sobota 1. srpna 2020

Letní make-up & Jak si vytvořit pihy

Krásný den
Často se mě ptáte, jak tvořím své umělé pihy. Tak jsem se rozhodla vám svůj postup popsat a spojit to i s návodem na oblíbený letní make-up. Vím, že hodně žen v létě upouští od své klasické make-up rutiny. Což chápu, komu by se chtělo v létě, v parnu chodit v těžkém líčení. Já sama většinou používám trochu lehčí a méně krycí make-up, také tolik nepoužívám linky a naopak si víc hraju s bronzerem a odlesky.

Letní líčení je tak pro mě především o řasách, tvářence a nejlépe trochu lesklých očních stínech.
A jak tedy na mé oblíbené pihy a letní make-up? Mrkněte na fotky.





Na umělé pihy budete potřebovat hnědý matný stín. Nejlépe v odstínu vašeho obočí. Díky tomu, budou pihy působit přirozeně a nebudou pro vaší pleť až příliš výrazné. Stín stačí naškrábat do mističky nebo do prázdné paletky. Zkusit můžete třeba NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder, který obsahuje dva pudrové stíny. Vzniklý prášek postříkáte fixačním sprejem na make-up. Zkuste třeba Makeup Obsession Matte Fix. Pak už jen stačí namočit do stínu kartáček na řasy a opatrně rozstřikovat po obličeji. Pokud si děláte pihy poprvé, vyzkoušejte si sílu rozstřiku na ruce. Je důležité, stříkat pihy frontně proti obličeji, aby to nebyly široké stříkance, ale drobné jemné pihy.






Pokud vám ještě můžu dát pár tipů:
-Pihy vypadají líp, když je máte ze dvou podobných odstínů. Jsou přirozenější.
-Doporučuji je stříkat vždy až na úplném konci líčení. Musíte mát nalepené řasy a vše dodělané, jinak si je lehce smažete.
- První nástřik vždy zkuste na ruku. Mohli jste kartáček namočit moc a udělá vám to na obličeji velké stříkance.
-Pozor na sluneční brýle, pihy na nose vám zaručeně rozmažou.
- Když máte pihy nastříkané, nezapomeňte obličej ještě postříkat fixačním sprejem pro větší jistotu.
- Myslete na to, že je dobré se obličeje po nástřiku vůbec nedotýkat. Bohužel se zvlášť v horku snadno rozmažou.
- Kromě nosu pihy nastříkejte i lehce nad pusu, na čelo a tváře. Vypadají uvěřitelněji.

Na své oblíbené letní líčení jsem ještě použila velmi lehký make-up s jemným krytím
Clinique Even Better Glow. Je jemně rozjasňující, má SPF 15 a dodává pleti celý den hydrataci. Dokáže krásně sjednotit pleť a zakrýt viditelné nedokonalosti.





Obličej je před aplikací pih také dobré zapudrovat. Déle vám díky tomu vydrží. Zkuste třeba
Lancôme Belle de Teint s matným finišem, který kryje rozšířené póry a nerovnosti pleti. Navíc má krásný saténový finiš a nezatěžující složení.



Velkým překvapením pro mě byl produkt Maybelline Tattoo Brow. Jelikož mi došel můj obvyklý stín na obočí, rozhodla jsem se vyzkoušet tuhle sadu, na kterou jsem viděla reklamu. Maybelline není moje obvyklá značka. Naposledy jsem u ní koupila řasenku přes x lety. Ale tahle pomáda na obočí je geniální. Pokud každé ráno pracně dokreslujete svoje vytrhané obočí, tak z tohoto budete vážně nadšené. Nejen že má skvělou výdrž a na obličeji vydrží celý den, ale obočí se vykresluje velmi snadno a vypadá opravdu přirozeně. V balení je i štěteček. Není vůbec špatný, pokud zrovna doma jiný nemáte. Já mám velmi drobný štětec z Mac a jsem s ním moc spokojená.




Na oči jsem použila krásnou paletku Physicians Formula Shimmer Strips. V létě si hodně užívám odlesků a třpytivých efektů, takže tahle paletka byla jasná volba. Má příjemnou pigmentaci, i když bych se nezlobila za silnější, s očním primerem dobře drží a barvy jsou podle mě uživatelsky dobře nakombinovány. Balení by ovšem mohlo být trochu kvalitnější a aplikátor v balení ani nezkoušejte použít.





Posledním mým oblíbeným letním produktem jsou samozřejmě řasy. Jak jsem psala, linky teď používám o dost méně a oči teď raději zvýrazňuji pomocí řas. S těmi od Ardell Wispies
jsem moc spokojená. Mají velmi ohebný proužek, takže pěkně přilnou k oku, mají pro mě i vyhovující délku, takže je nemusím zkracovat a najdete u nich přirozené i velmi výrazné řasy.



Samozřejmě nemůžu nezmínit legendární lepidlo na řasy Ardell Duo. Nemá smysl zkoušet jiné, protože tohle je opravdu to nejlepší, čím můžete řasy lepit.

A co vaše oblíbené letní líčení pro horké dny?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.