středa 22. dubna 2020

Pleťové masky do karantény

Krásný den.
Na podzim jsem vám psala o pleťových maskách pro chladné období a teď jsem vám připravila jarní edici. Zaměřila jsem se tedy na to, co vaše pleť teď na jaře potřebuje a jak jí to co nejlépe dodat pomocí masek. Navíc, hodně z vás chce využít karanténu a pečovat o sebe trochu víc než obvykle, když je na to čas. Každá maska se zaměřuje na něco jiného, tak pevně věřím, že si z mého seznamu vybere každý.





Proti vráskám
Mám tu pro vás i obvyklé masky, na hydrataci či čistění, ale chtěla jsem vyzkoušet i něco zajímavější a maska obsahující sérum proti stárnutí mě dost zaujala. Maska Holika Holika Magic Baby Pet je určená pro omlazení pleti a její zkrášlení.







Jedná se o klasickou sheet masku. Tedy látku (pláténko) napuštěnou účinnou látkou. U této masky jde konkrétně o hydrolyzovaný extrakt kolagenu, který slouží ke zpevnění pokožky. Obsahuje také niacinamid, který má rozjasňující účinek a hyaluronové složky pro zvláčnění pokožky. Střih masky je velmi dobrý, perfektně se díky nástřihům přizpůsobí pleti a můžete s ní klidně běhat po bytě. Z obličeje vám určitě nespadne. Stejně tak otvory na oči i pusu sedí velmi dobře. Maska byla dobře nasáklá účinnou látkou, v obalu skoro nic nezbylo. 
Po sundání masky je pleť hladká, hydratovaná, rozzářená a krásně vypnutá. Je trochu škoda, dávat si ji v karanténě, když výsledek nikdo neuvidí. Ale aspoň víte, jakou masku použít, než půjdete s přáteli poprvé ven. Těžko po jednom použití vidět i účinek na vrásky. To by šlo až po častější aplikaci. Ale pleť dobře vypne a vyhladí, což je účinek, o který určitě stojím nejen já. 



Hydratace a regenerace
Pro vyživení pleti jsem vybrala produkt Brazil Keratin Collagen Mask. Jedná se o výrobek české značky, která zpracovává brazilský keratin. Na masku jsem se hodně těšila, protože obsahuje zvýšené množství kolagenu a množství živin je prý až 10x vetší než u běžných sheet masek. Poměr přírodních látek má navíc pleti dodávat svěžest, navracet pružnost i čistit póry.



Já jsem ovšem z masky na rozpacích. Běžné kolagenové masky se dobře přizpůsobí obličeji a pěkně na tváři drží. Tato maska je velmi nepoddajná a vůbec mi nechtěla přilnout na tvář. Otvory na oči i pusu jsou úplně špatně a střih celkově vůbec nesedí. Navíc už když jsem ji vyndala z obalu, se mi roztrhla na jedné straně. Tím, že je poměrně tlustá, je i těžká a proto se ihned rozdělila v místě otvoru na oko. Po chvíli neúspěšné aplikace se mi roztrhala na kusy. Abych mohla popsat alespoň nějaký dojem, tak jsem tedy aplikovala jednotlivé kusy. Na kůži maska příjemně chladila, a pleť je po sundání příjemně hydratovaná a vyživená i na suchých místech. Značka by ovšem měla zapracovat na tom, aby byla maska aplikovatelná na obličej v jednom kuse a alespoň trochu držela.

Černé tečky
Po zklamání z kolagenové masky mám pro vás naopak příjemné překvapení z celého testování. A tím jsou Holika Holika čistící náplasti proti černým tečkám. Kdysi jsem si podobné pásky kupovala od různých značek a nikdy to nepomohlo. Přiznávám, že jsem tento produkt chtěla vyzkoušet spíše z hecu, než že bych byla přesvědčená o jeho reálné funkci. Ale opak je pravdou. Jsem z těchto náplastí úplně nadšená.




Balení obsahuje 10 kusů. Aplikují se na vyčištěný a navlhčený nos (případně bradu). Pásek díky nástřihům dobře přilne a po 15 minutách ho můžete sundat. Mě náplast dokázala opravdu vyčistit póry, což bylo vidět i na sundané náplasti. Fotku jsem vám nepřidala, protože mi to nepřijde vizuálně příjemné. Ale výsledek byl ohromující. Pásek byl plný černých teček. Zanešené póry jsou samozřejmě dlouhodobou záležitostí, takže aplikaci musíte opakovat a podnikat i další kroky. Jelikož pásky vytáhnout jen určité množství teček, které jsou otevřené a navíc na povrchu. Můj tip na lepší výsledek je, provést nejprve peeling pleti, poté obličej napařit, ať už párou či horkým ručníkem a nakonec aplikovat náplast. Po jejím sundání musíte navíc póry uzavřít. Na to dobře fungují třeba tonika. Za mě tedy skvělý fungující produkt za super cenu a mohu jen doporučit, pokud vás trápí černé tečky stejně jako mě.


Čištění pleti
Pro čištění jsem vybrala legendární masku Glam Glow SuperMud. Jedná se o nejznámější produkt této značky, který má čistit póry, odstraňovat toxiny a odumřelé buňky a celkově zlepšovat stav pleti.
Maska obsahuje kaolin, aktivní uhlí, mix 6 kyselin a listy eukalyptu.




Maska se aplikuje v tenké vrstvě na vyčištěný obličej. Já ji dávám především na mastící se T-zónu. Není mi úplně příjemná její vůně, cítím především mátu, ale dá se to zvládnout. Po nanesení poměrně rychle zasychá, a začíná jemně štípat. Není to nic hrozného, ale pokud máte hodně citlivou pleť, tak bych tuhle masku úplně nedoporučila. Po 20 minutách jsem masku smyla a pleť byla super čistá, póry byly stažené a méně viditelné. Nebyl to špatný účinek, ale to vám poskytnou i levnější masky. Produkt mě přesvědčil o své účinnosti ve chvíli, kdy jsem ho aplikovala na již vzniklý pupínek. Toho vás dokáže skvěle zbavit a zmírnit či urychlit hojení. V této oblasti se maska stala zcela nepostradatelnou i přes vyšší cenu.


Peeling
Poslední maska kterou jsem vyzkoušela je peelingová maska Earth Beauty Mud od Tony Moly. Jedná se bavlněnou masku s vrstvou bahna. Přírodní složky obsažené v bahně vstřebávají nečistoty a mají zároveň exfoliační účinek.




Maska je ze dvou kusů, kvůli lepší aplikaci. Poté co z ní sundáte ochranou vrstvu sedí na obličeji poměrně dobře. Po 40 minutách musíte masku postupně sloupávat od uší k nosu. Pleť je po sundání vypnutá, sjednocená, póry jsou stažené. Výborně se hodí pro čištění pórů a pro problematickou a mastící se pleť. S výsledkem jsem byla hodně spokojená.

A co vaše oblíbené pleťové masky? Pečujete v době karantény o pleť více?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.










1 komentář:

  1. Děkuji za článek, já jsem k sheet maskám skeptická, prtože mi to přišlo jen jako další trend. Ale určitě jich pár zkusím. Právě mám pásky na odstranění černých teček, obyčejné od nivea co jsem našla v obchodě a tak jsem si řekla proč nezkusit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.