sobota 26. října 2019

Halloween make-up - Maleficent


Krásný den všem.

Halloween je za dveřmi a já jsem si pro vás připravila malou inspiraci:)
Jelikož má premiéru druhý díl filmu Maleficent a já mám doma kostým, který jsem si kdysi kupovala v Usa, tak jsem vám nafotila právě tento make-up:)
U Maleficent jde především o konturování tváře, výrazné oči a rudé rty. Já nejsem žádný make-up artista, tak ode mě nečekejte nic dokonalého:) Snažila jsem se jen vystihnou ten typický styl masky a aspoň trochu se mu přiblížit. Samozřejmě jsem omezená svými amatérskými dovednostmi (co si budeme nalhávat:).
Ale pokud seženete na Maleficent kostým třeba v půjčovně, koupíte zelené čočky a nalíčíte rudě rty, tak vás každý určitě pozná, i když nebudete mít dokonale vykonturovanou tvář nebo přesně nalíčené oči.





Ale teď pojďme k detailům. Základem je světlý make-up, vzhledem k tomu, že se jedná o Halloween masku, tak může být i světlejší než váš běžný odstín. Já si na zimu vždy beru o odstín světlejší než v létě, tak se mi jeho koupě zrovna hodila. Už dřív jsem vám vychvalovala tento typ make-upu od MAC. Studio Fix Fluid je vysoce krycí, perfektně se vrství a vydrží celý den. Je určitě dobré ho zapudrovat transparentním pudrem, nebo pro podtrhnutí světlé pleti i pudrem bílým.


Pak vás čeká konturování tváří, brady i nosu. Já jsem zvolila MAC Studio paleta korektorů kde je 6 různých krémových odstínů, které se dají vzájemně kombinovat a perfektně vystínují vaší tvář. Tím, že se jedná o krémové produkty je můžete zapracovat houbičkou nebo štětcem pěkně do ztracena.


Pro zvýraznění tváří jsem použila světlý, lehce třpytivý oční stín Catrice Highlighting Eyeshadow, který dodá lícní kosti dojem objemu. I když se jedná o stín na oči, může to ho použít na mnoho způsobů a highlighter je jedním z nich:)
Vystouplé kosti můžete vytvořit i maskérskou hmotou, která se dá koupit online, ale já jsem se rozhodla jen pro hru stínů.




Pro líčení očí jsem vybrala tlustý černý fix od NYX Super FatEye Marker. Oko se vystínuje hnědým stínem a linka by měla podtrhnout jeho tvar. Já jsem oko opticky prodloužila protažením linky hluboko do vnitřního koutku.


Umělé řasy vám hodně pomůžou dotáhnout celkový vzhled a tentokrát jsem je vybrala od značky Catrice. Přesněji typ Lash Couture Instavolume Lashes. Jejich velká výhoda je, že jsou opravdu lehoučké a na oku je téměř necítíte. Mají skvělou cenu a při správné péči je využijete ještě několikrát. V balení jsou řasy i s lepidlem, ale já jsem zvyklá na Ardell Duo, což je naprostá jistota, že budou řasy držet tak kde mají.



Poslední nedílnou součástí Maleficent jsou její rudě nalíčené rty. Před líčením určitě doporučuji použít bázi MAC Prep + Prime, díky které nejsou rty vysušené a rtěnka vydrží klidně celou noc.


A samotnou rtěnku jsem také vybrala od MAC Retro Matte Lipstick. Mám s jejich produkty velmi dobrou zkušenost, proto je to pro mě jasná volba. Odstín Ruby Woo je matný odstín rudé a je opravdu slušivý. Navíc pro potřeby převleku naprosto ideální. Pokud si nejste jistí vykreslením rtů, určitě použijte konturovací tužku ve stejném odstínu. Vykreslení tak bude přesnější a nemusíte se bát špatného tvaru.




A co vy a Halloween, plánujete jít na nějakou party v kostýmu? Nebo to vůbec neprožíváte?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.