středa 9. listopadu 2016

Designblok 2016

Letošní Designblok mě, přiznávám, nezastihl v nejlepší formě. Pozvání na Gala opening party jsem se musela kvůli nemoci zřeknout a místo popíjení a klevetění jsem v posteli sama upíjela čaj:) Naštěstí jsem se zvládla dát natolik do kupy, že jsem absolvovala páteční přehlídku Liběny Rochové (tam jsem ani nemohla chybět) a v sobotu jsme s Václavem omrkli i expozice. Místo bylo stejné jako minulý rok, což některým návštěvníkům vadilo, ale příští rok bude jistě objeveno nové a zajímavé místo konání. 
Designblok oslavil 18 let od založení a letošním tématem byl sport, což se projevilo i na vizuálech k celé akci. Mě letošní ročník naprosto vyhovoval, kvituji velké množství expozic módních návrhářů i výběr designerů. Snažila jsem se vám nafotit výběr expozic, které mě bavily a aspoň ukázku z přehlídek Diploma Selection.
Těžko hodnotit, co mě zaujalo nejvíc, ale rozhodně mi v hlavě zůstává dojem z happening 
Fast or Last - Lenky Vackové. 
Návrhářka si na místě nechala vytetovat loga nadnárodních značek, které představují konzumní styl života a navíc jsou spojovány s vykořisťováním dělníků v rozvojových zemích. Tetování bylo provedeno její vlastní krví, takže za několik měsíců pomine, stejně jako trend, který tyto značky vytvářejí.
Zajímá mě, co na její myšlenku a přenesení do praxe řeknete vy? Mě rozhodně zaujala a věřím, že její progresivní prezentace zapůsobila i na potecionální zákazníky, kteří nad filozofií značek, které kupují zatím nepřemýšleli.
Budu se těšit, že mi napíšete, jaká expozice vás zaujala:)


Na Designblok jsem oblékla kabát z nejnovější kolekce Liběny Rochové, jak se vám líbí?



 Úvodní instalace "Slunečnice"od Maxima Velčovského, který se stal absolutním vítězem cen Designbloku.

Prezentace Veuve Clicquot 




Stylové kolébky jsem hned doporučila Emmě:)


Tereza Rozálie Kladošová


Lavička jako diplomová práce od Eduarda Herrmanna z Umprum. To dítě k tomu nepatří:D


Futuristické brýle od Aleše Kachlíka





Klobouky od Sofya Samareva

Plavky od značky Plove


Garsonky mě i Vaška hodně zaujaly. Tyhle ptačí budky se vyrábějí ze slupek rýže, tedy odpadního materiálu. Jsou extrémně odolné vůči vnějším vlivům a jejich tvůrci se při výrobě radili s ornitologem, proto je každá budka doporučována pro jiný druh ptactva dle jeho preferencí a zvyklostí při hnízdění. Vašek teď řeší, co náš balkón navštěvuji nejčastěji a už vybírá garsonku:)




 Šperky Eva Růžíčková


Lenka Vacková Fast or Last



Ty by se mi hodily ke kabátu:)



Janja Prokič



Diploma Selection






A můj celý outfit



Šperky Roberto Coin

14 komentářů:

  1. Ta fotka na obří lavičce je skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mooc:) Ale než jsem se na tu lavičku dostala:D to byl porod:)

      Vymazat
  2. To tetování vypadá příšerně. Jak se někdo může nechat tak zřídit. Šílený

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tetování do měsíce zmizí a právě ta symbolika s rychlostí nástupu nových trendů mi přijde velmi zajimavá. Ale rozumím, že to každému nesedne:)

      Vymazat
  3. Četla(četl) jste text? Píše se v něm, že je to tetované jeji vlastní krví a je to dočasné. Vůbec bych se nepozastavovala nad samotným tetováním jako spíš vyjádřením myšlenky, která ji k tomu vedla.. má to hloubku..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen jsem se nad tím podivila, že si někdo takhle huntuje vlastní tělo. Přijde mi to zvrácené. Snad to jde vyjádřit i jinak. Prostě jen názor. Neberu vám pohled na věc. Je těžký vidět tu myšlenku když mi nesedí to jak to vyjadřuje. Přijde mi to přehnaný a zbytečný.

      Vymazat
    2. Tak mě to taky nepřijde jako dobrá forma protestu. Asi mi to přijde agresivní a nelíbí se mi to. Ale za to se mi moc líbí tvůj kabát a ty mega ujetý brejle:D

      Vymazat
    3. Možná vám to příjde jako zvrácené a zbytečné, ale je to jistý druh umění. Říká se mu "body art", což zdaleka není jen o malování na tělo. Plus to vyvlolalo přesně to, co je třeba - emoce a pozornost.

      Vymazat
  4. Hello, How are you?
    Its Melody. You have such a lovely blog.
    http://www.melodyjacob.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Nice post and photos! That coat looks awesome!

    http://MARTASFASHIONDIARY.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.