středa 1. dubna 2020

Novinky Kerastase - péče proti padání vlasů

Krásné den všem,
ještě než se odehrály všechny ty změny s karanténou, měla jsem vám představit novou řadu vlasové kosmetiky od Kérastase. Spolupracuji s nimi už dva roky, od doby co jsem přešla z hnědých vlasů na blond. Byla jsem tváří jejich řady Blond Absolu a naprosto spoléhám na jejich produkty v péči o moje silně odbarvenou hřívu. Myslím, že právě díky této značce a salonní péči se ta péče dost daří a jsem za to moc ráda.

Jejich nová řada Genesis, je zaměřená na nadměrné padání vlasů, což čas od času trápí každou z nás. Já to řeším hlavně po zimě, kdy jsou vlasy oslabené a v tomto období se jim vždy snažím dát speciální péči. Genesis je speciálně vyvinuta tak, aby vlasům navracela sílu a zamezuje i lámání vlasů. Klíčovou ingrediencí jsou kmenové buňky plesnivce alpského (Protěž alpská). Tato horská květina vyniká ve schopnosti hydratovat vlas a bojovat s jeho lámavostí. Kořen zázvoru zase podporuje mikrocirkulaci vlasové pokožky a brání vlasy před vnějšími agresory.  Aminexil zase pomáhá udržet vlas silný a zdravý v jeho růstové fázi. Takže pokud máte taky období, kdy padání vlasů řešíte, tahle řada by vám určitě neměla uniknout.


Ale představím vám jednotlivě všechny produkty, které jsem vyzkoušela:)




Šampon Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant
Hydratační a revitalizační šampón šetrně čistí pokožku vlasů a vytváří zdravé prostředí pro jejich růst díky podpoře mikrocirkulace. Snižuje lámavost vlasů a zabraňuje jejich cuchání. Šampon má výraznou květinovo-ovocnou vůni, lehkou gelovou konzistenci, která silně pění a lehce se vymývá z vlasů. Ty jsou po několika umytí silnější se zacelenými konci.



Maska Kérastase Genesis Masque Reconstituant
Posilující maska pro oslabené vlasy se hodí jako krok navíc v běžné péči. Má konzistenci našlehaného másla, takže na vlasech dobře drží a nestéká. Maska pomáhá kromě padaní vlasů i proti jejich řídnutí, snižuje lámavost a zacuchání. Mě navíc dokáže pěkně zacelit konečky, které jsou zničené odbarvováním. Po nanesení do mokrých vlasů je fajn, zabalit hlavu do teplého ručníku.
Stačí, když ho dáte chvíli nahřát na topení. Produkt se pak lépe vstřebá. Jediné co mi vadí, že značka nedělá větší balení masek. Musím je pořád dokupovat.


Kérastase Genesis posilující sérum
Jeden z mých nejoblíbenějších produktů z nové řady je sérum proti lámavosti vlasů. Séra od této značky mám všeobecně hodně ráda a i tento produkt mi svým složením vyhovuje. Nanáší se na suchou, nebo ručníkem vysušenou pokožku. Já ho používám poté, co si umyju vlasy a vysuším je fénem. Aplikátorem se nanese na kůži a masáží se jemně zapracuje. Sérum podporuje růst vlasů, zklidňuje podrážděnou pokožku a vyživuje vlasová vlákna, díky čemuž vlasy tolik nepadají.
Abyste viděli ten správný výsledek, měl by se používat více než 6 týdnů. Sérum se doporučuje i v případě vypadaní vlasů, které je způsobeno hormony.



Posilující kondicionér pro řídnoucí vlasy Genesis Fondant Renforçateur doplňuje účinky šamponu.
Tento produkt má o trochu hustější konzistenci než jiné kondicionéry od stejné značky. Je dobré ho trochu víc naředit vodou a udělat z něj emulzi. Lépe tak drží na vlasech a víte, kam jste ho nanesli. Vůně je poměrně silná, ale příjemná. Už po spláchnutí máte dojem, že jsou vlasy pevnější. A tento pocit zůstává i po vyfénování. Konečky jsou zacelené a vlasy vyživené, ale ne zatížené. Hodí se i pro jemnější vlasy, nebo silně odbarvené.


Posledním produktem, který jsem mohla vyzkoušet je Kérastase Genesis Défense Thermique.
Jedná se o termoochranné sérum, které celou řadu doplňuje. Já termo produkty používám při každém fénovaní. Za prvé si vlasy nepoškodíte teplem a za druhé je i výsledná foukaná daleko povedenější. Vlasy jsou uhlazené, lesklé, ale ne zplihlé. Tento produkt chrání vlasy až do 220°C. Takže ho můžete použít i při žehlení nebo kulmování. Má stejnou vůni jako zbytek řady a vlasy díky němu voní celý den. Navíc zabraňuje zacuchání, což se hodí především pro suché a zničené vlasy.



A co vy a padání vlasů? Máte na pomoc nějaký oblíbený produkt?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.


1 komentář:

  1. S padanim vlasov nemám nejaký problem, ale táto rada sa mi páči. Značku Kerastese nepoužívam, no tu sa mi zapáčilo najviac to termoochranné sérum. Mojim vlasom by určite prospelo pri žehlení.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.