíte na vanu plnou pěny, zkuste mléčný prášek Scottish Fine Soaps Au Lait. Tento sypký pudr se ve spojení s vodou přemění na relaxační mléčnou koupel. Obsahuje heřmánek na zklidnění a hloubkovou výživu pokožky. Moc mě baví neotřelý design balení, který se vám bude v koupelně vyjímat.
Pokud vám jde vyloženě o vyživení pleti, zkuste mléko do koupele Scottish Fine Soaps. Obsahuje totiž výtažky z mléka a je bohaté na přírodní složky.
Také je obohaceno o vitamín E, který omlazuje pokožku, podporuje regeneraci buněk a má protizánětlivé účinky.



5.) Relax
Každý si ten správný odpočinek představuje trochu jinak. Pro správný odpočinek se doporučuje zůstat v lázni max. 20 minut při teplotě zhruba 37-39°C. Já mám raději teplejší vodu, takže tam trávím kratší čas. Všeobecně se má za to, že si nejlépe odpočinete, když úplně vypnete a soustředíte se na svůj dech a uvolnění svalů. Já si tam zase ráda čtu, takže jsem si pořídila i bambusovou poličku do vany, kde si můžu odložit pití a opřít knihu (aniž by mi jako obvykle spadla do vody).
Taky vždycky využiju toho času ve vaně a dávám si pleťovou masku na obličej popř. i na vlasy.

6.) A co po lázni?
Dost důležitá věc na kterou se zapomíná je, že hned po koupeli se nemáte pustit zpátky k počítači nebo jít večeřet, ale aspoň 20 minut byste měli odpočívat zabalení v županu a nechat v sobě ten odpočinek ještě doznít. Celá relaxace dostane úplně jiný rozměr. Po koupeli je taky dobré použít body oil či krém, zvlášť když si jako já dáváte horkou vodu, která může pleť vysušovat. Nevím jak vy, ale na to já jsem teda šíleně líná a donutím se jen někdy.  Od stejné značky, jako produkty do koupele mám i Au Lait Noir rozjasňující a hydratační krém na tělo. Ten je plný třpytivých částeček, díky kterým se kůže velmi jemně leskne a voní po santalu a květinách. Na léto rozhodně musthave:)



A jak doma relaxujete vy?

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

2 komentáře:

  1. Momentálně jsem ráda, když vše vypnu, dám si sklenici studeného mléka, sednu si do křesla a jen tiše vnímám, co se mi děje v bříšku :-) A to je teď můj největší relax :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dávám bylinkové koupele od Havlíka. Ale sháněla jsem dobrou pěnu, tak díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.