pondělí 11. října 2021

Halloween make-up

 Krásný den, 

myslím, že většina z vás tuší, jak moc mám ráda Halloween a vše co s ním souvisí. Kromě zdobení domu mě baví i vymýšlení masky a k tomu náležící make-up. Letos jsem si pro vás připravila poměrně jednoduchou variantu a to líčení ala Cruella De Vil. Velká výhoda této masky je podle mě fakt, že ji dokážete lehce složit i z toho co máte doma a jediné co k tomuto kostýmu potřebujete je odpovídající dvojbarevná maska vlasů. Vybrat si navíc můžete z několika typů líčení, neboť Cruella je jinak nalíčená v kreslené verzi, lehce jinak vypadá i ve filmu 101 dalmatinů z roku 1996 a odlišný make-up má i v posledním filmu z letošního roku jménem Cruella. Já jsem si vybrala líčení z kresleného filmu, kde má zelené oční stíny. Možností jak se tato postava nalíčit je tedy spousta, záleží jen na vás a vaší představivosti. 



A co pro Cruellu potřebujete? Ideálně pokud seženete dvoubarevnou paruku, která je pro ni typická. V nové filmové verzi má mikádo a dokonce ofinu, ale já chtěla zůstat u klasiky. Chybět by vám neměla pro postavu typická špička (koupíte v obchodě s kostýmy a v tzv. ptákovinách) a také rudé vysoké rukavice, ladící se rtěnkou. Zbytek snadno pořídíte z toho, co máte doma. Ideálně elegantní šaty na tenká ramínka zkombinované s kožichem, případně ještě nad kolena vysoké kozačky. 


Co se týče make-upu, stačí vybrat do jaké Cruelly se chcete stylizovat a poté vybrat barvu stínů. Já používala paletku Urban Decay Naked Wild West, která obsahuje dva zelenkavé odstíny. Jako základ jsem použila ten tmavší, zeleno modrý s názvem Tex a ten jsem pak vrstvila se světlejším odstínem jménem Bud. Pod obočí pak přišel nejsvětlejší stín Standoff. 





Až po nalíčení očí jsem aplikovala klasický make-up a to kvůli možnému opadávání stínů, vzhledem k tomu, že jsem je vrstvila. Výběr make-upu pak byla jasná volba. Už roky používám Mac Studio Fix Fluid, zmatňující make-up s plným krytím, na který se lze 100% spolehnout. Nedělá žádné čmouhy, drží i bez báze až do večera a vypadá velmi přirozeně. Po jeho zapudrování jsem na lícní kosti nanesla tvářenku Powder Blush v odstínu Desert Rose




K líčení patří i umělé řasy, které můžete a nemusíte doplnit černou linkou. K nalepení řas vždy používám spolehlivé lepidlo Duo Ardell, díky kterému řasy vydrží držet na víčku až do noci. Pro lepší vzhled řas doporučuji použít lehce kleštičky a poté ještě řasenku Barry M-That's How I Roll. Ta řasy krásně zvýrazní a spojí umělé trsy s pravými řasami. Nalepovací řasy jsem vybrala od značky Bloom Natural, které jsou vyráběny z přírodních lidských vlasů, perfektně sedí na oku a jsou lehoučké. Lepidlo stačí nanést na lem řas a par vteřin počkat. Až poté lepíte na oko. 


Posledním detailem je rudá rtěnka, která je pro Cruellu typická ve všech jejich provedeních. Tedy červená rtěnka k ní prostě patří a nemůže chybět v jí inspirovaném Halloween kostýmu. Já jsem vybrala odstín, který mi přišel postavě nejbližší a to je MAC CosmeticsRetro Matte Liquid Lipcolour v odstínu Feels so Grand. Pokud nemáte s tekutými rtěnkami velkou zkušenost, určitě nejdřív doporučuji tvar rtů obkreslit tužkou. Aby rtěnka co nejdéle vydržela a neobtiskávala se na zuby, stačí vzít papírový kapesníček, přiložit na rty a ty pak přes kapesník přepudrovat klasickým pudrem. Uvidíte, že vám rtěnka vydrží o moc déle a navíc se nebude rozpíjet. 


Snad se vám můj jednoduchý návod líbil a třeba ho využijete jako inspiraci na Halloween který si moc doufám užijete naplno:)
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Dobrý večer nebo noc.
    Nevím jestli slečno nebo mladá paní.
    Když máte tak fundované hodnocení k róbě a účesu paní Gottové na Slavících tak jak na články nereaguji tentokrát se musím zeptat.
    Jaké je vaše vzdělání v oblasti módy?
    Děkuji za odpověď.
    Martin 😎

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.