pondělí 23. září 2019

Čištění pleti s Institut Esthederm

Krásné pondělní ráno.
Nevím, jak to máte vy, ale já ani ve třiatřiceti letech nemůžu napsat, že mám co se týče pleti pubertu za sebou. Ještě stále mám období, kdy mi pupínky zdobí obličej a i když to není nic dramatického, je vždy mým cílem se jich co nejdřív zbavit. Primárně samozřejmě hledám důvody jejich vzniku a většinou se to týká hormonálních změn. Nedávno jsem ale byla na kosmetickém ošetření, kde mi bylo řečeno, že bych mohla pleť o něco důkladněji čistit. Do té doby jsem měla za to, že čistím dobře, ale je fakt, že jsem se někdy večer jen odlíčila od make-upu a neřešila další péči a hlavně to, abych šla spát s opravdu čistou pletí. Takže jsem testovala produkty na čistění pleti od Institut Esthederm a tady jsou moji oblíbenci plus jeden bonus.




Jako první bych vám představila Osmoclean - čisticí krém na zanešené póry Přiznám se, že nejsem velký zastánce gelů na čištění pleti. Dřív jsem je docela měnila a několik značek mi dost pekelně vysušovalo pleť. Tenhle produkt je super jemný, ale pleť přitom čistí opravdu do hloubky a nevysušuje ji. Měl by působit na černé tečky, ale mě osobně dokáže do rána zlikvidovat pupínky. A za to si ho cením nejvíc. Můžete ho použit několikrát týdně a výborně se hodí pro pleť se sklonem k akné. Já osobně doporučuji čistící krém do pleti vmasírovat několikrát (stačí smíchat s trochou vody) a pak dobře opláchnout z pleti. Já většinou ještě použiji ručník namočený v teplé vodě, abych měla pleť opravdu dočištěnou.

Další moje doporučení míří na hodně specifický produkt a tím je Esthe White - čisticí pěna s bělicím účinkem Přes léto mám problém se vznikem pigmentových skrvn a tahle pěna jim dokáže předcházet. Navíc velmi jemně čistí pleť od nečistot, dokáže ji rozjasnit a udržet křehkou rovnováhu kůže.


A dostáváme se k mému favoritovi. Tohle je vážení prostě pecka. |Neměla jsem od jiné značky nic podobného, takže se přiznám, že na mě udělal velký dojem. Představuji Institut Esthederm Osmoclean projasňující peelingová maska. Jedná se o masku, která vás zbaví odumřelých buněk, ale neobsahuje abrazivní částečky, takže ji můžou používat i majitelé citlivé pleti. Ale hlavně, tahle maska vám ve vteřině vygumuje nedostatky z pleti, protože jako zmizík opravdu funguje. Pro dobrý výsledek tedy doporučím dvě základní pravidla. Masku musíte nanést v bohaté vrstvě a nechat ji pořádně zaschnout. Já jsem si ji nanesla při vstupu do sprchy, ale to horko a vlhko ji nedělá dobře a nefunguje jak má. Potřebuje svůj čas, okolo 8 minut na zachnutí a pak se ději zázraky. Začněte pleť v místech kde je maska nanesená masírovat krouživými pohyby a maska se začne odlupovat. Ale ta pleť pod ní je prostě boží. Totálně hladká, bez pórů, vyživená a navíc produkt bělí pigmentové skvrny. No za mě prostě dokonalost. Má se používat jen 1-2 krát týdně, proto si ho nechávám hlavně na důležité akce a focení. Pro mě to je fakt tajná zbraň pro krásnou pleť:)

A jako poslední tip jsem si připravila tuhle pleťovou mlhu Institut Esthederm City Protect, která se dá použít jak po odlíčení, tak po té, co si nanesete make-up. Mezi její vlastnosti totiž patří ochrana před vnějšími vlivy, posiluje přirozenou obrany-schopnost pleti a tvoří na ní jemný film, chránící před tzv. městským stresem (smog, prach).Používá patentovanou technologii nitrobuněčné ochrany InCellium.  Já ji aplikuji každé ráno a přijde mi jako dobrý doplněk pro péči o pleť, pokud ji chcete dodat něco navíc.

A jak čistíte pleť vy? Máte svoje večerní rituály?

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.