pondělí 30. září 2019

Moje oblíbené pleťové masky


Krásný den všem. Pleťové masky se těší všeobecně velké oblibě a já sama jsem jim před nějakou dobou podlehla. Baví mě, že si můžete koupit masku snad na každou část svého těla a doma si tak připadáte opečováváni jako v kosmetickém salónu. Taky si díky nim myslím, že dávám pleti něco navíc, i když zrovna pracuji na počítači, nebo dělam jinou činnost, která s danou maskou jde dohromady. Ale je tolik značek a různých cenových kategorií, že jsem ze začátku vůbec nevěděla co koupit dříve. Nakonec jsem si našla své oblíbence a ráda bych vám je představila. Zaměřila jsem se na různé části těla a také na rozdílné potřeby. Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Celkově pokud vybíráte masku, je dobré si říct, co od ní očekáváte a pak vybrat správné provedení masky. Můžete mít masku platýnkovou, slupovací, patche na oči, na rty a tak dále.
Takže jdeme na to:)



Hydratace
Korika SciBeauty regenerační maska na ruce
Asi se budete divit, že nezačínám obličejem, ale maska na ruce je jednou z mých nejoblíbenějších. Říká se, že podle rukou se nejlépe pozná věk ženy. Já miluju různé krémy na ruce, ale jsem strašně  líná se mazat. Tyhle masky mě docela dobře zachraňují a zvlášť v zimě, kdy se pokožka vysušuje nejvíc, z nich budete nadšené. V balení najdete dvě rukavice, které se dají uzavřít díky lepícím manžetám. Maska obsahuje aloe vera, bambucké máslo nebo výtažky z hedvábí a regeneruje nejen kůži na rukách ale i nehty. Já mám po každé aplikaci kůži jemnou a vyhlazenou a masku aplikuji zase ve chvíli, kdy se mi zdá vysušená. Někdo v masce chodí i spát, já si ji nechávám během sledovaní seriálu na nějakých 20 minut.



Hydratace
Holika Golden Monkey
Zkoušet masky na rty je moje docela slušná úchylka:) Tahle je od korejské značky Holika Holika, která je díky maskám poměrně proslavená. Tento produkt se používá ve třech krocích které jsou zabalené zvlášť.
První krok je exfoliační plátýnko, které má rty vyčistit a zbavit šupinek. Není to špatné, ale klidně bych zvolila jako první krok silnější peeling.
Druhým krokem je hydrogelová maska s obsahem kyseliny hyaluronové a kolagenem. Je průhledná a díky své velikosti vyživí i oblast kolem rtů. Za mě naprosto perfektní záležitost, rty jsou díky ní vypnuté, vyhladí se jemné vrásky. Rozhodně největší účinek ze všech masek na rty, co jsem zkoušela.
Třetí krok je závěrečný medový rituál, který rty vyživí a na rtech působí jako lesk. Rty jsou po téhle masce krásně vyživené, plné, hladké a má lehce zvětšující účinek. Schválně vyzkoušejte.



Hydratace
Bielenda Crazy mask detoxikační maska
Plátýnkové masky na pleť jsou úplná klasika a aktuálně jsou hodně oblíbené. Mě vadí ten jednorázový odpad, takže pleťové masky už kupuji hlavně na více použití, ale chtěla jsem je alespoň zmínit. Zvířátkové masky se staly trendem hlavně díky instagramu a tuhle od Bielenda mám ráda já. Mají super ceny, výběr a nemůžete s nimi šáhnout vedle. Tahle konkrétní má pleť detoxikovat, ale já ji používám hlavně pro to, že mám po ní krásně jemnou a vypnutou pleť. Což se hodí před focením i důležitou akcí.




Čištění
Pilaten Black Head černá slupovací maska
Černé tečky, nadavám na ně dnes a denně. Taky jste viděli videa, jak se po sloupnutí černé masky všechny nečistoty zachytí a dají se prohlížet přímo na masce? Značek, které černé masky vyrábějí je strašně moc a já už několikrát šáhla vedle. Ale Pilaten je trefa doslova do černého. Prve vám doporučuji, ať před použitím póry v pleti otevřete. Zkuste třeba napaření párou. A pak uvidíte ty výsledky. Naneste poměrně tlustou vrstvu, ať se maska dobře strhává. Nefunguje nijak dlouho, za pár dní se póry zase zanesou. Ale aspoň to. A třeba to po nějaké době ty póry samy vzdají:D
Poměr cena výkon je grandiózní.




Hydratace
Kocostar Princess Eye Patch
Maska na oční okolí je skvělý doplněk péče a může to být i záchrana při ponocování. Tzv. pečky jsou hydrogelové či pláténkové polštářky, které se aplikují na oční okolí. Některé pevně drží, takže můžete třeba připravovat snídani, některé sjíždějí, takže musíte být v klidu. Každopádně tento typ vám krásně vyhladí jemné vrásky, vypne celé okolí oka a navíc ho rozjasní. Nezapomeňte zbylé sérum vždy vmasírovat do pleti. Obsahuje heřmánek, ale i příměs 24karátového zlata.




Čištění
Jílová maska od Tony Moly se hodí pro všechny typy pleti. Velmi jemně čistí pleť a nechává ji krásně jemnou a zklidněnou. Hodí se i pro citlivou pleť. Mě osobně vadí trochu chemická vůně, ale jinak jsem s ní moc spokojená. Díky malému balení se dá vzít i na cesty a nikdy nepřekáží. Stačí ji nanést v tenké vrstvě na čistý obličej, nechat působit dvacet minut a smýt. Pleť nechává krásně jemnou a vyhlazenou. Tyhle masky se taky výborně hodí pro mutlimasking, kdy na každou část obličeje nanesete odpovídajicí masku napr. na nos čistící, na tváře hydratující atd.



Hydratace
Jestli taky bojujete za jemná a hladká chodidla, tahle maska vás bude zajímat. V balení najdete dvě igelitové ponožky (stejně jako u masky na ruce), které jsou plné aktivního krému z bylinných extraktů, který vás zbaví odumřelé pokožky, hydratuje kůži, regeneruje a zvláčňuje pokožku. Co je důležité si říct, zhruba po 4-6 dnech nastává proces loupání staré kůže. A to loupání je celkem brutální. Tak jen ať si to nedáte pár dní před plesem s vidinou hladkých nožek do střevíčků. To spíš tak 14 dní před raději. Ale na konci máte chodidla jako miminka. Takže jednou za čas si tuhle masku na nohy rozhodně dopřejte. 



Hydratace

Revolution Skincare Jake-Jamie Coconut, Mango & Chia Seed MaskPoslední maskou, kterou bych vám ráda doporučila je tahle super voňavá a exotická bomba plná vitamínů. Jedná se o vegan produkt, což mnoho z vás určitě potěší. Tahle maska má za úkol rozjasnit a hloubkově hydratovat pleť. Obsahuje jemná ovocná zrníčka, takže má i exfoliační efekt. Já ji miluju díky úžasné vůni, opravdu cítite mango a kokos a ne žádnou chemii. Krásně vyhladí a hydratuje pleť a mohu slíbit, že si ji po prvním použití zamilujete. Obsahuje mangové máslo, kokosový olej a chia semínka.


A co vaše oblíbené masky? Jak často je používáte?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.