čtvrtek 31. října 2019

Niche parfém Diptyque


Krásný den všem.
Jestli mě sledujete nějakou dobu, tak určitě víte, že je podzim moje nejoblíbenější období. Jsem každým coulem podzimní typ a snažím se tohle období co nejvíc užít. S tím souvisí i výběr parfému. Co vám budu povídat, mám doma už slušnou sbírku a poslední roky si je daleko víc syslím:) Podzimní parfém je pro mě ale o něco důležitější a specifičtější než ty ostatní, co kupuji přes rok.
Podzímní vůně by měla být těžší, hřejivá, kořeněná. Daleko výraznější než na jaře
Je to období vetiveru, pačule a santalového dřeva. Vůně musí sedět ke kašmírovému šálu i vlněnému kabátu.




Já jsem letos dala šanci niche značce Diptyque. Mám od ní několik svíček a interiérový parfém, a na jejich klasické parfémy jsem slyšela hodně chvály. Tahle legendární značka vznikla v Paříži v roce 1961 a založili ji tři přátelé. Nejdříve začali s prodejem svíček a až po několika letech umíchali první parfém. Nabídka se rozrostla o další parfémy a tělovou péči. Název v překladu znamená dva díly, což značí, že jsou všechny produkty unisex. Znakem Diptyque je typický černobílý ovál se zdánlivě nahodile poskládanými písmeny.

Výběr to nebyl lehký, ale nakonec jsem podle popisu vybrala Diptyque Volutes, která mi byla složením nejblíže. Je to orientální parfém inspirovaný cestou zaoceánskou lodí z Marseille do Saigonu, kterou jako malé dítě zažil jeden ze zakladatelů v roce 1930. Vryla se mu do paměti vůně koření a tabáku, který na horní palubě kouřily elegantní dámy. Volutes je tedy dokonalou kombinací tabáku, kosatce, hřejivé pryskyřice, ale také kadidla a myrhy.

Hlava: pelyněk, růžový pepř, šafrán
Srdce: kosatec, med, myrha, seno
Základ: opopanax, pačuli, styrax, tabák


A jak samotná vůně vypadá?
Z Notino mi dorazila papírové balení, které drží díky logu, za kterým jsou schované cípy krabičky. Když krabičku otevřete čeká vás lahvička parfému zabalená v hedvábném papíru. Samotný flakon je vyrobený z tlustého skla a nese na sobe logo vůně a její název. Zevnitř parfému najdete tématickou kresbu, která jen dokazuje uměleckou povahu jejich zakladatelů. Balení i flakon jsou luxusní, perfektně zpracované a vášeň jejich výrobců pro uměleckou řemeslnost je znát na každém detailu.


A jaký je parfém?
Neskutečně intenzivní a výrazný. Já z něj nejvíc cítím tabák v kombinaci s něčím sladkým a kořeněným. Myslím, že každému z vás bude vystupovat trochu jiná složka. Každopádně parfém vydržel vonět opravdu celý den a sklízím na něj samé pochvaly. Niche parfémy se vyznačují vzácnými ingrediencemi, neobvyklými kompozicemi a přesto tradiční výrobou a právě tahle kombinace z nich dělá něco spiceálního. Vůni, na kterou se vás každý zeptá.

Navíc může být niche vůně opravdu luxusním dárkem pro někoho s vytříbeným vkusem, pro koho se vám běžně těžko vybírá.
Mrkněte na niche parfémy Notino, kde právě probíhají slevy:)


A jaká je vaše oblíbená podzimní vůně? Měníte parfémy podle sezóny, nebo si necháváte jednu vůni na celý rok?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.