čtvrtek 28. května 2020

Tipy na péči o oční okolí




Krásný den všem.

Říká se, že věk o nás jako první prozrazuje naše oční okolí. Vějířky vrásek kolem očí dávají na vědomí, kolik smíchu i smutku jsme si v životě užili a je to jedna z nejčastějších oblastí, která se řeší na estetických klinikách. Nejlepší a nejlevnější cestou je každopádně prevence, která je taky tím nepřirozenějším způsobem, jak vráskám zamezit. Oční okolí má totiž několikanásobně tenčí kůži než jinde na obličeji. Je zranitelná, citlivá a úbytek kolagenu je kolem očí bohužel nejrychlejší. Určitě jste v pubertě taky mávaly rukou nad doporučením maminek, jak se máme vždy před spaním odličovat. Jak to máme dělat jemně a řasenku nikdy agresivně nedrhnout z oka. Protože i to, jak jemně nebo drsně provádíme odlíčení má na kůži kolem očí a následný výskyt vrásek vliv.



Proto je tak důležité mít doma kvalitní péči v podobě krémů a sér, které pomůžou oddálit nástup vrásek. Pokud váháte, jaký krém pro tuhle specifickou oblast vybrat, musíte si nejdřív stanovit vás cíl. Pokud chcete zamezit především otokům a kruhům, vyberte lehkou gelovou konzistenci na bázi vody. Pokud už bojujete proti jemným linkám a existujícím vráskám, zvolte hutnější konzistenci a hledejte ve složení např. aktivní peptidy, retinol, vitamín A či kyselinu hyaluronovou. 
I já mám pár svých oblíbenců, kterým důvěřuji a které vám mohu s klidným svědomím doporučit. 

Spolehlivý pomocník:

Estée Lauder Advanced Night Repair
Zatím nejdéle používám tento regenerační krém proti vráskám a otokům. Krém má lehkou gelovou strukturu, velmi dobře se vstřebává a kuže kolem očí je díky němu hydratovaná a vyživená. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a antioxidanty. Já ho používám ráno a večer a už roky jsem s ním spokojená. Kůže je dobře vyživená, hydratovaná a zatím bez hlubších vrásek. Krém by měl bojovat i proti tmavým kruhům a chrání i před umělým zářením elektronických zařízení.



Beauty Roller:

Najít samotný krém který vám účinkuje je super, ale pokud můžete zvýšit jeho účinnost, tak proč toho nevyužít. Já jsem už kdysi pro aplikaci krému používala roller, a kdybych ho nenechala na hotelu, jistě bych ho využívala do teď. Když začali v Notino prodávat válečky z přírodního kamene, hned jsem po něm zase zatoužila. Masážní váleček Crystallove 3D Rose Quartz Teeth Roller je z přírodního křemene. Výborně si drží chladnost kamene, a proto je masáž super příjemná a váleček ani nemusíte dávat do mrzáku, jak se často doporučuje.



Váleček se používá pro zapracování krému do pleti i pro lepší účinek pleťových masek. Prokazatelně podporuje proudění lymfy a a pomáhá proti otokům, kruhům pod očima i pro jemným vráskám. Já jsem vybrala speciální váleček s drážkováním. Oproti tomu, co jsem měla, je na pleti víc cítit, tak mám i vnitřní pocit, že účinkuje silněji:)

Každopádně kromě klasického krému s ním zapracovávám i oční krém. Ráno vám pomůže s otoky, kůže kolem očí je vypnutější a bez kruhů.

Pokud masážní váleček ještě nemáte, mohu jen doporučit. Možná si říkáte, že na používání stejně nebudete mít čas, ale věřte mi, že si ho s radostí uděláte. Není nad to, mít svůj pleťový rituál. A nezapomeňte, pro optimální výsledky je nutné masírovat pleť alespoň 10 minut. Velký váleček je na obličej a krk a malý váleček na oční okolí.



Rychlá hydratace:

Ale zpátky k péči. Pokud hledáte extra lehoučký hydratační krém, zkuste tuhle skvělou záležitost od Clinique. Gel Clinique Moisture Surge Eye na bázi vody obnovuje pleti vlastní hydrataci, intenzivně ji vyživuje a hodí se i pod make-up. Mě baví hlavně v létě, kdy mám občas kůži kolem očí podrážděnou od sluníčka a tento gel ji ihned zklidní a vyživí. Dá se použít jako 5minutová maska. Perfektně se navíc doplňuje s pleťovým krémem Clinique moisture surge. 



Pigmentové skvrny:

Jestli máte stejně jako já problém s pigmentovými skvrnami, zkuste tuhle novinku od Bioderma. Zesvětlující sérum Bioderma Pigmentbio C-Concentrate používám v oblasti očí, protože je to jediné místo, kde se mi ze sluníčka objevují skrvny. Působí preventivně před hromaděním melaninu, ale můžete s ním odstranit i již existující pigmentace. Používám ho na noc a minulý rok mi po létě dost pomohl. Letos ho použiju jako prevenci, tak jsem zvědavá na účinek. Sérum kromě své hlavní dovednosti i vyživuje a rozjasňuje pleť.



SOS tip:

A poslední tip míří na moji nejoblíbenější masku na oční okolí. Patches vyrábí strašně moc značek a já jich už vyzkoušela hodně. Jedny z těch nejlepších jsou Institut Esthederm Lift & Repair Eye Contour LiftPatches. Jedná se o vypínací masku v podobě náplasti a je to okamžitá vzpruha pro unavené oči. Ihned minimalizují kruhy a otoky pod očima, zároveň pleť regenerují a hydratují. Já je mám uložené v lednici, a když ráno vstanu a vypadám katastrofálně (málo spánku, stres) tak mě vždycky zachrání. V boxu najdete 10 balení a každé obsahuje dvě náplasti. Z okamžitého výsledku budete nadšení.

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

2 komentáře:

  1. Ty masážní válečky teď doslova válejí na instagramu. Líbí se mi ale mám pocit, že je to jen další skvělá věc, kterou mají všichni, protože ji mají všichni. Trochu se bojím do toho investovat, aby to nakonec nebyla jen další, s prominutím blbost, co se mi válí doma.

    OdpovědětVymazat
  2. Och, ten beauty roller vyzerá úžasne. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.