neděle 23. února 2020

Tekuté rtěnky na jaro

Jestli mě něco z dekorativní kosmetiky baví úplně nejvíc, tak jsou to rtěnky a lesky. Mám jich doma desítky, ale ve skutečnosti používám jen pár dobře osvědčených odstínů. Nejvíce zastoupenou značkou jsou u mě rozhodně rtěnky MAC. A protože se můj nejoblíbenější odstín nedávno přestal vyrábět, začala jsem hledat rtěnku, která ho zastoupí. Zvolila jsem různé cenové relace produktů tak, aby si vybral opravdu každý. Především v odstínech tělových či narůžovělých, které alespoň podle obrázku vypadaly nositelně a vhodné pro každou příležitost. Také se samozřejmě ukázalo, že podle obrázku jsou odstíny na živo trochu jinde, ale s tím jsem tak nějak počítala. Ve finále jsem zvolila samé tekuté rtěnky, tak mrkněte, které jsem vybrala a třeba se některé budou hodit i vám.





Make-up Revolution - matná sada na rty
Rtěnka je v balení i s konturovací tužkou ve stylu Kylie Cosmetics. Od Make-up Revolution jsem ještě nic nezkoušela, tak mě zajímalo, jak se povede vedle dražších značek. Ze začátku mě trochu zklamalo nekompaktní krytí, kdy mi neustále prosvítala moje barva rtů a rtěnka se jakoby nechtěla chytit. Aby byly rty opravdu kvalitně nalíčené, musíte nanést minimálně 4 vrstvy. Poté už poměrně solidně drží několik hodin. I přes to, že jsem pila a jedla, rtěnka stále držela na svém místě. Bez báze se lehce vpije do rtů, ale žádné dramatické vysušení se nekoná, s bází nevysuší rty téměř vůbec.
Krytí by tedy mohlo být silnější, ale vzhledem k ceně jsem neměla žádná velká očekávání a spíš mi přijde škoda, že nemá značka produkty více ve vlastním stylu a snaží se napodobit ostatní.
Odstín Grandee






Tekuté rtěnky Rouge Dior Liquid jsou už v dekorativce legendou. Je na vás, jaký finiš produktu si vyberete, já zvolila metalickou rtěnku, ale mají i mat a satén. Tahle rtěnka je doslova nadupaná hydratačními látkami, takže rty nevysušuje vůbec. Vytvoří na nich lesklý film a bez hnutí vydrží od rána až do večera. Má opravdu neobyčejnou výdrž a dokáže rty příjemně vyživit. Díky silnému odlesku rty opticky zvětší. Jako plus je i příjemná vůně.







Rtěnka Catrice Generation Matt mě překvapila svojí pigmentací i výdrží. Má tekutější texturu, ale dobře se roztírá a na rtech dobře drží. Nevpíjí se do vrásek, což je velké plus a pigment se ani po několika hodinách neztrácí. Chvíli ji trvá, než na rtech zcela zaschne, zvlášť při více vrstvách. Tak ji na zaschnutí chvilku dejte, pak vám díky tomu vydrží celý den. Já jsem zvolila nude odstín v teplém tónu, ale ráda si ji pořídím i v dalších odstínech. Trošku bojuji s tou chemickou vůní rtěnky.
Odstín Nudetown Express






Největším překvapením byla rtěnka NYX Professional Makeup Lip Lingerie. Konzistence je poměrně hustá, takže stačí i jedna vrstva a na rtech tato rtěnka drží jako přibitá. Dokonce je problém ji odlíčit, protože se jí opravdu nechce dolů. I bez podkladové báze vydrží celodenní pití i jídlo. Je na ní prostě spolehnutí. Ve chvíli kdy schne, tak se lehce vpije a bála jsem se, že začne vysušovat rty, ale zůstává překvapivě konzistentní a rty vysuší jen lehce. Určitě záleží, kde ji budete nosit. Například v silně klimatizovaném prostředí bude vysušovat rty většina matných rtěnek. Ale jak jsem psala na začátku, i vzhledem k ceně to pro mě bylo velmi příjemné překvapení. Je trošku tmavší než jsem dle fotky očekávala, ale ve finále to je celkem zajimavý odstín.
Odstín french Maid





Nejdražší testovanou rtěnkou je Chanel Rouge Allure Ink. Očekávala jsem i vzhledem k ceně daleko lepší pigmentaci. Rtěnka je poměrně tekutá a nevytvoří zcela kompaktní krytí. Matný finiš se dostavuje nejdéle ze všech rtěnek. Ze začátku působí spíše jako lesk s lehkým shimmerem. Pochválit musím to, že rtěnka nevysušuje rty a má výdrž, i po několika hodinách. Balení je minimalistické, ale velmi kvalitně zpracované. Nemá nepříjmnou chemickou vůni, což kvituji. 






A jaké jsou vaše oblíbené rtěnky? Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Moje najobľúbenejšie sú SuperStay Ink od Maybelline, lebo mi najlepšie držia, bez ťažkostí aj celý deň. Posledne som si však kúpila krásne žiarivú koralovú Rouge Allure Ink od Chanel a je super :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.