neděle 17. června 2018

Aésop - vlasové produkty


Tak na vyzkoušení téhle značky jsem se chystala už hodně dlouho. Kultovní australský brand Aésop je známý pro své unisex produkty obsahující jen ty nejkvalitnější rostlinné výtažky. Žádné parabeny, silikony ani umělá barviva u nich nemají místo. Ke své propagaci nepoužívají reklamní kampaně ani celebrity a přesto, nebo možná právě proto jsou milováni hipstery, designéry i nezávislými umělci po celém světě. Obaly jsou naprosto minimalistické, často doplněné o úryvek oblíbené knihy zakladatele značky, který je velkým knihomolem. Všechny tekuté produkty jsou nabízeny ve flakonech z hnědého skla, který produkty chrání před negativním účinkem UV světla.




Celkovou filosofií značky je zdravý životní styl, který by měl být vývážený kvalitním jídlem, pohybem, vínem a literaturou. Což je docela sympatický přístup, co říkáte:)
Značka původně začínala jen s produkty na vlasy ale nakonec se rozrostla i o přípravky na tělo, pleť a vyrábí i svíčky. Vzhledem k tomu, že po odbarvení teď nejvíce řeším vlasy, vrhla jsem se na testování dvou vlasových produktů. Oba produkty jsou z eshopu Notino.



Maska na vlasy Aésop Hair Rose
Každé odbarvení vlasy vysušuje a narušuje jejich přirozenou strukturu. S určitou ztrátou kvality jsem při změně barvy vlasů počítala, a o to víc se vrhla na kvalitnější péči a regeneraci. Moje koupelna je teď plná masek na vlasy, vlasových olejů a regeneračních sér. První produkty které jsem pořídila, byly právě ty od Aésopu.
Masku na vlasy jsem si objednala v menším balení, tedy 120 ml v tubě. Obal je velký zhruba jako maxi piknik (ano, myslím tu sladkou bombu). Dá se koupit i větší půl litrové balení a to už je ve flakonu. Původně mi to balení v tubě přišlo trochu zvláštní, ale teď ho dokážu ocenit při cestování, kdy nehrozí, že něco vyteče a navíc v koupelně opravdu dobře vypadá:) Ty minimalistické obaly mě na značce celkově hodně baví a spousta lidí si ke značce našla cestu hlavně díky nim. Přeci jen, všichni vybíráme před samotným vyzkoušením očima a obaly produktů vám prostě musí sedět.


Samotnou masku jsem vybrala hlavně kvůli složení a účinkům. Obsahuje mandlový, šípkový a levandulový olej.  Hodí se zejména pro suché vlasy, které regeneruje a obnovuje jejich lesk a zdraví.
Má se nanášet po celé délce vlasů i na vlasovou pokožku. To mi, přiznám se nevyhovovalo. Vlasy se pak rychleji mastily, takže jsem zůstala u aplikace do délek. Masku jsem vždy nechala působit okolo 30 minut a její vstřebání můžete ovlivnit i zabalením vlasů do nahřátého ručníku. Můj názor na masku je ten, že vlasy perfektně hydratuje a vyživí. Vlasy se mi daleko lépe rozčesávaly, lépe se s nimi pracuje a maska tak zcela splnila moje očekávání. Vydržela kolem 8-10 umytí, takže já si příště objednám větší variantu balení na doma a tu menší si budu brát na cesty. Za mě rozhodně palec nahoru a dělám masce stálé místo v mé koupelně.

Vlasová maska Hair Rose


Olej Aésop Hair Shine
Druhým produktem, který jsem zkusila je vlasový olej. S těmi mám už poměrně velkou zkušenost. Při mé délce vlasů mám hodně roztřepené a suché konečky. Měla jsem to tak při mé přírodní barvě a po odbarvení se na tom samozřejmě nic nezměnilo. Co mi opravdu pomáhá jak vzhledově tak prakticky jsou právě olejíčky, které vlas vyhladí. Olej od Aésop má hydratovat a regenerovat poškozené vlasy. Obsahuje olivový, mandlový, jojobový i avokádový olej. Olej je v balení s praktickým kapátkem, které jsou pro použití olejů daleko lepší než pumpičky. Ale přesto s dávkováním pozor. U mého nejoblíbenějšího arganového oleje jsem zvyklá na to, že kolik oleje dám, tolik se přirozeně vstřebá a může mi i ujet ruka. Tady doporučuji být opatrnější, jinak vlasy působí mastným dojmem. Takže méně je více a raději vyzkoušejte, co vašim vlasům vyhovuje po malých dávkách. Každopádně konce mi olej vždy pěkně zacelí. Aplikuji ho na vlhké vlasy ještě před fénováním a pak během stylingu, jak je potřeba. Dokáže vlas velmi dobře uhladit a dodat hřívě lesk. Výborně se hodí pro suché a poškozené vlasy, které se rády cuchají. U mě v koupelně si drží hned druhé místo po arganovém oleji.

Vlasový olej Hair Shine

Po těchto pozitivních zkušenostech s produkty Aésop se chystám zkusit i další produkty, tak pokud budete mít nějaký tip na to, co nesmím minout, budu moc ráda.

Máte zkušenost se značkou Aésop? Jaké jste vyzkoušeli produkty?

 Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.

6 komentářů:

  1. O značke som nikdy predtým nepočula, ale produkty vyzerajú úžasne. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage
    VEĽKÁ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu jen doporučit Sabi. Já o značce četla už déle, ale chvíli mi trvalo, než jsem se k ní dostala:)

      Vymazat
  2. Regenaraci zrovna taky potřebuji. Neměla by si doporučení i na dobrý šampon? Značku Aesop jsem viděla na instagramu, ale zatím nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád bych zkuseila šampon přímo od Aésopu, ale zatím nemohu doporučit, kdyý nevím jka funguje. Ale co třeba Kevin Murphy, nebo Kerastase? Zkoušela si je někdy?

      Vymazat
    2. Kerastese bylo fajn. KM jsem ještě nezkusila. Díky za tip. Missu

      Vymazat
  3. Ahoj Ino,
    o značce slyším poprvé a její výrobky vypadají docela zajímavě. Zaujala mě maska na vlasy, protože ty mám všeobecně asi nejraději napříč značkami a podle toho i značku hodnotím :D Hlavně proto, že masky by s vlasy měly něco opravdu udělat :) Cena sice není nejnižší, ale když by to byl fakt dobrý produkt, tak proč ne :)
    Hlavně teď když máš zesvětlené vlasy, tak je mi jasné, že potřebuješ trochu výživnější péči a Aesop ti zřejmě sedí což je dobrá zpráva :)

    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.