pátek 20. března 2020

Stylová tuhá mýdla

Krásný den všem, snad se vám v aktuální situaci vede co nejlépe to jde. Sama se nechci zabývat jen koronavirem, tak jsem si pro vás připravila pár oddychových článků, u kterých si můžete odpočinout:)

A dneska si dáme trochu kosmetiky.
Víte, že klasická tuhá mýdla hlásí návrat v plné kráse? Ano ano, pumpičky už neletí a začínají je opět nahrazovat kvalitní mýdla věhlasných značek. Jaké jsou vlastně jejich výhody a proč byste se k nim měli vrátit i vy?

- Je ekologické, zbyde po něm jen voskovaný papír, na rozdíl od plastové láhve s pumpičkou,  která se nedá kompletně zrecyklovat.

- Jsou vytvořeny z prvotřídních ingrediencí

- Dobře se s ním cestuje, nemusíte řešit že se vám někde vylije, nebo že nesmí jako tekutina na palubu.

- Můžete jím ovonět šuplíky s prádlem.

- Jsou nadčasová a elegantní a hodí se jako dárek.

Navíc je spoustu speciálně zaměřených mýdel. Na suchou pleť, hydrataci, čištění pleti nebo jako podpoření vůně luxusného parfému. Vybere si prostě každý. A která mýdla vám mohu odporučit k pořízení? Jdeme na to mrknout.



Detoxikační a čistící 

Jako hloubkově čistící mýdlo vám mohu doporučit Tołpa Spa Bio Anti Stress.
Mýdlo obsahuje přírosní rašelinu, esenciální oleje z levandule, pelargónie či šalvěje. Má uklidňující vůni, jemně pění a zbavuje kůži všech nečistot.


Do stejné kategorie patří i po dobré zkušenosti opakovaně koupené Schmidt's Activated Charcoal.
Tento produkt obsahuje aktivní uhlí a bambusový peeling, takže se výborně hodí a jemnou exfoliace. Hodně pění ale nevysušuje a pleť je po použití hydratovaná.



Pro muže

Nezapomínám samozřejmě ani na pány. Samozřejmě chápu, že budou preferovat trochu jiné vůně než my ženy, proto jsem vybrala vůni tabáku, ze stejné řady pánské kosmetiky. Předpokládám, že si ji oblíbí i mnoho žen, stejně jako já. Je to lehce kořeněná vůně, kde se mísí aroma tabáku, levandule a santalového dřeva.
A pánové zároveň mohou zkusit kostku mýdla na holení, která může nahradit neekologické balení holicí pěny.



Luxusní 
I velké high fashion značky mají svoje kolekce mýdel. Můžete si je koupit buď k parfému stejné značky a vůně, jako dárek či k provonění skříně. Samozřejmě si jimi můžete dělat radost i v koupelně:D Meze se nekladou. Já jsem vybrala dámské mýdlo Prada a pánské Hermès.

K parfému Prada La Famme si můžete pořídit tělové mléko, sprchový krém, nebo právě tuhé mýdlo Prada La Famme. Budete tak mít svůj oblíbený parfém pořád kolem sebe a navíc použitím více produktů stejné vůni, posílíte jeho výdrž. Vůně tedy odpovídá složení parfému. Je orientální, květinová a obsahuje vanilku, plumérii, ylang-ylang a můj oblíbený vetiver. V krásné krabičce najdete dvě zvlášť zabalené kostky a určitě se hodí jako krásný dárek.




Jako protipól jsem vybrala doplněk k pánskému parfému Terre d’Hermès tuhé mýdlo. Jeho vůně je kořeněná, dřevitá a obsahuje mech, pomeranč, grep či cedr a vetiver.


Extra vyživující
Ačkoliv dřív měla tuhá mýdla pošramocenou pověst ohledně vysušování pleti, některá se svým složením hodí i pro atopickou pokožku. Ultra vyživující mýdlo Avène XeraCalm A.D. je toho skvělým důkazem. Hodí se pro suchou i ekzematickou kůži, dodává já hydrataci, nedráždí ji a je hypoalergenní. Nemá žádnou parfemaci a hodí se i pro miminka. Navíc zmírňuje pocity svědění a podráždění.


A jaká jsou vaše oblíbená tuhá mýdla?Článek vnikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Ahoj, tuhá mýdla používám už hodně dlouho. Začala jsem na krájených v Countrylifu...atd. Avene mám právě nyní, pak byla super Bioderma. Prada mě zaujala a připomněla mi tuhé mýdlo Chanel Coco Mademisele, které jsem také "nutně potřebovala mít" ☺♥.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.