neděle 24. března 2013

Be Fit - Jak mít ploché bříško:)





Krásný večer

Jsem tu s článkem o který jste si dlouho psaly. Dnes to tedy bude o posilování a formování břicha. Jedná se o jednu z nejnáročnějších partií, zvláště u žen. Cvičit na břicho mě osobně hrozně baví, a musím říct že je fajn vyfotit se na začátku cvičení a pak v průběhu. Můžete tak dokonale vidět jak se vaše cvičení projevuje. 


Mám jen jedno malé varování. U cvičení si dejte pozor, aby jste to nepřehnaly s cvičením šikmých břišních svalů, pokud by jste je cvičily přespříliš, rozšířil by se vám díky svalům pas. To by jste to musely ale opravdu hrotit:)

Vrhneme se na to, každý cvik který pro vás mám, můžete zase cvičit doma. A co se týče opakování, můžete to udělat stejně jako u kruhového, že každý cvik budete dělat 30s, nebo si jednoduše dejte 3 série po 15.


Tak jdeme na to, ať máme krásná bříška do plavek:)


A jaké cviky zabírají na vaše bříško??? Doufám že se o ně se mnou podělíte v komentářích:)






Znáte míč Bosu? to je moje malé tajemství, jak mít vymakané břicho. Pokud tenhle míč nemáte doma, tak já vám ho rozhodně doporučuji koupit. Na něm jde to břicho samo, a nejen břicho:) Má spoustu variant jak se s ním dá cvičit:)

Tohle jsou klasické zkracovačky na přímé břišní svaly. Na konci článku je máte i ve formě cvičení na podložce na zemi.

Výhoda Bosu je hlavně v tom, že nejen že cvičíte na břicho, ale zárověň se snažíte udržet stabilitu, a tím posilujete vnitřní svaly, o kterých ani nevíte že je máte:)







Teď trochu cvičení na zmíněné šikmé svaly. Naprosto jednoduchý cvik vycházející z pilates. Nohy zvedněte rovnoběžně k zemi. a přitahujte levý loket k pravému koleni a pravý k levému koleni na střídačku. Bedra zůstávají na podložce






Opět bosu míč. Sedněte se do jeho středu, a držte 30 s v této pozici. Ze začátku se vám bude klepat každý sval a budete mít problém s rovnováhou, ale časem to bude čím dál lepší a přídáte i na čase:)




Tak tenhle cvik s míčem je pěkný masakr, ale na břicho zabírá úžasně. Začínáte vleže. Ruce s míčem a nohy jsou najednou ke stropu, míč vložíte mezi kotníky, a s rukama nahoře a s nohama napnutýma se vracíte do původní polohy. Pěkně pomalu:)











Bosu míč a cvičení na šikmé břišní svaly a zároveň na boky.
 Lehnete si do středu bosu na bok.
Hlavu máte v jedné linii s tělem, a snožmo zvedáte nohy do úrovně ramen.
Podpíráte se loktem opřeným o zem.









Opět zkracovačky. Tentokrát na zemi. Důležité je tisknout bedra k zemi, tedy neprohýbat se vůbec v zádech. S výdechem se zvedáte ke kolenům, tak aby jste cítili břišní svalstvo.
 Vracíte se zpět, aniž by jste pokládali hlavu a ramena. Největší chybou je když bradu tlačíte příliš k hrudníku..



Aby to nebyly obyčejné zkracovačky, tak před tím než se vrátíte do počáteční polohy, předpažíte a vracíte se do polohy č.1, kdy dáváte ruce za hlavu.






Cvičení na míči
Lehněte si na míč aby byl pod spodní částí vašich zad, stáhnete břišní svaly a zvedejte trup. Pokud budete trup vytáčet, posílíte šikmé svaly











24 komentářů:

  1. To s tím míčem jak ho zvedneš a pak ho přendáš do nohou znám.. Vlastně dost těch cviků znám. Ale to s těmi šikmými svaly dělám dost často! :D Jajaj! :D
    Já jsem cvičila podle videí, ale pak jsem se na to vykašlala a břišáky cvičím podle sebe. Vždycky si zapnu teorii velkýho třesku a celých těch 20 minut cvičím jen bříško. Ale pořád to není moc poznat! ://
    Ale cvičení na břicho mě taky hodně baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci..co se týče těch šikmých svalů, prostě se to jen nesmí přehánět:)a určitě to poznat je..třeba už nevidíš sama rozdíl..zkus se fotit:)

      Vymazat
  2. Takhle cvičím doma.:) a moc fajne +)
    Na mém blogu je giveaway.
    Budu ráda, když se zapojíš.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jak často cvičíš kočko? doma je nejhorší to..že se člověku nechce dokopat:(

      Vymazat
  3. krásný )) já dělám normal sedy lehy a sklapovačky, ale taky to celkem pomáhá )

    http://dienosaur.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. máš to hezky nafocené, všechny cviky jsou super :) já cvičím na břicho hlavně doma podle videí na youtube :) ale ještě bych dodala, že bez při cestě za krásným bříškem je hlavně důležité rozumné stravování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét stravovaní co se týče postavy je rozhodně důležité..celkový životní styl, jak už jsem psala v minulém postu:) Třeba bude i článek o jídle..uvidíme:)

      Vymazat
  5. Máš nádhernou postau! :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. krásný fotky:) máš super postavu!

    OdpovědětVymazat
  7. Cvičím skoro všechno, co ty, ale nevěděla jsem to, o těch šikmých břišních svalech. Takže díky za info. :)
    Ino, máš krásně vypracované bříško. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Verčo..no musím na něm neustále makat..aby nepovolilo:)

      Vymazat
  8. rada civics brucho? jeej, tak to ti zavidim, ja cvicit brucho neznasam, nic nie je narocnejsie ako brucho

    OdpovědětVymazat
  9. Ach jo, proč jsem tak líná? :( :D potřebovala bych Tvůj elán do cvičení :)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš dokonalou postavu. Já osobně mám s břichem strašný problém a ještě horší je pas. Nemám skoro žádný a nejde mi si ho pěkně vytvarovat. Každopádně moc děkuji za cviky, určitě skusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to nebude tak horké kočko. Co se týče odbourání tuku v pase, cvičení na šikmé břišní svaly ti určitě pomůže, jen se to nesmí přehnat, ale to by jsi musela makat jen na ty šimé břišáky:ú Cviky určitě zkus, neustále zvyšuj opakování, a pak mi napiš jak to dopadlo:)

      Vymazat
  11. ten cvik s podáváním míče doslova nenávidím :D Ale hodně mě zaujalo to bosu - co takhle článek o celkovém cvičení? :)

    OdpovědětVymazat
  12. Máš moc hezkou postavu :) Já cvičím moc ráda na bříško, ale to je asi tím, že ho mám docela ok. Horší jsou pro mě nohy a to mě nebaví vůbec a proto chodím jen běhat. Hezky vysvětlené a nafocené ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Tvůj blog je takový unikátní tím, že tu máš spoustu cviků pěkně pohromadě. :-) Proto se sem ráda vracím.
    Jen mám takovou vtíravou otázku: Nebylo by lepší cvičit se staženými vlasy? Já osobně třeba nesnáším zpocené vlasy vzadu u krku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj..jsem ráda že se ti člányk o cvičení líbí. Pomáhala mi s tím trenérka..sama bych si nedovolila tady nic předkládat:) Jinak dřív jsem chodila se staženými vlasy..ale já se strašně málo potím..a poslední dobou je mi fakt příjemnější mít ty vlasy rozpuštěné..časem se to třeba změní..ale teď i běhat ven chodím s rozpuštěnými:)

      Vymazat
  14. taky ted cvičím:) nevidím teda zatím žádné změny a to cvičím káždý den 20minut. Jak dlouho už cvičíš? Máš dokonalý bricho!!

    OdpovědětVymazat
  15. Máš moc krásnou postavu, takovou bych taky chtěla. Můžu ty cviky dělat, i když doma nemám ten míč? A když ty cviky budu dělat každý den, dostaví se do měsíce a půl výsledky? Díky ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.