neděle 3. března 2013

Be Fit - Jak začít cvičit



Krásný večer

Už od doby založení mého blogu si píšete o návod jak cvičit a stravovat se..

Přiznám se že se mi do toho moc nechtělo..nerada dělám věci na půl a přišlo mi celkem náročné vytvořit sadu článků a cvičení a životním stylu v takové kvalitě, abych s nimi byla opravdu spokojená. Ale od doby co chodím pravidelně do fitka, se mi zase vrátila myšlenka na podobné články..a já se rozhodla že to pro vás zkusím vytvořit.

Focení probíhalo ve Fit4Fun..kam chodím 2 - 3 krát týdně.

 Já jsem celkem zastánce fitka. A ráda vám napíšu proč. Samozřejmě byly doby, kdy jsem cvičila doma, ale po určitém čase mi došlo, že doma mě od cvičení stále něco odtrhává, že se na něj nesoustředím a myslím na všechno ostatní..jen ne na to jak cvik provádět správně a pořádně..

Posilovna je super v tom..že vás donutí soustředit se jen na konkrétní cvičení..navíc když už tam jdete..většinou necvičíte jen hodinu..já většinou cvičím hodinu a půl, protože když už tam jedu..tak si to chci užít. Zároveň se tam vytváří komunita stejně nebuzených lidí, kteří chtějí být zdravější, silnější a třeba i krásnější:) Nehledě na to že se můžete se spoustou zajimavých lidí seznámit..což se vám doma v obyváku nestane.

Budu hrozně ráda když mi napíšete názor na cvičení v posilovně..Jestli chodíte taky..nebo cvičíte doma..


ASK.FM

..ale teď k samotnému cvičení..

Vím že spousta z vás se třeba bojí, že bude mít z fitka jen svaly..Ve fitku se báječně hubne a formuje postava..jen musíte vědět jak na to...

Já jsem na to šla od lesa..Do fitka jsem začla chodit, abych kvůli své náročné práci posílila a zformovala celou postavu. a hlavně záda, ruce a břicho. Párkrát jsem cvičila sama..a pak mi došlo že mě to nebaví, pokud si nejsem zcela jistá že to dělám správně, a že budou brzy vidět výsledky.

Proto jsem se rozhodla začít trénovat s trenérem. Bylo to naprosto nejlepší rozhodnutí, protože jsem polovinu cviků dělala špatně. Proto jsem i k focení tohoto článku využila rad trenérky, tak se nemusíte bát že bych vám ukazovala něco špatně:)

Takže si to spolu  vezmeme pěkně od začátku:)

Přijdete do fitka..sebou samozřejmě ručník..vodu..ipod( nejlépe se běhá s hudbou:)

První krok je zahřát si svaly. Nejlépe na běhacím pásu. a to velmi rychlou chůzí.

Čas: 5 minut ¨
Zátěž: já chodím na rychlost 7



Hned jak se zahřejete..jde se na rozcvičení. Budu upřímná, já na něj vždycky dost kašlala..Velká Chyba!!
Pokud se neprotáhnete před a po cvičení, nejen že vám hrozí úraz či natažení svalu, ale hlavně!! jen dobře protažené svaly jsou dlouhé a natažené a působí štíhlým dojmem. Nehorší je, se např. po běhu neprotáhnout. Svaly jsou smrštěné a vaše stehna budou vypadat jako dvakrát taková:( a to nechceme:)

Rozcvičení jsem vždy fotila jen na jednu stranu, ale samožřejmě ho zopakujte i na druhou. Vždy v dané pozici zůstávám deset vteřín. Rozcvičujte pomalu a nic nadělejte s bolestí.

Hlavní postoj je mírně rozkročený a nezapoměňte podsadit pánev:)

Protažení svalů v oblasti šíje. 
Čelem mířite k špičce boty





Protažené úponů natahovačů ruky a předloktí








Pomalé protahování prsní svalu, nejlépe o zeď, mírně se vytáčíte celým tělem

čas: 10 s na obě strany



Protažení zádových svalů



Něco proti zkráceným svalům zadní strany stehen:) pomalu s výdechem se dotkněte podlahy:) nahoru jděte pomalu s několika výdechy a nádechy:)





Protažení vnitřní strany stehen..tohle je super pokud chcete tzv. oblíbenou mezeru mezi stehny:)




Protažení beder, kyčle a stehen


Sval trojhlavý lýtkový - tak bez tohoto protažení rozhodně nechoďte běhat:)



Celé rozcvičení je naprosto dostačující v délce 10 minut. Pokud ho nepodcěníte uvidíte skvělé výsledky
vašeho úsilí.

  Tak to by byl jen začátek..na příště jsem si pro vás připravila cviky..jak zhubnout ve Fitku..aneb kruhové cvičení..doufám že se těšíte:)









35 komentářů:

  1. Super článok! ja chodím do fitka len občas, teraz cvičím doma a už sa teším, keď opäť začnem behávať :) Včera som bola prvý krát tento rok a super pocit !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda že se ti líbí:) Taky se těším na běhání v lepším počasí:)

      Vymazat
  2. Ahojky Inuš,
    tak já chodím do posilky zatím jen běhat/chodit a pak také na kolo. Obyvkle vydržím 50 - 60 minut. Na konci jsem vždycky uplně spocená, mám uplně mokrý ručník a všechny věci.. a já si myslím, že když se potím, tak hubnu :) :D :D

    Musím nejdříve zhubnout a až pak můžu něco formovat.. :) Zatím chodím 3. měsíc, ale cítím se lépe a je to hned lepší pocit, když pro sebe člověk něco udělá :)

    Těším se na další článek :) Bude pro mě určitě inspirací, když tam budou cviky na hubnutí..což já opravdu potřebuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěťul si skvělá že jsi se do toho tak pustila!!pro ten super pocit to dělám i já:) doufám že se ti další články budou líbit:)

      Vymazat
  3. podle mě je jedno, kde člověk cvičí, ale záleží na tom, jak efektivně:)
    Já cvičím hlavně doma u různých videí (Bob Harper, Jillian nebo krátká videa na Youtube ) - přibližně 50 minut 4x týdně, a jednou týdně zajdu do fitka, kde ale hlavně běhám na páse, protože posiluju dost doma u těch videí, a jednou za čas zajdu na nějakou vedenou lekci do fitka, to mě baví nejvíc :) a až bude lepší počasí, vyměním běh na páse za běh venku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jde o efektivitu..a já se soustředím lépe ve fitku..vždycky si parádně vyčistím hlavu z práce:) a pěkně na sobě makáš!! jsi hvězda:)

      Vymazat
  4. super, super ;) stále keď sa rozcvičujem používam všetky tieto cviky a celkom dosť naviac a konečne viem čo načo je :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jich taky cvičím víc, ale tohle je takový základ,,navíc bych ten článek už byl obrovský:)a nikdo by si to nepamatoval:)a copak ještě cvičíš?

      Vymazat
  5. Ja obdivuju hlavne tve perfektni vlasy :D Vim ze to sem ai nepatri, ale kdyz jsem mivala ofinu, nejvic mi vadilo prave s ni cvicit, jak se mi potilo celo pod vlasy, skrabal me z toho celej oblicej:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti Karolínko:)Já se právě překvapivě moc nepotím..tak asi proto je to pro mě o.k:)ale v létě na dovolené mám z toho taky nerva:)

      Vymazat
  6. Supr článek! Asi se budu muset někdy dokopat k tom, abych do toho fitka šla... :D

    OdpovědětVymazat
  7. ja teda radšej cvičím doma, nemám rada keď sa pri cvičení na mňa niekto pozerá (i keď pri behaní vonku mi to je jedno) a lezie mi na nervy aj keď mi náhodou mama prejde cez izbu :D a hlavne je to zadarmo :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, ráda bych tě pozvala na svůj blog :). Předem podotýkám, že mi nejde o reklamu, ale o to, aby se o problematice, které se na svém webu věnuju, dozvědělo co nejvíce lidí a poučilo to tak laickou veřejnost, která je většinou jen plna předsudků. Blog je věnován poruchám příjmu potravy a hlavně boji s těmito nemocemi. Nehodlám se řadit k thinspo nebo podobným komunitám. Na blogu najdeš i trochu z cesty mým životem, každodením bojem s PPP, ale také spoustu rad a tipů týkajících se kosmetiky, fotek, článků o mně samé, beauty vychytávky, recenze, recepty, které nikde jinde nenajdeš a mnoho dalšího. Kdyby tě blog zaujal, budu moc ráda, když zanecháš komentář nebo se můžeš stát dalším z mých ctěných "followers". Budu se moc těšit na tvou návštěvu a přeji krásný zbytek dne. Andie :)*

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já se konečně dokopala ke cvičení a začala jsem chodit na spinning. Zatím tedy jen 1x týdně, ale už vymýšlím, co bych ještě mohla dělat dalšího. Chtěla bych cvičit doma, ale to většinou nevychází, takže se možná taky dokopu do toho fitka. A až venku bude kolem cca 10 stupnů, tak přijde na řadu běhání, už se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spinning je fajn.jen pozor na moc namakaná stehna..určitě by bylo fajn zařadit ještě jiný pohyb..ale vám že není lehké to tam časově vmáčknout:)

      Vymazat
  10. Ta soupravička je krásná :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Těším se na další pokračování. Já chodím jednou týdně na bo-su a 3-4x týdně cvičím hodinku doma (3x10 min. workout + před tím zahřát, protáhnout a nakonec zase protahování). A až bude venku hezky, tak chci začít běhat. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já se přestěhovala z maloměsta do malovesnice, posilování mě moc neba, skákací sporty odmítají moje záda a tak s mužem chodíme po okolních kopcích. Každý den zhruba dvě hodinky. Člověk si aspoň venku provětrá hlavu a utřídí myšlenky. Chůze je dokonalý způsob jak si vytvarovat tělo, když se teda chodí v ostřejším tempu, ne stylem noha nohu mine :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ne Iru..chůze je skvělá a ještě se pěkně provětráte..super si to vymyslela:)

      Vymazat
  13. Tyjo super, už se dlouho chystám do fitka zajít. Kde je tohle? Děkuju!:)

    OdpovědětVymazat
  14. To je senzační příspěvek ... i já jsem se dala do cvičení a dokonce na blogu vymyslela projekt, kam se mohou zapojit všechny, které jsou na tom podobně au že nechtějí být jen pecky, které se zadýchají i po běhu na vlak.

    OdpovědětVymazat
  15. Bezva článek. Moc ti to ve cvičebním sluší. Já myslím, že je pro nezkušeného, důležitý trenér.

    OdpovědětVymazat
  16. Ještě že ses do toho sepsání dala! Já taky preferuju fitko, ale mám poslední dobou vždycky problém s tím, že mě odradí ta cesta tam. Bohužel to mám celkem daleko, ale doufám, že s teplejším počasím zlepší :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak ten článek je super. Já chodím 1-2x týdně na Power plate, který mi zatím nejvíce pomohl zformovat bříško a ty nezbedné boky. Jinak taky občas přidám pilates, jógu a bosu ;-).

    OdpovědětVymazat
  18. Jo a dříve jsem také využívala trenéra - vysvětlil mi co a jak a ukázal mi, které cviky a proč dělám špatně nebo dobře. Je to podle mě hodně důležité ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. výborný článok :) ja som akurát včera začala s crossfit-om . inak už cez rok behávam, len ešte je príliš zima, no teším sa, keď budem môcť opäť začať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jsi spokojená s crossfit? doufám že bude o víkendu pěkně..abych šla běhat:)

      Vymazat
  20. Teda do Fit4fun v HK chodím už spoustu let, ale v té tělocvičně na fotkách jsem v životě nebyla, nespletla jsi se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) ne ne nespletla..v Hk jsou dva fit4fun:) Tenhle je novější:)

      Vymazat
    2. Ahoj:), teď na to koukám, že je i na Flošně, to jsem vůbec nevěděla :).

      Vymazat
  21. Ach jo, ty ještě i při cvičení vypadáš skvěle :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  22. super článek o cvičení, taky bych se k němu měla vrátit! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Jo, do fitka jsem taky kdysi chodila, ale nějak mě to nenadchlo. Mám radši dynamičtější pohyb. Dřív jsem chodila tancovat latinskoamerické a standartní tance...z toho je panečku postavička, jenže pak do toho přišla vysoká škola, stěhování a bylo po tanci a teď už nemám odvahu se k tomu vrátit. No a minulý rok jsem v HK objevila jumping, je to takový sranda pohyb a ještě se u toho člověk pěkně zapotí. A v létě miluju brusle a kolo...už aby bylo teplíčko a mohly jsme vyrazit ven...

    OdpovědětVymazat
  24. hihi, si uzasna s tym ucesikom aj v telocvicni! :)) <3

    OdpovědětVymazat
  25. Takovou sérii vítám, ráda si přečtu jak co dělají ostatní:) Nicméně já do fitka nerada. Celkově jsem asi dost samorost a raději mám svůj klid.. Kromě toho posilování mě nebaví a k běhání na páse bych se asi nedonutila. Potřebuju tanec nebo něco co mě rozptýlí - takže 2-3 hodiny orientálního tance týdne, plus doma protahování a zpevňování těla. A když je teplo, hodně chůze po golfových hřištích:) Veronika

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.