sobota 29. února 2020

Testování značky Emma Hardie

Krásný den všem.
Určitě víte, že mě baví testovat nové kosmetické produkty, ale je pravda, že jsem, co se týče značek poměrně konzervativní a držím se určitého okruhu kosmetiky, která mi přijde velmi kvalitní, prověřená a odpovídající mému životnímu stylu. Mám tedy svoji sféru favoritů, ale snažím se alespoň jednou za čas udělit šanci značce, která je trochu mimo můj běžný výběr. Což je i případ britské značky Emma Hardie. Před několika lety její produkty doslova zažily boom a vychvalovaly je všechny blogerky a youtuberky a přiznávám, že jsem chtěla počkat, až to nadšení trochu poleví a vyzkoušet to ve chvíli, kdy už nebudu ovlivněnou tou virtuální fame-bublinou.





Chtěla jsem vyzkoušet ten nejznámější produkt, kterým se značka alespoň v mých očích hodně proslavila, tedy Moringa Cleansing Balm, ale zároveň i produkty o kterých nebylo z recenzí tolik slyšet.

Značka jako taková je velmi uznávaná pro své patenty a inovativní přístupy k dosažení pevnější, zdravější a vypnutější pleti bez použití drastických chemických látek. Značka je zároveň cruelty free, což určitě oceňuji a věřím, že i většina z vás.

Takže jak na mě produkty této anglické značky zapůsobily a stojí za vaší investici?

Jako první začnu produktem který jsem již zmiňovala a díky kterému jsem značku i objevila.
Hloubkově čistící balzám Moringa Cleansing Balm je jednoznačně nejvíc kultovním výrobkem a proto jsem od něj měla poměrně velká očekávání. Už na začátku musím říct, že mě nezklamal, i když k němu mám pár drobných výtek. Ale vezmeme to od začátku. Balzám je určen pro hloubkové čištění pleti, pro odlíčení voděodolného make-upu, ale zároveň vyživuje pleť, navrací ji  přirozenou rovnováhu a dokáže vyhladit jemné linie vrásek.




Balení:
Obal mě musím přiznat moc neoslovil. Jedná se o poměrně těžkou a velkou nádobu, kterou si určitě nevezmete na cesty a přijde mi tím dvojitým plastovým pláštěm zbytečně monstrózní. Jednoduchý zlatý design mě jinak přijde v pohodě, jen mi trochu připomíná jiné značky. Klidně bych ocenila něco trochu více originálního.

Složení:
Moringový olej, který čistí a minimalizuje póry.
Oleje z hroznových jadérek a sladkých mandlí.
Ěterické oleje z pomeranče, neroli, mandarinky, jasmínu a růže pro hydrataci pleti.
Vitamin E a C.



Dojem:
Co mi přijde jako super nápad je to, že v balení najdete kvalitní žínku na smytí balzámu z pleti. Z jedné strany je žínka mušelínová a z druhé je kvalitní mikrovlákno. Neplýtváte tedy odličovacími tamponky a ani žínku nemusíte samy shánět. Možná drobnost, ale mě naprosto vyhovuje, že nedělám další odpad. 

Samotný výrobek má gelovitou konzistenci a obsahuje mini částečky, které připomínají velmi jemný peeling. Po smíchání s vodou se jeho textura zjemní a velmi dobře se smyje z obličeje přiloženou žínkou. Vůně mě na první přivonění neoslovila. Je velmi citrusová a to nevyhledávám, ale poměrně rychle jsem si zvykla a beru to jako poznávací znamení všech EH produktů. Především na mě ale zapůsobil účinek balzámu. Proto jsem nejen vůni (ale i obal) vzala na milost. Pleť je po vyčistění krásně vypnutá (ale ne vysušená), hydratovaná, sjednocená. Hodí se pro mastnou i suchou a citlivější pleť. Mě osobně přijde škoda použít ho na samotné odlíčení od make-upu, takže ho používám pro druhé očištění a pleť je díky němu bez pupínků a dalších neduhů, které jí můžou po nedostatečném čištění potkat. Za mě je to produkt, ke kterému se budu vracet a stává se součástí mé péče o pleť.

Tip: balzám se dá použít i jako celonoční maska (doporučuji), na výživu rtů a péče o lokální vyrážky.



Protože jsem se hodně zaměřila na čištění pleti, chtěla jsem zkusit i další krok, který značka EH nabízí. A to je Emma Hardie Exfoliační tonikum pro rozjasnění pleti.



Proč byste vlastně měli exfoliační tonika používat?
Díky svému složení vyhlazují texturu pleti.
Podporují tvorbu kolagenu.
Pomáhají následné péči dostat se hlouběji do pokožky.
Dokážou sjednotit barevný odstín pleti.

Balení:
Tonikum je v rozstřikovači což oceňuji, protože jsem u jiných značek viděla balení tonika v rámci kosmetických polštářků, což je opět zbytečný odpad. Produkt se před použitím protřepe a funguje naprosto v pořádku. Místo vatového tamponku ho stříkám na pratelný bavlněný a produkt funguje stejně.

Složení:
Sytenol- přírodní forma retinolu
Enzymy z granátového jablka
Aloe Vera, výtažek z kopřivy
Veganské složení



Dojem:
Tonikum jsem používala ráno i večer po dobu několika týdnů a největší dojem na mě udělalo to, že byla pleť po použití dokonale barevně sjednocená, vypnutá a úžasně hladká. Připravená na další péči i líčení. Póry jsou po použití stažené, takže i make-up působí lépe a na rozdíl od produktů jiných značek, nevysušuje vůbec pleť. Což byl důvod, proč jsem hledala jiné tonikum, než to které jsem měla doma a našla právě tohle od Emma Hardie.

Posledním produktem který jsem vyzkoušela je výživný krém Emma Hardie Midas Touch.



Ten je v podstatě finálním krokem po předchozím čištění a má pleti zajistit intenzivní hydrataci a výživu. Také zlepšit elasticitu a vyhladit jemné vrásky.

Balení:
Krém je ve stejně těžké nádobě jako balzám. Opět mi přijde zbytečně těžká, na druhou stranu chápu to, že dvojité oplášťování může chránit složení ingrediencí uvnitř.

Složení:
Kyselina hyaluronová a hyaluronové výplně- udržují pleť hydratovanou
Avokádové peptidy- mají vyhlazovací a zpevňnující účinky
Kmenové buňky z protěže alpské- ravitalizují pleť
Polymery z mořských řas- pružnost a jas pleti
Veganské složení



Dojem:
Denních krému jsem vyzkoušela opravdu hodně, takže je poměrně náročné na mě udělat dojem. Midas Touch je lehounký krém s lehce gelovitou strukturu. Je velmi lehký, rychle se vstřebá a pleť zanechává ihned sametovou, jemnou a přitom zcela vypnutou a rozzářenou. Pokud potřebujete hutnější krém, tak to nebude nic pro vás. Tohle je opravdu jeden z nejlehčích krémů které jsem kdy zkoušela. Perfektně vypne pleť před nanesením make-upu dokáže ji hydratovat na celý den. Na mě krém velmi zapůsobil a ráda se k němu zase vrátím. Vůně je o trochu jemnější než u předchozích produktů, což mi taky velmi vyhovuje. Takže jestli hledáte lehký krém, který dodá výživu vaší pleti (ať už je smíšená, mastná, citlivá či probematická), tohle by mohla být i pro vás trefa do černého. Jelikož ho mám pár týdnů, nejsem zatím schopná říct, jestli dokáže vyhladit jemné vrásky. Na to ho musím používat o něco déle. Ale i tak jsem s výsledky moc spokojená.


A co vy a značka Emma Hardie. Znáte ji? Případně máte vyzkoušený nějaký produkt?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.